Sürekli uyuyan ve tüylerini yolan muhabbet kuşu

277726

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
1.944
Makaleler
4
Çözümler
16
Merhaba, bir arkadaşımdan geçici olarak bakmak için aldığım 4 adet muhabbet kuşu besliyorum. Gelirken kafeslerin üzerine bir şey örtmedikleri için rüzgardan dolayı rahatsızlanmışlar. İlk geldiklerinde yeni ortamdan dolayı ve rüzgardan dolayı rahatsızlandılar ama vitamin falan verilince toparladılar.
Bir tanesinin kafası sürekli yerdeydi. Arkadaşımın söylediğine göre başka bir aileden o kuşu ve eşini kurtarmış çünkü diğer ailedeki küçük çocuk bu kafası yerdeki kuşu sürekli eliyle sıkıştırmış ve duyduğuma göre sanırım zarar vermişler. Bana geldiğinde hemen veterinere götürmek istedim ama hiç açık veteriner bulamadığım için ertesi sabah erkenden götürdüm. veterinere uçamadığını bu şekilde bir hikayesi olduğunu söyledim ama kendisi sadece ateşine baktı. 50 derece ateşi varmış. Videosunu falan gösterdim ve bana "ceyranda kalmış. Antibiyotikle yarın'a toparlar" dedi. 2 gün sonra daha kötü bir hal alınca tekrar götürdüm ama veterinerde hareketli olduğundan dolayı "kötü olsa böyle hareket etmez. B vitamini ile iyileşir." dedi. Ben med tolyamin forte adında kaliteli olduğunu düşündüğüm bir vitamin aldım. Şu an pazartesiye kadar düzelmez ise başka bir veterinere götürmeyi düşünüyorum.
Ölecek diye çok korkuyorum. Daha önce yaşım küçükken gözümün önünde ölümüne şahit olduğum bir muhabbet kuşum oldu ve aynısı olmaması için aşırı dikkat ettim. Hatta bugün tüm kullandığı tünek, kafes, yemlik vb. şeyler sirkeli su ile dezenfekte edilidi.
Sizin önerileriniz nelerdir? İlk defa bir evcil hayvanı veterinere götürüyorum. Kanatlı tecrübesi olan ve tüm sorunlarıyla ilgilenecek bir veteriner nasıl bulabilirim? (götürdüğüm yerde ki veteriner 31 yıllık tecrübeye sahipmiş ve emekli olarak gittiğim yeri açmış. Belki ben yanlış düşünüyorumdur ama şahsen ilgili biri olmadığını düşündüm. )
İlk gittiğimde 80TL bir ödeme yaptım ve sonrasında bir ödeme istemedi. Sizce normal bir fiyat mı? (2 tane hap ve bir küçük şırınga dolusu antibiyotik ve birkaç damla da orada damlatıldı.)
İlk geldiğinde;

20220511_193949.jpg


Antibiyotik sonrası:

Screenshot from 2022-05-14 17-30-09.png
 
Hocam kuşun durumu nasıl?

Kuşun durumu şu an gayet iyi ama hala bazı ilaçlar kullanıyoruz. Artık durumu önceki fotoğraflarda ki halinden biraz daha iyi.

İlk gittiğim yer "ben kanatlı kuş bakmıyorum ama yanda petshop var onlar daha iyi bilir bir onlara sor istersen" dedi...
Tabii ki böyle bir şey yapmadım ve gidip düzgün bir veteriner buldum. Kafasını eymesinin nedeni sinirsel bir durumdan kaynaklanıyormuş ve bir kere kaybettikleri zaman tekrar kazanılması mümkün olamayabiliyormuş. O yüzden ilk götürdüğümde kafasındaki sorun için değil de başka hastalıklarını çözmek için antibiyotik verdi ve kontrol için çağırdı. 9 gün sonra bayağı bir iyileşti ama ne olur ne olmaz diye kontrole götürdüm ve bu sefer başka bir veteriner -stres nedeniyle tüylerini kopartıyordu- tüylerini koparmasını önlemek için iki tane ilaç yazdı.

Anladığım kadarıyla ilk götürdüğüm yerin verdiği antibiyotikler fazla geldiğinden dolayı uyku yapmış diye düşünüyorum çünkü diğer veteriner başka antibiyotik verdiğinde daha 1 gün içinde kendine geldi. Neyse şimdi ilaçları haricinde ben ona çok güzel mama aldım. Eğer yemeye başlarsa kafasını da düzelteceğiz inşallah :).
 

Geri
Yukarı