Sürücüler nedir?

DonaldDorito

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar terimlerinden pek anlamam o yüzden mala anlatır gibi anlatırsanız hoş olur.

Bilgisayar bileşenlerinin güncel olup daha iyi çalışmalarını sağlayan yazılımlar diyebiliriz yani basit bir örnek verecek olursam ekran kartının en yeni sürücüsünü yükleyip güncellemezsen daha düşük performans verir zaten yüklenilmesi gereken çoğu sürücüyü Aygıt Yöneticisi otomatik yüklüyor o yüzden sen ekran kartını yüklesen yeter. ( Ben direkt bileşen driverları üzerinden açıkladım üstteki arkadaşın açıklaması daha doğru olur.)

Son düzenleme:
sürücü = sürmek = O donanımın nasıl kullanılacağını (sürüleceğini) içeren talimatlar dizisi. Bu talimatlar size değil işletim sistemine yönelik.
*** Her sürücü aynı zamanda bir programdır. Donanımın nasıl kullanılacağına (sürüleceğine) yönelik talimatlardan oluşur. Bu talimatlar kullanıcıya değil işletim sitemine yöneliktir ve işletim sistemi tarafından otomatik olarak yerine getirilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…