Sultanahmet meydanındaki Sultan Cafe restaurant pahalı

Forumun Adı "Technopat Sosyal" bu yüzden "Technopat Sosyal üyeleri" demek istedim. Bizim sosyal olup olmamamızla bir alakası yok yani :)
 
Önce menü sonra yemek. Eğer bu tür işlek yerlere gidiyorsanız yapmanız gereken ilk şey menü istemek olmalı. Biz Türkler paraya bakmadan yemeyi içmeyi çok seviyoruz ama sonra "neden kazıklandık?" diye soruyoruz. Bunu sormamak için önce menü sonra yeme içme. :)

@Vavien. hocam da güzel değinmiş bu konuya.
 
Sadece Sultanahmet cafe değil ki dostum. Oralarda Şerbethane diye bir yer vardı eskiden haftada 3 kez giderdik arkadaşlarla nargilesi efsanedir. Şimdi Nargile 90-125 lira arası. Çay 10 lira, şerbet 24 lira yemekleri söylemeye dilim varmıyo. Eskiden haftada defa gittiğimiz yerlere yılda bir kez bile gidemez olduk. Geçen gün nargilesizlik iyice vurunca Beşiktaş kahvesi diye bi yere gittim baya kuytu bir yerdi. Bi nargile ile bir çay içip kalktım 125 lira hesap geldi. Bir daha tövbe ettim hiç bir mekana gitmemeye. Simidin 3.5 lira olduğu bi memlekette başka ne beklenir ki.
 
90 liraya aynı paraya karnımızı duyurduk ya bu iki fincan sahlep çok koydu bana unutamam uzun süre. Karnımızı doyurduğumuz yerde yakında. Meydanda diye bu kadar geçirmeleri hoş değil.
Bu tür yerleri şikayet edebildiğimiz bir yer var mı ? Para kazanmak bu kadar kolay olmamalı.
 
Son düzenleme:
Bu yüzden Starbucks gibi zincir restoranları tercih ediyorum şahsen. Fiyatlar Türkiye şartlarına göre iyi, içerisi konforlu, abi bir şey alır mısın (sanki benim ağzım yok, bir isteğim olduğunda seslenemiyorum) diye ikide bir rahatsız edilmek yok, ihtiyacınız varsa Wi-Fi ve priz var. Evet, kahveleri 10 numara değil ama en azından ortada bir standart var köşe başındaki bir cafeye oranla.

Biraz işlek bir bölgedeki bir cafede içeceğiniz kahveye günümüzde minimum 30-40 TL veriyorsunuz. Yukarıda saydıklarımın çoğuyla da mekan ne kadar kaliteli olursa olsun karşılaşıyorsunuz.

Kısacası öyle işlek yerlerde (özellikle turist çeken) söğüşlenmeye çok şaşırmamak gerekiyor. Bunu dert edecek bütçeye sahipsen menü isteyip fiyatları inceleyerek söyle ya da fiyatları standart restoran zincirlerini tercih et.
 
Hocam böyle fırsatçı insanlardan alışveris yapmıyorum ve üstüne verdigim parayı helal etmiyorum. Geçen gün annem evde yoktu para bıraktı bende yakınımda hemen gelir diye lahmacun siparişi verdim lahmacunlar küçücük resmen dalga geçer gibi azıcık küçük kutulara salata ve meze koymuşlar ama tanesi 15 liraya satmayı iyi bilirler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı