Merhaba, yine bir ''@Dangdro 'yla Havacılık bölümünü geliştirelim''e hoş geldiniz. Yakın zamanda İzmir - Antalya - İzmir uçuşumu SunExpress ile gerçekleştirdim. Biliyorsunuz, Antalya uçuşunu en sık bu hava yolu yapıyor. 2 uçuşumda da rötar yapılmadı, çok sık Antalya seferi olmasına rağmen uçak full doluydu. Koltukların rahatlığı iyiydi. Bacak arası mesafesi diğer Low-Cost hava yollarına göre çok başarılıydı. Servis iyi, menü seçenekleri çok iyi, ancak fiyatlar diğer Low-Cost hava yollarına göre bir hayli yüksekti. Simite 11 TL sizin için ucuz ise, onu bilemem. Uçağımız 737-800 idi. Kabin memurları çok ilgililerdi. Uçağımızın temizliği maalesef pek iyi değildi, özellikle Antalya'da hiç memnun kalamadım. İşte en güzel kısım, Avrupa'da bulunan Low-Cost hava yollarında olduğu gibi, SunExpress'te de Wi-Fi üzerinden film, dizi izleme, dergi ve gazete okuma ve uçuş bilgilerine bakma gibi seçenekler vardı. Tabii ki uçuş bilgileri dışında filmler 15 TL idi. Diğer Low-Cost hava yollarında bu hizmet ücretsizdir. Filmler gayet başarılı, Bohemian Rhaposdy vb. yeni filmler bulunuyordu. Ben önceden Netflix'ten dizi indirdiğim için ihtiyacım olmadı. Siz tercih edebilirsiniz. Ancak çok yavaştı site.
UÇUŞ İNCELEMEM
Uçuş zamanı ve zamanında kalkması : 10
Koltuk rahatlığı : 7
Menü fiyatları : 3
Temzilik : 2
Hizmet : 8
Uçak içi eğlence sistemi : 5
Ortalama : 5,8
Yolculuğum böyleydi. Umarım yazımdan sıkılmamışsınızdır. Yazımı beğendiyseniz, ve tabii buraya kadar geldiyseniz, beğenirseniz çok memnun olurum. Yarın tekrar ''@Dangdro 'yla Havacılık bölümünü geliştirelim''de görüşmek üzere.
Hocam siz daha iyi bilirsiniz ama evet, Low-Cost bir hava yolu. Hatta yazımı okudu iseniz, In-Flight Entertainment'ı bile parayla sattıklarını görebilirsiniz.
SunExpress low cost olarak geçmiyor benim bildiğim. Yurt içi uçuşlarında tercih edilebilecek firmalardan biri. Filosunda A330 da bulundurur bu arada ama onu Almanya'da kullanıyorlar. Bildiğiniz üzere THY - Lufthansa'nın ortak şirketi.
Hocam siz daha iyi bilirsiniz ama evet, Low-Cost bir hava yolu. Hatta yazımı okudu iseniz, In-Flight Entertainment'ı bile parayla sattıklarını görebilirsiniz.
Bence Pegasus ile SunExpress aynıdır. Daha doğrusu SunExpress 1 tık daha ileridedir, ancak Pegasus'a Low-Cost der iseniz, SunExpress'de Low-Cost olur. Hele ki Türkiye'de değil de, dünya genelinde bakarsak, tartışmasız ikisi de LC'dur. En azından, diğer LC hava yollarındaki Wi-Fi IFE'si ücretsizdir. Ayrıca internet erişimi de bulunur %90'ında, onun da ücreti vardır. Ama emin olun filmler ücretsizdir. Ben yine hepsi demeyeyim, biri bulur bi' hava yolu ücretli, sonra linç linç linç!
O ücretlendirmeler biraz da şirketle ilgili oluyor. Yani şirket bunu ücretli sunuyor diye low cost olmaz hemen. SunExpress segmenti daha yüksek. Pegasus gerçek bir low cost, emin olabilirsin
Low cost muhabbeti de çok önemli değil. Memnun kaldıysan kullanırsın, dediğim gibi bu şirketler yurt içi seyahatlarda kullanılabilir. Memnun da eder.
Yok aralarında fark var onların. Pegasus şu an ülkedeki en başarılı ve etkin low cost havayolu firması bence. Onur Air veya benzeri birkaç firma daha var ama etkinlikleri ne yazık ki yeterli değil. SunExpress biraz daha yurtdışına açılan bir firma yani önümüzdeki yıllarda zaten Türkiye'den çok yurtdışına uçmaya başlayacak.