Superonline 1000MBPS hız veremiyor

razofficial

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun süredir (7 küsur sene) Superonline kullanıyorum ve genelde hep vaat edilmiş olan hıza ulaşabildim. Bundan önce 100 Mbps internet kullanıyordum onda bir sıkıntı yoktu fakat ben 1000 Mbps internet paketine geçtiğimde (fiber altyapım var) asla 1000 Mbps hızı alamadım, hatta yanına bile yaklaşamadım. İnternete Wi-Fi ile bağlanıyorum. Bilgisayarda (modeme mesafesi yaklaşık 7-8 metre) hız testi yaptığımda maksimum 212, telefonda modemin hemen yanındayken hız testi yaptığımda maksimum 310 gördüm. Upload kısmında bir sıkıntım yok fakat download kısmı rezalet. Acaba modem eski olduğundan dolayı olabilir mi, veya sorun başka bir şeyden dolayı mı kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, uzun süredir (7 küsur sene) Superonline kullanıyorum ve genelde hep vaat edilmiş olan hıza ulaşabildim. Bundan önce 100 Mbps internet kullanıyordum onda bir sıkıntı yoktu fakat ben 1000 Mbps internet paketine geçtiğimde (fiber altyapım var) asla 1000 Mbps hızı alamadım, hatta yanına bile yaklaşamadım. İnternete Wi-Fi ile bağlanıyorum. Bilgisayarda (modeme mesafesi yaklaşık 7-8 metre) hız testi yaptığımda maksimum 212, telefonda modemin hemen yanındayken hız testi yaptığımda maksimum 310 gördüm. Upload kısmında bir sıkıntım yok fakat download kısmı rezalet. Acaba modem eski olduğundan dolayı olabilir mi, veya sorun başka bir şeyden dolayı mı kaynaklanıyor?

E tabii ki modem eski olduğundan telefon eski olduğundan PC'nin Wi-Fi kartı eski olduğundan olabilir çok kriter var kabloyla denemenizi tavsiye ediyorum

Tahminimce modemden kaynaklıdır ama emin olmak istiyorsanız müşteri hizmetlerinden bilgi alın

Wi-Fi ile normal, muhtemelen Wi-Fi 5GHz modem kullanıyorsunuz.
Turkcell tarafından verilen ve aktif kullandığım modem ZXHN H267A, teknik özellikleri hakkında bilgim yok. Araştırmamıştım daha önce.

E tabii ki modem eski olduğundan telefon eski olduğundan PC'nin Wi-Fi kartı eski olduğundan olabilir çok kriter var kabloyla denemenizi tavsiye ediyorum
Telefon eski sayılır mı emin değilim, PC'nin Wi-Fi kartı hakkında bilgim yok. Kablo ile bağlanıp denesem bile Wi-Fi'de de minimum 500 civarı görmem gerektiğini düşünüyorum. Ortalama 170 civarı geliyor değerler PC'de, e zaten ben 100 mbps internete sahipken 80 alıyodum. 1000 mbps parası ödeyip 10 yerine 2 katı performans alıyorum.

Müşteri hizmetleriyle defalarca konuştum. Uygulama üzerinden kablosuz ağ ayarı düzelttiriyorlar bi etki etmiyor, biz düzeltiyoruz diyorlar etki etmiyor, en son modem işini sordum cevap bekliyorum. Modemi de resetledim bu arada.

Son düzenleme:
Turkcell tarafından verilen ve aktif kullandığım modem Zxhn H267A, teknik özellikleri hakkında bilgim yok. Araştırmamıştım daha önce.

Telefon eski sayılır mı emin değilim, PC'nin Wi-Fi kartı hakkında bilgim yok. Kablo ile bağlanıp denesem bile Wi-Fi'de de minimum 500 civarı görmem gerektiğini düşünüyorum. Ortalama 170 civarı geliyor değerler PC'de, e zaten ben 100 Mbps internete sahipken 80 alıyordum. 1000 Mbps parası ödeyip 10 yerine 2 katı performans alıyorum.

Müşteri hizmetleriyle defalarca konuştum. Uygulama üzerinden kablosuz ağ ayarı düzelttiriyorlar bir etki etmiyor, biz düzeltiyoruz diyorlar etki etmiyor, en son modem işini sordum cevap bekliyorum. Modemi de resetledim bu arada.

Bakın bende TurkNet GigaFiber müşterisiyim ofisimde bulunuyor internet verdikleri modem ile bilgisayarımda Wi-Fi üzerinden 780Mbps internet hızı alıyorum iPhone telefonumdada 600 civarları hız veriyor Xiaomi telefonumda da 700 küsur hız aldığım oluyor. Burada sorununuzun modem olup olmadığını öğrenmek için kabloyla test etmeniz eğer kabloda 940Mbps alırsanız tüm sorun modemin eski olmasıdır fakat telefonunuzun ve bilgisayarınızında çok iyi olduğunu var sayıyorum

Bakın bende TurkNet GigaFiber müşterisiyim ofisimde bulunuyor internet verdikleri modem ile bilgisayarımda Wi-Fi üzerinden 780Mbps internet hızı alıyorum iPhone telefonumdada 600 civarları hız veriyor Xiaomi telefonumda da 700 küsur hız aldığım oluyor. Burada sorununuzun modem olup olmadığını öğrenmek için kabloyla test etmeniz eğer kabloda 940Mbps alırsanız tüm sorun modemin eski olmasıdır fakat telefonunuzun ve bilgisayarınızında çok iyi olduğunu var sayıyorum
Haklısınız, teşekkürler.

Haklısınız, teşekkürler.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi. TurkNet 'ten başkası şu an GigaFiber olayında yalan gibime geliyor bana. Fiyat, performans vesaire daha hızlısı, daha az internette dalgalanması yok gibi.

Kablo ile denediğimde vaat edileni alabildim, bu sebepten dolayı modemi odama taşımak için müşteri temsilcisini aradım. Kaydım oluşturuldu, 24 saat içinde ekip gelicek dendi fakat 70 saat olacak daha kapım bile çalınmadı. Sabah tekrar arayıp durumu soracağım, ilgilenenlere teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı