Superonline altyapı değişikliği sorgulamada ne zaman görünür?

Burry00

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMING GT-301
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
ASUS TUF GAMING RTX 3070
TEAM T-FORCE 3600MHZ DDR4 8GX4
RYZEN 5 5600X
COOLER MASTER HYPER 212 BLACK RGB
CORSAIR TX850M 850W
KIOXICA EXCERIA G2 1TB
WD BLUE 1TB X2
Meslek
Freelancer
Merhaba,

Senelerdir Türk Telekom VDSL 2 altyapısı kullanıyorum. Geçen haftalarda bina önüne Superonline kutusu geldiğini görünce çok sevindim. Bu hafta da bina içine fiber kutusu yerleştirildi ve bağlantıları sağlandı. Superonline çalışanlarının söylediğine göre bu altyapı FTTH ve başvuru yapıldığında daireye kadar fiber kablo çekileceği, dolayısıyla 1000 Mbps hıza ulaşabileceğim belirtildi. Tabii buna ayrıca sevindim.

Şu anda Millenicom kullanıyorum ve açıkçası memnunum. Özellikle limitsiz ve taahhütsüz oluşu beni rahat hissettiriyor. (Bilmeyenler için: Superonline'da taahhütsüz paketlerde kota zorunluluğu var.)

Ancak kafamda birkaç soru var, tecrübesi olanlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum:

1-) Altyapı değişikliği sisteme ne zaman düşer? (Sorgularda halen VDSL görünüyor.)

2-) Millenicom üzerinden "Fibermill 1000" kampanyasına geçiş yaptığımda Superonline ekipleri mi gelip çekecek daireye kadar? (VDSL altyapıda da zaten Türk Telekom gelip bakıyordu arızalara.)

3-) Ekiplerden istediğim odaya çekmelerini isteyebiliyor muyum? (Ek ücret problem değil.)

4-) ONT cihazı ve Router'ı Superonline mı verecek? (router değiş diyecek arkadaşlar için: VDSL altyapıda "Keenetic carrier DSL AC1200" kullanıyordum ki bu fiber WAN desteklese dahi 100Mbps Max destekliyor. Daha sonra değişeceğim ve mesh sistem kuracağım.)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı aktif olduğunda sisteme düşer. Hatta eskiden Superonline ekipleri binadaki dairelerin kapılarını çalıp bilgilendiriyordu bu konuda. En doğru sonuçlar için altyapı sorgulamasını Superonline'ın kendisinden yapın.

Altyapı Superonline'a ait olduğu için kurulum ve arıza durumlarına Superonline saha ekibi bakacak.

Her bölgede aynı mı ve her sağlayıcı için aynı mı bilmiyorum ama Superonline'ın kendi altyapısını kullanıyorum, odama kadar fiber kabloyu çektiler, cihazlar istediğim konuma yerleştirildi.

Evet, ONT'yi ve yönlendiriciyi Superonline veriyor. Superonline'ın kendisinden hizmet aldığınızda verilen yönlendiriciyi değiştirmek epey zor ama Superonline altyapısında Millenicom için nasıldır bilmiyorum.

Altyapı aktif olduğunda sisteme düşer. Hatta eskiden Superonline ekipleri binadaki dairelerin kapılarını çalıp bilgilendiriyordu bu konuda. En doğru sonuçlar için altyapı sorgulamasını Superonline'ın kendisinden yapın.

Altyapı Superonline'a ait olduğu için kurulum ve arıza durumlarına Superonline saha ekibi bakacak.

Her bölgede aynı mı ve her sağlayıcı için aynı mı bilmiyorum ama Superonline'ın kendi altyapısını kullanıyorum, odama kadar fiber kabloyu çektiler, cihazlar istediğim konuma yerleştirildi.

Evet, ONT'yi ve yönlendiriciyi Superonline veriyor. Superonline'ın kendisinden hizmet aldığınızda verilen yönlendiriciyi değiştirmek epey zor ama Superonline altyapısında Millenicom için nasıldır bilmiyorum.
Teşekkürler hocam 🫡

Technopat Haberler

Geri
Yukarı