Superonline altyapı ne zaman aktif olur?

bahtsizpiyadee

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM: KINGSTON Beast, KF556C36BBE-16TR, 16GB, 5600Mhz, DDR5, CL36 x (2x16)
SSD: WD Green SN3000, WDS500G4G0E, 500GB, 5000/4000
SSD: Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD
Ekran Kartı: ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB
Anakart: ASUS PRIME B840-PLUS WI-FI
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Klavye: Aula F75 Wireless
Kulaklık: Logitech G435 Wireless
Mouse: Lamzu Atlantis V2 Wireless
Merhaba. Yaklaşık olarak 2023 Eylül ayında mahalleme Superonline tarafından fiber altyapı çalışması yapıldı. Kazı ve döşeme işlemleri biteli aylar oluyor. Yaklaşık 1 ay kadar sürdü bu işlemler. O günden beri altyapı hala aktif olmadı. Turkcell ile hangi yoldan iletişime geçersem geçeyim kopyala yapıştır geçiştirici cevaplardan başka bir şey almıyorum. Bu konuda nasıl bir yol ve çözüm izleyebilirim? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Binaya BASK (bina altı sonlandırma kutusu) Koyuldu mu? BASK dediğim; Beyaz veya gri renkte "Turkcell Superonline" yazılı sonlandırma ve dağıtım kutusu. Bu dağıtım kutusu üzerinden dairlere OBK çekilir ve Daire içine koydukları ONT üzerinde sonlandırma yapılır.

Binanın dış kapı taraflarına bak, ordaki BASK'ın fotoğrafını çek (içi açıksa içini) Eğer hiç bir dağıtım kutusu görmüyorsan, BASK koyulmamıştır, daha işlemler bitmemiştir.

Superonline topolojisinde genelde Mahalle üzerinde her binaya ftth'i veriyorlar, düşük ihtimal de olsa şu olabilir; f/o rotası vardır fakat her binaya mahalle üzerindeki T/OFSD (Superonline fiber saha dolabı. Bu dolap içinde ek kasetler vardır ve tamamen pasiftir.) veya MUFA'lar (yer altı ek kutuları) üzerinden çoklanmamıştır.

Binaya BASK (bina altı sonlandırma kutusu) Koyuldu mu? BASK dediğim; Beyaz veya gri renkte "Turkcell Superonline" yazılı sonlandırma ve dağıtım kutusu. Bu dağıtım kutusu üzerinden dairlere OBK çekilir ve Daire içine koydukları ONT üzerinde sonlandırma yapılır.

Binanın dış kapı taraflarına bak, ordaki BASK'ın fotoğrafını çek (içi açıksa içini) Eğer hiç bir dağıtım kutusu görmüyorsan, BASK koyulmamıştır, daha işlemler bitmemiştir.

Superonline topolojisinde genelde Mahalle üzerinde her binaya ftth'i veriyorlar, düşük ihtimal de olsa şu olabilir; f/o rotası vardır fakat her binaya mahalle üzerindeki T/OFSD (Superonline fiber saha dolabı. Bu dolap içinde ek kasetler vardır ve tamamen pasiftir.) veya MUFA'lar (yer altı ek kutuları) üzerinden çoklanmamıştır.
Hayır, binamın önünde kutu yok. Yeni bir kutu koydular ama o muhtemelen hala çalışma yapılan elektrik altyapısıyla ilgili bir kutu. Yerde üstünde Superonline yazılı bir kapak var. Direkt olarak kapımın önünde. Eğer görmeden anlamam diyorsanız bugün fotoğrafını çekip atabilirim.

Hayır, binamın önünde kutu yok. Yeni bir kutu koydular ama o muhtemelen hala çalışma yapılan elektrik altyapısıyla ilgili bir kutu. Yerde üstünde Superonline yazılı bir kapak var. Direkt olarak kapımın önünde. Eğer görmeden anlamam diyorsanız bugün fotoğrafını çekip atabilirim.
Superonline f/o yazılı menhol kapının önünden geçiyorsa binalara dağıtım yapmışlardır. Çünkü o menhol'un altında kablolar toplanıyor, varsa fiber ek kutularında (mufa)'dan ek yapıyorlar. Bir nevi yer altındaki "dolap" Sizin Bina içinde BASK olmadığı sürece FTTH kullanamazsınız. O kapının hemen önündeki OFSD olamaz. Çünkü kapının önünden F/O rotası zaten geçiyor. Yinede o kapının önündeki dolabın yakından fotosunu atarsanız, bakarım. Ama dediğim gibi, Kapının önünden f/o geçse dahi Bina İçinde BASK dediğimiz, T.T tarafında da OFDK dediğimiz Sonlandırma ve dağıtım kutusu olmak zorunda. aksi takdirde hiç bir şeyi ifade etmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı