Superonline altyapı talep edilemiyor

LatifSC

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben Üsküdar ilçesinde oturan birisiyim. Üsküdar'da yaşayanlar hatırlar yaklaşık 1.5-2 sene önce Turkcell ile fiber altyapı çalışması yapıldı belediye ile. Bu çalışmalar benim oturduğum bölgede de oldu. Ancak bulunduğum yerde sadece bizim binamıza muhtemelen müstakil olmasından dolayı çekilmedi.

Çalışmalar daha devam ederken evimizin önüne her binaya koydukları gibi kaldırımda küçük bir kutu yerleştirmişlerdi. Sonlara geldiklerinde bu kutuyu kaldırıp üstüne taş çektiler. Bize altyapı vermeye yanaşmadılar. Kampanya sunan bile olmadı. Ancak evim sokağın başı olduğundan büyük kutuya da cepheyiz. Sorunum burada başlıyor:

İlk çektikleri dönemde başvuru yapmak istediğimde bana sadece 24Mbps ADSL verebileceklerini söylüyorlardı hazırda olan altyapı üzerinden. Benim altyapım 160Mbps VDSL. Tabii ki bunu kabul etmedim. O zamanlarda da müşteri hizmetlerinden talep ettiğimde siteye girip söyledikleri kısma gitmemi istediler. Oradan talep edebileceğimi söylediler. Ancak sitede altyapı başvurusu için herhangi bir yer yok. Söyledikleri sayfalar yok. Müşteri hizmetleri üzerinden başvuru yapılamıyormuş. Bayiler sadece olan paketleri verebiliyormuş.

BTK üzerinden şikayet ettiğimizde siteden iletişim>talep olarak iletmemi söylediler. Şimdi de buradan ilettiğimde aktivasyon hakkında bilgi veremeyiz diyorlar. Aktivasyon yapılacak tesisat yok zaten diye bir daha yazıyorum tekrar bana aktivasyon hakkında bilgi veremeyiz diyorlar. Altyapı talep etmek bu kadar zor olmamalı. Türk ISS'ler neden bu kadar tembel hala anlamıyorum. Başvururken oturduğunuz bölgede fiber altyapımız var çekersek şu hızı alırsınız diye bir seçenek sunmak zor mu?

Ayrıca karşı komşumuza geçen aylarda tesisatı yapmış Turkcell. Bayağı da eski bir bina. Hatta kardeşimle de komşuyum. Zaten fiber olan hattını daha da güçlendirdiler. Bilmesek tamam diyeceğiz.

Bu döngüden nasıl çıkacağım bilen varsa yardım edebilir mi? Superonline kurulum çalışanı arkadaşım var şaşırıyor millet talep edebiliyor sen nasıl edemiyorsun diyor.
TurkNet sözde 4 sene önce burada GigaFiber planında olduğunu söylemişti. Yakın semtlere geldi en son 2 sene önce. Burada çivi bile çakılmadı. Fiber bölgesinde olduğum halde fiber internet alamıyorum. TurkNet abonesiyim diye TT de abonem olmazsan vermem diyor.

Öncelikle merhaba. Ben Üsküdar ilçesinde oturan birisiyim. Üsküdar'da yaşayanlar hatırlar yaklaşık 1.5-2 sene önce Turkcell ile fiber altyapı çalışması yapıldı belediye ile. Bu çalışmalar benim oturduğum bölgede de oldu. Ancak bulunduğum yerde sadece bizim binamıza muhtemelen müstakil olmasından dolayı çekilmedi.

Çalışmalar daha devam ederken evimizin önüne her binaya koydukları gibi kaldırımda küçük bir kutu yerleştirmişlerdi. Sonlara geldiklerinde bu kutuyu kaldırıp üstüne taş çektiler. Bize altyapı vermeye yanaşmadılar. Kampanya sunan bile olmadı. Ancak evim sokağın başı olduğundan büyük kutuya da cepheyiz. Sorunum burada başlıyor:

İlk çektikleri dönemde başvuru yapmak istediğimde bana sadece 24Mbps ADSL verebileceklerini söylüyorlardı hazırda olan altyapı üzerinden. Benim altyapım 160Mbps VDSL. Tabii ki bunu kabul etmedim. O zamanlarda da müşteri hizmetlerinden talep ettiğimde siteye girip söyledikleri kısma gitmemi istediler. Oradan talep edebileceğimi söylediler. Ancak sitede altyapı başvurusu için herhangi bir yer yok. Söyledikleri sayfalar yok. Müşteri hizmetleri üzerinden başvuru yapılamıyormuş. Bayiler sadece olan paketleri verebiliyormuş.

BTK üzerinden şikayet ettiğimizde siteden iletişim>talep olarak iletmemi söylediler. Şimdi de buradan ilettiğimde aktivasyon hakkında bilgi veremeyiz diyorlar. Aktivasyon yapılacak tesisat yok zaten diye bir daha yazıyorum tekrar bana aktivasyon hakkında bilgi veremeyiz diyorlar. Altyapı talep etmek bu kadar zor olmamalı. Türk ISS'ler neden bu kadar tembel hala anlamıyorum. Başvururken oturduğunuz bölgede fiber altyapımız var çekersek şu hızı alırsınız diye bir seçenek sunmak zor mu?

Ayrıca karşı komşumuza geçen aylarda tesisatı yapmış Turkcell. Bayağı da eski bir bina. Hatta kardeşimle de komşuyum. Zaten fiber olan hattını daha da güçlendirdiler. Bilmesek tamam diyeceğiz.

Bu döngüden nasıl çıkacağım bilen varsa yardım edebilir mi? Superonline kurulum çalışanı arkadaşım var şaşırıyor millet talep edebiliyor sen nasıl edemiyorsun diyor.
TurkNet sözde 4 sene önce burada GigaFiber planında olduğunu söylemişti. Yakın semtlere geldi en son 2 sene önce. Burada çivi bile çakılmadı. Fiber bölgesinde olduğum halde fiber internet alamıyorum. TurkNet abonesiyim diye TT de abonem olmazsan vermem diyor.

Superonline'ın fiberi için uğraşmaya değmez. TurkNet GigaFiber ve Türk Telekom fiber altyapısı için başvuru yapabilirsiniz. TurkNet GigaFiber altyapısı başvurusu yapmak için TurkNet GigaFiber altyapı başvuru formunu doldurabilirsiniz. Türk Telekom fiber altapısı için ise dilekçe verebilirsiniz.

Superonline'ın fiberi için uğraşmaya değmez. TurkNet GigaFiber ve Türk Telekom fiber altyapısı için başvuru yapabilirsiniz. TurkNet GigaFiber altyapısı başvurusu yapmak için TurkNet GigaFiber altyapı başvuru formunu doldurabilirsiniz. Türk Telekom fiber altapısı için ise dilekçe verebilirsiniz.
Teşekkürler. Ancak ben ne alabilirsem kardır modundayım artık. Turknet'e yaklaşık 2 sene önce başvuru yaptım arkadaşlarım çok uzak mahallelerde oturmuyor onlara çoktan geldi bizim mahallede hiç çekmeye dertleri yok gibi. Turk Telekom Acıbadem binasına annem ile babamı göndermiştim çalıştığım için. Orda beni babam aradı konuşurken atarlı atarlı bize geçerseniz veririz diye tehditkar şekilde konuştular. Babam telefonu ellerinden aldı benimle konuşmaması için. Onlara da bağırdığını duyuyordum ama. Ayrıca TT'nin burada verebileceği max hız 200mbps olur. Gigabit destekleri yok. Mafyatik triplere girmişler. Daha önce de altyapı dengesizliğinden başvurmak için de aynısını yapmışlardı. Böyle bir şirkete hayatta abone olmam. İşin komik yanı TT'nin bu kısımdaki hem DSL hem Fiber çıkışları benim bahçemde 😃. Superonline ayağıma kadar gelmişken neden alamıyorum anlamıyorum. Routing çok büyük bir sorun değil. Upload da sorun değil zaten 20mbps kullanıyorum hiç bir şey değiştirmeyecek benim için.

Teşekkürler. Ancak ben ne alabilirsem kardır modundayım artık. TurkNet'e yaklaşık 2 sene önce başvuru yaptım arkadaşlarım çok uzak mahallelerde oturmuyor onlara çoktan geldi bizim mahallede hiç çekmeye dertleri yok gibi. Türk Telekom acıbadem binasına annem ile babamı göndermiştim çalıştığım için. Orada beni babam aradı konuşurken atarlı atarlı bize geçerseniz veririz diye tehditkar şekilde konuştular. Babam telefonu ellerinden aldı benimle konuşmaması için. Onlara da bağırdığını duyuyordum ama. Ayrıca TT'nin burada verebileceği Max hız 200Mbps olur. Gigabit destekleri yok. Mafyatik triplere girmişler. Daha önce de altyapı dengesizliğinden başvurmak için de aynısını yapmışlardı. Böyle bir şirkete hayatta abone olmam. İşin komik yanı TT'nin bu kısımdaki hem DSL hem fiber çıkışları benim bahçemde 😃. Superonline ayağıma kadar gelmişken neden alamıyorum anlamıyorum. Routing çok büyük bir sorun değil. Upload da sorun değil zaten 20Mbps kullanıyorum hiçbir şey değiştirmeyecek benim için.

Türk Telekom fiber altyapısı için dilekçe verdiniz mi?

Açıkçası söylediğim sebeplerden veremedik. Dilekçe vermeye geldik desekte dilekçe almamak için direttiler.

Bence dilekçe vererek tekrar şansınızı deneyebilirsiniz. Örnek konu bıraktım.

Bence dilekçe vererek tekrar şansınızı deneyebilirsiniz. Örnek konu bıraktım.
İlginiz için teşekkürler. TT'yi son seçenek olarak görüyorum hizmet kalitelerinden dolayı. Ayrıca ben TT'den paket baktığımda altyapı sorguladığımda fiber alabileceğim yazıyor ve başvuru kısmında da çıkıyor. Ancak bana bu fiber altyapı üzerinden teklif ettikleri hız 50 ve 100Mbps. Zaten VDSL üzerinden 100Mbps alıyorum bağlantım da gayet stabil. Benim için hiçbir albenisi yok Turknet'ten daha kalitesiz bir hizmetle aynı hızı almanın. Üstelik TT ölümüne DNS kullanmayı engelliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3343.jpeg
    IMG_3343.jpeg
    65,3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_3344.png
    IMG_3344.png
    178,9 KB · Görüntüleme: 18
İlginiz için teşekkürler. TT'yi son seçenek olarak görüyorum hizmet kalitelerinden dolayı. Ayrıca ben TT'den paket baktığımda altyapı sorguladığımda fiber alabileceğim yazıyor ve başvuru kısmında da çıkıyor. Ancak bana bu fiber altyapı üzerinden teklif ettikleri hız 50 ve 100Mbps. Zaten VDSL üzerinden 100Mbps alıyorum bağlantım da gayet stabil. Benim için hiçbir albenisi yok TurkNet'ten daha kalitesiz bir hizmetle aynı hızı almanın. Üstelik TT ölümüne DNS kullanmayı engelliyor.

Fiber altyapınız mı var acaba? Binadaki kutunun içini çekip atabilir misin?

Fiber altyapınız mı var acaba? Binadaki kutunun içini çekip atabilir misin?
Fiber altyapımız yok bina sahibi biziz bundan haberimiz olurdu zaten. Dışardan Telefon/DSL kutusundan evin içine girip modemle buluşuyor. Başka bir kutu yok. Hatta bu kutuya giden kablomuz Superonline çalışmaları yapılırken üstüne taş düşürdüklerinden kopmuştu. Şu anda işe gidiyorum çekme imkanım yok ama daha önce çektiğim fotoğrafları bulursam eklerim. TT'nin böyle söylemesinin nedeni sonradan kurulan genişbant kutularının bahçemde olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.

Bunu yazarken başvurum olduğu için aradılar. Bahçeye kadar fiber aldığımı oradan DSL dönüşerek aldığımı söylediler. Aynı hızı alacağımı belirterek reddettim.

Fiber altyapımız yok bina sahibi biziz bundan haberimiz olurdu zaten. Dışarıdan Telefon/DSL kutusundan evin içine girip modemle buluşuyor. Başka bir kutu yok. Hatta bu kutuya giden kablomuz Superonline çalışmaları yapılırken üstüne taş düşürdüklerinden kopmuştu. Şu anda işe gidiyorum çekme imkanım yok ama daha önce çektiğim fotoğrafları bulursam eklerim. TT'nin böyle söylemesinin nedeni sonradan kurulan genişbant kutularının bahçemde olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.

Bunu yazarken başvurum olduğu için aradılar. Bahçeye kadar fiber aldığımı oradan DSL dönüşerek aldığımı söylediler. Aynı hızı alacağımı belirterek reddettim.

O zaman FTTB-DSL altyapınız var. En fazla 100 Mbps alabilirsiniz. Dediğim gibi dilekçe verip tekrar şansınızı deneyebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı