Superonline altyapısını TT ekiplerinin kurması normal mi?

ShiedaBro

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2022
Mesajlar
174
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam birkaç hafta önce adresim ve çevre mahallelerde "Superonline" fiber altyapı çalışması yapıyordu ve 2 gün önce evime Türk Telekom ekibi tarafından Superonline fiber rögarından kablo çekildi ve bugün itibari ile fiber kutu koyuldu ve kutu üzerinde Türk Telekom yazıyordu fakat fiber Superonline'ın, merak ettiğim şu Superonline ile Türk Telekom rakip firma olmasına rağmen neden böyle bir şey yaptı, Superonline müşteri hizmetleride kutu koyulduğunu sinyal verilmediğini söyledi ama kutuyu neden Türk Telekom ekibi koydu onu merak ediyorum. Sizce sebebi nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ISS kardeşliği yapmışlar.
 
Anlattığınız şey çok ilginç hocam. Belki çekilen kablo Superonline'ın değil de TT'nindir. Kutunun üzerinde TT yazdığına göre kablo TT'ye ait olabilir. Kablonun Superonline rögarından çekilmesinin sebebi de kazı yapmaksızın hazır kanaldan geçirmek olabilir. Tabii bunlar benim tahminlerim. Belki olay bambaşkadır.

Rögarın, kablonun, kutunun ayrıntılı fotoğraflarını eklerseniz daha net konuşabiliriz belki.
 
Yarın eklerim, ama öyle bir durum olsa superonline müşteri hizmetleri binaya kutu koyulduğunu nerden bilsin?
 
Ülkedeki neredeyse tüm altyapı Türk Telekom'a ait. Muhtemelen alt yapıyı onlar çekiyor, Superonline o hat üzerinden sana internet sağlıyor.
 
Ülkedeki neredeyse tüm altyapı Türk Telekom'a ait. Muhtemelen alt yapıyı onlar çekiyor, Superonline o hat üzerinden sana internet sağlıyor.

VDSL olsa anlarım hocam da sonuçta fiber optik kablo ve rögar kapağında Superonline fiber yazıyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220612_184128.jpg
    152,1 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20220612_184117.jpg
    123 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
VDSL olsa anlarım hocam da sonuçta fiber optik kablo ve rögar kapağında Superonline fiber yazıyor.
Bence kablo aslında TT'nin hocam. Çünkü bakın görselde kırmızı ile işaretlediğim yerde de görüldüğü üzere bakır hattın geldiği yerden fiber kablo çekilmiş:


Bu ankastre kutusu TT'ye ait. Nereden mi biliyorum? Bakın oradaki o ufak kartlara. Üzerlerinde TT logosu var. Bu ankastreye gelen bakır hattın kanalından fiber kablo çekilmiş. Belki bakır hat sağdaki siyah borudan geliyordur fotoğrafta tam net görünmüyor da aşağı yukarı aynı yerden geldikleri belli yani.
E fiber kutusunun üzerinde de TT logosu var. Demek ki fiber TT'ye ait. Yani benim çıkarımım bu. Zaten Superoline'nın fiber dağıtım kutusu TT'ninkinden şekil bakımından farklı oluyor bakın:

Zaten üzerinde de Turkcell Superonline yazıyor. Sizin binanızdaki fiber kutusu ve kablosu dolayısıyla fiber altyapı TT'ye ait bence.
Daha net bilgi almak için TT müdürlüğüne gidip planlama servisiyle görüşebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…