Superonline fiber altyapı çalışması ne kadar sürede biter?

chaturanga

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bulunduğum mahallede Turkcell Superonline kazı yaparak fiber kablolar döşemeye başladı.

Sadece bizim mahallede değil, ilçede farklı mahallelerde de döşüyorlar birkaç haftadır görüyorum.

Çalışan işçilere sorduğumda 1-2 sene gibi bir süre verdiler evlere bağlantı aşamasına geçmek için. Bu süre normal mi, bu kadar uzun mu sürüyor cidden?

Bir de Türk Telekom ve Turk.net de mahalleye fiber vermek isterse onlar ayrıca mı hat döşemek zorunda?

Turk Telekom altyapı döşerse turknet kullanırsın. Superonline altyapısında benim bildiğim ayrı iss olarak millenicom var. Bu altyapı süreçleri hızlanabilir de yavaşlayabilir de. Net süre olmuyor maalesef. Ben vdsl kullanırken sıkıntı çekiyorum diye bizim sokağa fiber döşemişti telekom.

Turk Telekom altyapı döşerse turknet kullanırsın. Superonline altyapısında benim bildiğim ayrı iss olarak millenicom var. Bu altyapı süreçleri hızlanabilir de yavaşlayabilir de. Net süre olmuyor maalesef. Ben vdsl kullanırken sıkıntı çekiyorum diye bizim sokağa fiber döşemişti telekom.

Anladım hocam teşekkürler. Ben 50Mbps VDSL kullanıyorum şu anda. Bekleyeceğiz o zaman daha. Bu arada yapay zekaya da sordum bölgesel olarak farklı anlaşmalarla birbirlerinin altyapısını firmaların kiralayabildiklerini söylüyor. Bakalım burada nasıl olacak zamanla göreceğiz o zaman. Başka bir fiber yok çünkü bu bölgede.

Bulunduğum mahallede Turkcell Superonline kazı yaparak fiber kablolar döşemeye başladı.

Sadece bizim mahallede değil, ilçede farklı mahallelerde de döşüyorlar birkaç haftadır görüyorum.

Çalışan işçilere sorduğumda 1-2 sene gibi bir süre verdiler evlere bağlantı aşamasına geçmek için. Bu süre normal mi, bu kadar uzun mu sürüyor cidden?

Bir de Türk Telekom ve Turk.net de mahalleye fiber vermek isterse onlar ayrıca mı hat döşemek zorunda?
Şehire göre felan değişiyor heralde mesela bana aynı anda türk telekom fiber ve türknet gigafiber altyapı çalışmaları başlandı 10-20 eylül tarihleri arasında şuan %90 tamamlandı dairelere kutu konuldu fiber kablolar vs bağlantıları yapıldı dairelere kadar kablo çekildi

Şu anda prosedür ve yapım süreleri ne kadar değişmiştir bilemiyorum ama bizim buralarda 2014-2015 gibi Superonline büyük bir alanda fiber altyapı yatırımı yapmıştı. Doğru hatırlıyorsam 1 yıl civarında hazır olmuştu. Bu kadar uzamasının sebebi de sıfırdan yapılan bir altyapı yatırımı olduğu için yolların ve kaldırımların kazılması, menholler yerleştirilmesi gibi işlemler yapılmıştı.

Ek olarak binadan birilerinin duvar delinecek vb. sebeplerle binaya kablo çekilmesine ve gerekli saha ekipmanlarının montajına karşı çıkmasına izin vermemeye çalışın. Bu tür durumlarda binanız atlanır ve tekrar fiber gelmesi için uğraşmanız gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı