Merhabalar herkese. Ocak ayında Türk Telekom'dan Superonline'a geçiş yaptım. 200 Mbit fiber kullanıyorum. O zamanlar World of Warcraft oynardım ve ilk problemi burada fark ettim. Oyun kendi serverımda normal çalışırken, group finder kullanarak başka oyuncuların serverına geçiş yaptığımda bazen aşırı ping sıkıntısı yaşıyordum. Her zaman olmuyordu ancak oynanmaz hale gelmişti. Support ile uzun süre mesajlaşmanın ardından bir çözüm bulamadım. Sıkıntının internet sağlayıcısında olduğu belliydi ama. Oyunu bıraktığım için çok sallamadım ancak son 1.5 aydır çözümlenemeyen başka bir problem ortaya çıktı. YouTube üzerinden video izlerken bir anda video donuyor ve 10-20 saniye sonra geri geliyor, bazen YouTube ana ekranına veya bir kanala girdiğimde sadece video isimleri yükleniyor ancak thumbnailler gelmiyor. Google üzerinden arama yaparken bazen ekran beyaz kalıyor, görsellere girince görseller yüklenmiyor ve haritalarda aynı sorundan muzdarip. Her zaman olmuyor ancak olduğu zaman aşırı sinir bozucu bir olay. Son 1.5 aydır 10-11 kez Superonline ile görüştüm hiçbir yardımları olmadı, 2 kere ekip geldi birinde kablo ucunu birinde modemi değiştirdiler herhangi bir değişiklik olmayacağını söylesem de. Çünkü sıkıntı apaçık donananımda değil. Çok saçma gelecek belki ama VPN açtığım zaman bu problemi yaşamıyorum. Evde 2 bilgisayar var 2'si de kablolu bağlı. Problem Superonline'la beraber aldığım TV+ kullanırken de yaşanıyor yani bilgisayarların sıkıntısı değil. Bir bilgisayarcı tanığım DNS ekleyerek çözmeyi denedi ancak faydası olmadı. Port yönlendirerek çözülebilir belki diye düşündüm ancak emin olamadım. Bir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun çünkü iptal etmek üzereyim interneti ve cayma bedelimi ödemek istemiyorum bu kullanamadığım internete. Şimdiden teşekkür ederim.