Superonline fiber koparken Wi-Fi 6'ya geçiş

MarcusAurelius

Megapat
Son zamanlarda Superonline'da sürekli kopmalar yaşıyorum. En sonunda müşteri temsilcisine bağlandım sadece bugün 27 kere koptuğumu söyledi, teknik ekip göndereceklerini söylediler. Huawei'nin klasik HG255s modemini kullandığımı Wi-Fi kalitesinin çok kötü olduğunu söyledim ancak modemde arıza yoksa değişim yapılmayacağını söylediler fakat Wi-Fi 6'ya 125 TL ödeyip geçiş yaparsam değiştirilebileceğini belirtti. Wi-Fi 6'ya geçmeyi düşünüyorum modem konusunda hangisini tercih etmeliyim? Kendi modemimi kullanma ısrarıma rağmen izin verilmediğini söyledi. Ayrıca taahhüdüm bittiği için tekrar taahhüt yaptırmayı düşünüyorum, mevcut hızım 35 Mbps ancak Superonline Online işlemlerde bir üst pakete geç seçeneğinde sadece 50 Mbps mevcut fiber olmasına rağmen 100-200-1000 Mbps gibi paketler göremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, teknik servis sattığı her modemden prim kazanır. Bu sebeple çözüm olacağını düşünse de düşünmese de satmaya çalışır. Ben olsam acele etmezdim.

Wi-Fi kanal ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Modeme ethernet üzerinden bağlantı kurarak Wi-Fi kaynaklı bir sorun yaşadığınıza emin olmanızı tavsiye ederim.

Ha illaki geçeceğim diyorsanız ZTE haricinde Huawei ve Nokia modemi tercih edebilirsiniz. ZTE tercih etmeyin dememin sebebi de GPON cihazının ayrı olması.

Wi-fi 6 modeme geçtiğinizde ONT cihazı olmuyor bilginiz olsun.
Router'dan kullanıcı adı ve şifreyi alarak MAC adresini kopyaladıktan sonra ONT cihazınıza istediğiniz routeri takabilirsiniz

Hocam, teknik servis sattığı her modemden prim kazanır. Bu sebeple çözüm olacağını düşünse de düşünmese de satmaya çalışır. Ben olsam acele etmezdim.

Wi-Fi kanal ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Modeme Ethernet üzerinden bağlantı kurarak Wi-Fi kaynaklı bir sorun yaşadığınıza emin olmanızı tavsiye ederim.

Ha illaki geçeceğim diyorsanız ZTE haricinde Huawei ve Nokia modemi tercih edebilirsiniz. ZTE tercih etmeyin dememin sebebi de GPON cihazının ayrı olması.

O avantaj ama şifresini elde edersen pişman eder o dediğin.

Wi-Fi kanal ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Modeme ethernet üzerinden bağlantı kurarak Wi-Fi kaynaklı bir sorun yaşadığınıza emin olmanızı tavsiye ederim.

Ethernet kaynaklı sorun yok Wifi kötü.

Wi-Fi 6 modeme geçtiğinizde ont cihazı olmuyor bilginiz olsun.
Router'dan kullanıcı adı ve şifreyi alarak MAC adresini kopyaladıktan sonra ont cihazınıza istediğiniz routeri takabilirsiniz.

Halihazırda ont cihazım yok şu an ont cihazın ne avantajı var. Bu bahsettiğiniz işlemleri ana modemin arayüzünden mi girip halletmem gerekiyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı