VPN açıp deneyin bir de. Mümkünse Bulgaristan veya Romanya deneyin.Merhaba arkadaşlar, ben bundan 1-2 haftaya kadar önce UyduNet'in 50Mbps VDSL internetini kullanıyordum internet bana yetiyordu ama binada fiber var ve uygun bir tarife diye Superonline'dan 1000MBPS yani GigaFiber internet bağlattım. 1000 Mbps download 20 Mbps uploadlu bir tarife yani. Bu tarifenin diyatı da 250TL.
Bağlantı gerçekleştikten sonra Speedtest yaptım ve çok sevindim fakat kullanamya devam ettikçe çok da anlamlı olmadığını anladım. Bana upload yapan sunucunun elbet bir limiti var ve bunu anlıyorum o yüzden her sitede ya da serviste gigfiber desteği beklemiyordum ama en azından birçok seviste 500-600 Mbps'lik bir destek bekliyordum. Steam'den bir iki güncelleme ve ayrıca oyun indirdim bir de ne göreyim indirme hızları yerlerde. Hatta bazı durumlarda eski 50Mbps'lik internetimden de beter. Steam Türkiye İstanbul sunucusuna bağlıyım ama Türkiye'nin tüm Steam sunucularında hatta yurtdışındaki birkaç sunucuda indirme testleri yaptım. Genel olarak en hızlısı Türkiye sunucularıydı ama onlarda bile pek bir hız alamadım.
CS:GO gibi popüler bir oyunu indirirken zaman zaman 17megabayt saniyeleri gördüğüm oldu ama daha az önbelleklenen niche oyunları indirmeye çalığıtımda Max 5-6 megabayt saniye görüyordum. Bu yazıyı yazmadan hemen önce de bir mordhau indireyim dedim ve hızlar gördüğünüz gibi çok düşük.
Eki Görüntüle 1416843
Superonline karşı sunucu desteklemiyordur deyip işin içinden çıkıyor ama Steam'de çok daha hızlı oyun indirmek mümkün. Bence Superonline Steam'den gelen indirmeyi kısıtlıyor. Epic Games'te bir oyunu 60-70 megabatyt saniye ile indirebildiğimi gördüm Steam'de de bence en az bu değerleri görebilmeliyim. Zaten @Recep Baltaş abilerin TurkNet interneti ile hazırladığı bir gigabit internet test videosu var orada benden çok daha iyi hızlar elde ediyorlar. Bu arada Epic'te bu indirme hızları da direkt gelmiyor 30'larda başlıyor hafif hafif artıyor bekledikçe.
Ben şimdi ne yapmalıyım? 3 tane 4K ya da 8K video, Torrent, Steam ve Epic Games'den eş zamanlı bir şeyler indirince GigaFiber'in bir anlamı oluyor ve o hızı kullanıyorum ama ben Steam'den hızlıca bir şeyler indirebilmek istediğimde işime yaramıyor. Steam tabanlı bir kısıtlama değil de Superonline'dan Steam'e ve birçok servise kısıtlama var bence.
Deneyimlerinizi, tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Yok dostum o ayarları zaten defalarca inceledim. Herhangi bir limitleme yapmadım.Steam de megabiti sabitlemiş olabilir misiniz?
Steam sunucusunu Romanya yapıp Cloudflare Warp ve Windscrive vpn ile deneme yaptım. CLoudflare warpta direkt çalışmadı windscribeda da durum şu:VPN açıp deneyin bir de. Mümkünse Bulgaristan veya Romanya deneyin.
Ethernet kartım gigabiti destekliyor zaten desteklediğini speedtest ya da çoklu kullanım senaryosundan anlıyorum. Sizin aldığınız hızları almayı çok istiyorum umarım çözebiliriz bu durumu. Kablom cat 6, 1000 duplex ayarını bilmiyorum şimdi kontrol edeceğim nasıl yapıldığını.Hayır yalan değil. Ben de aynı fiyata aynı Superonline tarifesini kullanıyorum.
Ethernet kartınız gigabit destekliyor mu? Ağ bağdaştırıcısından bağlantı türünü 1000 Duplex yaptınız mı? Cat 6 kablo ile bağlayın bilgisayarınıza? En son olarak, Steam sunucusu olarak Londra yada Newyork seçin. Ben de oyuna göre değişmekle beraber indirme hızı 90 MB/s ile 117 MB/s arası değişiyor.
Normal değil. Benim single connetion test sonucu bu şekilde. Müşteri hizmetleri ile görüşün.Arkadaşlar speedtestte multi connection ayarını singlea çekince de hızım şu oluyor bu normal mi?
Bu arada test yaparken test sunucunuzu Turkcell Bursa seçip test yapın. Sonuca o şekilde bakın. Testlerde gördüğüme göre Airfiber seçilmiş. Bir de Türktelekom sayfasından da test yapın. Test sonucu düzgün çıksa bile Steam indirmelerindeki düşük indirme hızı için daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim maalesef.Yok dostum o ayarları zaten defalarca inceledim. Herhangi bir limitleme yapmadım.
Steam sunucusunu Romanya yapıp Cloudflare Warp ve Windscrive vpn ile deneme yaptım. CLoudflare warpta direkt çalışmadı windscribeda da durum şu:Eki Görüntüle 1417040
Ethernet kartım gigabiti destekliyor zaten desteklediğini speedtest ya da çoklu kullanım senaryosundan anlıyorum. Sizin aldığınız hızları almayı çok istiyorum umarım çözebiliriz bu durumu. Kablom cat 6, 1000 duplex ayarını bilmiyorum şimdi kontrol edeceğim nasıl yapıldığını.
Eki Görüntüle 1417043
Duplex ayarını buldum ve 1 gigabit duplexe çektim steam tarafında da amerika new york denedim mordhauyu 8-10 megabayt saniye ile indiriyor ayrıca londra sunucusunda da indirme hızları yerlerde Eki Görüntüle 1417078
@Recep Baltaş Bu konuda ne düşünüyorsun abi rahatsız ediyorum ama nasıl çözebiliriz, aklına bir şey geliyor mu?
Arkadaşlar speedtestte multi connection ayarını singlea çekince de hızım şu oluyor bu normal mi? Eki Görüntüle 1417118
Bende durum bu şekilde:Normal değil. Benim single connetion test sonucu bu şekilde. Müşteri hizmetleri ile görüşün.Eki Görüntüle 1417126
Bence single multi test olayını kafaya takmayın. Sizin için önemli olan indirme hızınızın normal duruma getirilmesi. Steam, Epic, Origin Microsoft, Youtube indirmeleri vb gibi. Tabi ki indirme hızları sunucuya göre değişmektedir, ama sizin durumda bir sıkıntı var. Teknik destek çağırmalısınız. Bu arada SSD kullanıyorsunuz değil mi?Bende durum bu şekilde: Eki Görüntüle 1417147
Multi ile single nasıl bu kadar farklı olur? Sİngle testteki hızlardan dolayı paketi iptal etme imkanım var mı?