Superonline gecikme sorunu nasıl çözülür?

Şu an oturdugum yerde TT fiber bulunmuyor onun alt yapısı için başvuru yapmayı düşünüyordum ama anladığım kadarıyla TT buraya fiber altyapı yapsa da düzelmez diyorsunuz.

Ttfiber ile alakası yok onu anlatmaya çalışıyorum oturdugun bölge ile alakalı (doymuş ağ şişkinliği) yaşıyorsun istedigin altyapı gelsin santral de olan port değişmiyor onu da değiştiremezsin düzelmez onu demeye çalışıyorum tamamen şans işi bazı yerlerde var bazı yerlerde yok ama bu sorunu yaşadığını düşünüyorsan çözümü taşınmak bu kadar :))

merhabalar hocam çözüm buldunuz mu acaba?
Çözümü yok. Online oyun oynayan superonline a bulaşmaması gerekiyor. Almanya sunucusuna bağlanıyorsunuz diyelim, isterseniz 10 gigabit internet olsun routing sıkıntılı olduğu için çok dolaştırıyor türkiye içinde almanyaya gitmeden önce. Bende de superonline fiber var sadece. Malesef VDSL2 dışında alternatif yok.

Çözümü yok. Online oyun oynayan superonline a bulaşmaması gerekiyor. Almanya sunucusuna bağlanıyorsunuz diyelim, isterseniz 10 gigabit internet olsun routing sıkıntılı olduğu için çok dolaştırıyor türkiye içinde almanyaya gitmeden önce. Bende de superonline fiber var sadece. Malesef VDSL2 dışında alternatif yok.
Sorun @kenpachi111'nin dediği gibi bölgedeki santralde ise çözüm zor ama dediğiniz gibi routing kötüyse çözüm var. Turkcell altyapısından hizmet veren diğer firmalar farklı routingler kullanıyor onlar çözüm olabilir.

Sorun @kenpachi111'nin dediği gibi bölgedeki santralde ise çözüm zor ama dediğiniz gibi routing kötüyse çözüm var. Turkcell altyapısından hizmet veren diğer firmalar farklı routingler kullanıyor onlar çözüm olabilir.
Vodafone ve Milleni dışında superonline in altyapısını kullanan göremedim. Benimde aklıma onlar geldi ancak bu iki firmada bana 100 mbit verebileceğini söyledi. Ben şuan SOL'dan 1000 alıyorum. Taahhüt bitsin vodafone deneyeceğim. Şuan herhangi bir random firma superonlinedan kesinlikle daha düşük ping verir o kadar yüksek pingi yakalayıp yıllardır istikrarlı kötü hizmet vermen için cumhurbaşkanının kurduğu firma olman lazım başka türlü zor 😀

Vodafone ve Milleni dışında superonline in altyapısını kullanan göremedim. Benimde aklıma onlar geldi ancak bu iki firmada bana 100 mbit verebileceğini söyledi. Ben şuan SOL'dan 1000 alıyorum. Taahhüt bitsin vodafone deneyeceğim. Şuan herhangi bir random firma superonlinedan kesinlikle daha düşük ping verir o kadar yüksek pingi yakalayıp yıllardır istikrarlı kötü hizmet vermen için cumhurbaşkanının kurduğu firma olman lazım başka türlü zor 😀
D-Smart, Göknet, Telkotürk gibi firmalar da var. Aklıma gelmeyenler de vardır illaki. Yakın zamanda TT fiberi üzerinden Telkotürk'e geçtim. Şöyle fena değil gibi. Prime Time'da denemedim ama gündüz Counter-Strike'da yaptığım kısa testlerde loss yaşamadım.

D-Smart, Göknet, Telkotürk gibi firmalar da var. Aklıma gelmeyenler de vardır illaki. Yakın zamanda TT fiberi üzerinden Telkotürk'e geçtim. Şöyle fena değil gibi. Prime Time'da denemedim ama gündüz Counter-Strike'da yaptığım kısa testlerde loss yaşamadım.
Altyapı sol fibermi?

tracert 34.154.133.122

atarmısınız bi routinge bakmak isterim

Hayır, altyapı TT FTTH, 200Mbps kullanıyorum. BGP'den baktığımızda firmanın sadece TT ile peering'i var.

Eki Görüntüle 2496863
Kusura bakmayın TT yazdığını görememişim, sol sandım. Sanırım routing i iyi değil.

Ben istanbulda yaşamıyorum değerler böyle

1747946153623.png

TT altyapılı türknet VDSL'de 9 hop oluyor 39 MS çıkıyordu. VDSL teknolojisi hala fiberden daha düşük ping veriyor malesef. TT veya Gigafiberin kendisi sanırım aynı değerde veya 3-5 fazla olabilir en azından stabildir

Kusura bakmayın TT yazdığını görememişim, sol sandım. Sanırım routing i iyi değil.

Ben istanbulda yaşamıyorum değerler böyle

Eki Görüntüle 2496864

TT altyapılı türknet VDSL'de 9 hop oluyor 39 MS çıkıyordu. VDSL teknolojisi hala fiberden daha düşük ping veriyor malesef. TT veya Gigafiberin kendisi sanırım aynı değerde veya 3-5 fazla olabilir en azından stabildir
Şu nüans da var. Ben Konya'dayım ve İstanbul pop noktasına 19ms ile gidiyorum. Comnet kullanırken de İstanbul'a 19ms alıyordum. Yoğunluğumdan dolayı çok online oyun oynayamadığım için ve taahhütlü bir şekilde çok uygun fiyat verdikleri için geçtim. Ayrıca pingden ziyade stabil bağlantının da online oyunlarda daha önemli olduğunu düşünüyorum. Mesela forumda yasaklı bir firmanın çok yüksek peer sayısı var ama kullanan arkadaşlardan loss sorunu olduğunu duyuyorum. Şimdilik firmamdan memnunum ama daha iyi alternatifler bulunabilir muhtemelen online oyunlar için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı