Superonline pişmanlığı

EricCraven

Hectopat
Makaleler
11
Daha önce burada bazı arkadaşlara öneriyordum ama maalesef hata ettiğim farkına vardım.

Warzone 2.0 oyununda sadece Superonline kullanıcılarına özel bir hata mesajı alıyorum. Forumlarda Facebook ve Discord kanallarında kime sorduysam bu sorunu yaşayanlar hep Superonline kullanıcısı. Kendi açımdan daha hiçbir farklı ISS markası görmedim bu sorunu yaşayan. Belki varsa bilmiyorum.

Soruna gelince oyunu açıyorsunuz ve direk server disconnected veya hueneme negev hata kodu alıyorsunuz 2 side aynı yani sizi oyuna hiç bağlamıyor. Şimdi bu sorunu yaşayanlar sorunu çözebilenlerin başvurduğu yöntemlerin hepsini denedim ama hiçbiri çözüm olmadı.

-Modem resetleme.
-UPnP ayarı kapama.
-Birçok farklı DNS değişimi.
-Ipconfig komutları.
-Sürücü silip yükleme.
-Oyunu komple silip cache vs her şeyi temizleyip tekrar yükleme.

Ne yaparsam yapayım olmadı. VPN ile bağlanıyor hatta video çeken olmuş ama maalesef oda bir işe yaramıyor çünkü oyunun menüsüne giriliyor ama maç bulmuyor hata veriyor. Biraz zorlayınca 200msden fazla ping ile arıyor ama yine de maç bile bulmuyor.

Şimdi gelelim Superonline ile ilgili yaşadığım soruna,

Sorun için 3 kez telefonla aradım her söylediğimde bakıyoruz. Vs ya da bana üstteki bazı klasik yöntemleri söylediler. 4. kez aradığımda eve servis yönlendireceklerini söylediler tamam dedim.

İlk seferde eve bir kişi geldi. Durumu gösterdim direk hiçbir şey demeden sorun buradan çözülemez dedi. Ekran görüntüsü aldı daha üst bir birimin çözeceği bir iş dedi. Tamam dedim o zaman bildirin dedim tamam dedi gitti. Arkadaş çıktıktan 1 saat sonra telefon geldi servis sorununuzu çözdümü falan diye yoksa devam mı ediyor. Bende çözülmedi dedim 2'ye basıp bıraktım.

2 saat sonra tekrar telefon çaldı. Yaşadığınız sorun için eve servis yönlendireceğiz dedi. Tamam dedim bayramın 2. günü. Neyse dedim gelsin çözüm olsunda önemli değil dedim. Arkadaş geldi bu sefer başka biri. İçeri girdi hatayı gösterdim bana bu buradan çözülemez dedi. Dedim sizden önce bir kişi daha geldi bana aynı şeyi söyledi evet falan dedi. Ekran görüntüsü aldı. Hatta bu sefer modeme baktı sinyal güçlü dedi. Dedim zaten bunları biliyorum ama sorun galiba CGNAT havuzu diyorlar birçok yerde okudum bu havuzu değiştirmem gerekiyor galiba dedim. Arkadaş bu konuyu ancak üst birimler çözer dedi ben dedi ileteceğim dedi. Tamam dedim çıktı.

Tam 1 saat sonra telefon çaldı. Sorununuz çözüldü mü çözülmedi mi diye sordu çözülmedi dedim 2'ye bastım. Sonra 2 saat geçti telefon çaldı. Bana internet sorunu için yarın teknik servis yollayacağız dedi. Dedim anlamadım? Ne yapacak bu kişi dedim? Fotoğraf alacak dedi. Dedim bakın daha önce 2 kişi geldi aynı şeyi yaptı daha üst birimlerin çözmesi lazım dedi. Fotoğraf aldı modeme baktı vs bana hala tarayıcı problemi mi var diyor? Ya dedim siz sorunu biliyor musunuz? Evet sorunu bile bilmiyorlar. Neyse bayramın üçüncü günü oldu bu sefer saat vermediler öğleden sonra dediler. Bekle bekle yok. Saat 4'e doğru telefon açtım dedim bütün bayramda eve kitlediniz beni ne zaman gelecek işte sizi arkadaşa telinizi vereyim o sizi arar dediler. Arkadaş 5 civarında aradı. Ben geleceğim falan.

Dedim size önce sorayım siz ne için geliyorsunuz dedim? Dedi bana internete bağlanma sorununuz varmış! Ya dedim benim sorunum bağlanma değil, hız değil diyorum sorununuz nedir diyor? Ya dedim bakın kaç kez anlattım. Fotolar alındı üst birim denildi. Modeme bakıldı. Sorun dedim merkezden çözülecek dediler. Eğer çözecekseniz gelin yoksa zaten fotoğraf alındı boşuna gelmeyin dedim. Arkadaş zaten konuşma kayıt alındı bende rapor tuttum gelmemizi gerektiren bir durum değil diye söyledi.

1 saat sonra telefon ve ben çözülmedi deyip 2'ye bastım. Neyse bayram bitti. Bugün arıyorlar tekrar eve servis gelecek. Ya dedim sorunum nedir biliyor musunuz dedim? Tarayıcı hız problemi galiba dediler. Artık koptum orada bakın ben artık servis istemiyorum evden çözülecek bir konu değil dedim. Eve artık biri gelsin gitsin istemiyorum merkezden çözülecek dedim tamam dediler. 10 dk sonra yine telefon bu sefer başka biri eve servise geleceğiz diyor. Artık patladım bende. Ya durumu tekrar anlattım arkadaş hala bana gelmeden nasıl bileceğiz diyor. Ya dedim 2 kişi geldi hala ne gelmesi? Diyor ki görüntü alacağız. Dedim gelmeyin kardeşim.

Bu sefer ben aradım Superonline'ı açan kişiye artık sorunumun çözülmesini istemediğimi, böyle kullanacağımı ve taahhüdüm biter bitmez başka bir ISS'ye geçeceğimi söyledim. Artık hiçbir şey istemiyorum. Lanet olsun dedim. Kapattım.

Gerçekten istemiyorum. Yıldım artık. Bunun 2 sorumlusu var.

1- firmanın sorun anlama kapasitesinin sorunlu olması. Birbirlerinden bile haberleri yok iletişim zayıf.
2- biz müşteriler.

2'yi biraz açayım neden biz. Evet çünkü bu sorunu sabit IP'ye geçmek çözüyormuş tabii nasıl? Her ay 60 TL vererek. 155 TL olan internetim için bir de sadece 1 oyun için her ay 60 TL para vereceğim! Maalesef bu sorunun üzerine gitmeyip 60 TL veriririm diyen de çok fazla. E tabii böyle olunca bende olsam bende çözmem bu sorunu. Ne güzel gelsin ekstra paralar. Yazık yani. Rezaletten başka bir şey değil.

İnterneti sadece Facebook, Instagram'a bağlanmak YouTube'da tarayıcı da gezmek olarak düşünüyorlar.

Konuyu Şikayetvar'a da yazdım orada da insanlar çıktı aynı sorundan muzdarip yorum yaptılar destek çıktılar ama nafile bir öğrendim ki 1 yıl ve aylarca çözemeyenler varmış. Dedim ben boşa uğraşıyorum. Yazık yani.
Neyse lanet ettim evet çok uzun oldu üzgünüm ama içimi dökmek istedim. Eylül ayında bitecek taahhüdüm ve başka bir firmaya geçeceğim. Artık kimseye tavsiye etmem.

Yaklaşık 8 senedir Superonline kullanıcısıyım. Warzone da oynadım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Tabi 2.0 oynamadım ve bu Superonline ile alakalı olabilir kimseye firma savunmam zaten. Ben en çok firmanın tutumuna şaşırdım açıkçası. Gece 3'te bile arasam destek bulabildiğim ve hiçbir şekilde sorun yaşamadığım bir firma ile alakalı böyle bir yorum duymak şaşırttı beni. Sabit IP ile alakalı birkaç şey okumuştum ama bu kadar yüksek fiyatlı olduğunu bilmiyordum. Geçmiş olsun. Mümkünse üst mercilere ya da THH'ye başvurun derim.

5-10 satır okuyunca anlaşıldı zaten olay.
Bende aynı sorunları yaşıyorum halen daha.
Müşteri hizmetleri bir şey yapmıyor vakit kaybı ve sürekli tekrara düşüyoruz.
Kullanıcılarla dalga geçiyorlar.
Zamanında ulaşabileceğim her yerden yazdım şikayet ettim bir sonuca varamadım.
İPV6 yı bilmeyen müşteri hizmetleri çalışanları var.
Karşısında sanki internetle ilk defa tanışan birisi varmış gibi konuşuyorlar.
Hiçbir şey çözüm olmuyor. WARP VPN kısmen onda da duruma göre ve hız ping sorunu vs çıkıyor ortaya.
Bu sorun daha çok yeni abonelerde oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
Bende Telegram'da canlı sesli sohbette ilk 10 saniye sonra bağlantı direkt kesiliyor giden gelen sesler kesik kesik WARP VPN açarsam sorun yok. Bunun için Hero DSL almak zorunda kaldım.
Statik ip çözüm olmuyor vs çözüm olmuyor ki neler denemedim.
Günün sonunda al birini vur ötekisine hepsi ayrı dert.

30 dairelik koca apartmanda bir tek bende Superonline Fiber var apartman yönetici toplantısında bu durumu konuşup kimse abone olmasın dedim sağ olsunlar anlayışla karşıladılar kabul ettiler zaten işlerine gelmez.
Hatta apartmandaki Fiber kutuya yazı bile yazdık.
Bende bu şekilde cezalandırıyorum. :)
Ayrıca daha başka cezalarda veriyorum onlara da şimdi buradan söylemeyeyim. :) 1-2 haftada bir ziyaretime gelirler. :))))

Son düzenleme:
Çok doldum gerçekten ayrıca evdekilerle de sorun yaşadım yani. Seninle dalga geçiyorlar diyorlar. Tekerleme gibi bir döngüye girdi olay aynı şeyleri yaşıyoruz kaç gündür.

Ben de birkaç hafta öncesine kadar Türk Telekom'la benzer bir döngüye girmiştim en son taahhüdüm bitti kurtuldum. TurkNet'e geçtim mutluyum, huzurluyum, öneririm.

Superonline kullanıyorum keşke ellerine düşmeseydik çöp firma.

Çok yoruldum yani daha önce bir problem olmadı. 3 hafta önce GPON dedikleri optik bağlantı geldi binaya geldiler kaç gün taktılar falan sonra modemi de yenileyelim dediler iyi dedik. Parasını da ödedik. Bağlantı masrafını da aldılar. 430 TL ilk 3 gün aşırı ping sorunum vardı her Online oyunda 200-400 arası ping çıkıyordu aradım falan 1-2 kez sonra 2 gün sonunda düzeldi ben de çalışma oldu diye herhalde dedim. Ama bu olay yeni çıktı.

Yaklaşık 8 senedir Superonline kullanıcısıyım. Warzone da oynadım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Tabii 2.0 oynamadım ve bu Superonline ile alakalı olabilir kimseye firma savunmam zaten. Ben en çok firmanın tutumuna şaşırdım açıkçası. Gece 3'te bile arasam destek bulabildiğim ve hiçbir şekilde sorun yaşamadığım bir firma ile alakalı böyle bir yorum duymak şaşırttı beni. Sabit IP ile alakalı birkaç şey okumuştum ama bu kadar yüksek fiyatlı olduğunu bilmiyordum. Geçmiş olsun. Mümkünse üst mercilere ya da THH'ye başvurun derim.

Selam ben böyle bir şey görmedim ama birçok yerde araştırdıkça fark ettim ki bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var ama şimdi pes edip aman boş ver deyip başka oyuna bakarım diyen de var. Ya para var saadet var misali ayda 60 ödeyip umursamayan da var. 2-3 kez arayıp çözemeyince bıkan kişi de var. Bende 5 yıldır kullanıyorum

Şimdi düşündüm ama değmeyecek biraz daha sabır edip taahhüt bitimini bekleyeceğim. Bir yandan taşınma derdim de var. Uğraşamayacağım. Belki gideceğim yerde Superonline da olmayabilir.

5-10 satır okuyunca anlaşıldı zaten olay.
Bende aynı sorunları yaşıyorum halen daha.
Müşteri hizmetleri bir şey yapmıyor vakit kaybı ve sürekli tekrara düşüyoruz.
Kullanıcılarla dalga geçiyorlar.
Zamanında ulaşabileceğim her yerden yazdım şikayet ettim bir sonuca varamadım.
IPv6'yı bilmeyen müşteri hizmetleri çalışanları var.
Karşısında sanki internetle ilk defa tanışan birisi varmış gibi konuşuyorlar.
Hiçbir şey çözüm olmuyor. WARP VPN kısmen onda da duruma göre ve hız ping sorunu vs çıkıyor ortaya.
Bu sorun daha çok yeni abonelerde oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
Bende Telegram'da canlı sesli sohbette ilk 10 saniye sonra bağlantı direkt kesiliyor giden gelen sesler kesik kesik WARP VPN açarsam sorun yok. Bunun için Hero DSL almak zorunda kaldım.
Statik IP çözüm olmuyor vs çözüm olmuyor ki neler denemedim.
Günün sonunda al birini vur ötekisine hepsi ayrı dert.

30 dairelik koca apartmanda bir tek bende Superonline fiber var apartman yönetici toplantısında bu durumu konuşup kimse abone olmasın dedim sağ olsunlar anlayışla karşıladılar kabul ettiler zaten işlerine gelmez.
Hatta apartmandaki fiber kutuya yazı bile yazdık.
Bende bu şekilde cezalandırıyorum. :)
Ayrıca daha başka cezalarda veriyorum onlara da şimdi buradan söylemeyeyim. :) 1-2 haftada bir ziyaretime gelirler. :))))

Evet maalesef en büyük sorun gerçekten senin tam bir odun olduğunu düşünüyorlar yani hiçbir şey bilmiyorsun falan.
Kendi içlerinde iletişim de yok. Birbirlerinden haberleri yok. Gelen 2 kişi de bu oyun neymiş falan diyorlar kimse de bilmiyor.

O kadar şikayet var o kadar millet arıyor ama hala oyunun ismini ilk defa duyuyormuş gibi yapıyolar.

İyi demiyorlar oyunla falan ne işin var...

Son düzenleme:
Müşteri hizmetlerine göre sansür kısıtlama vs sorun yok.
Olayı durumu detaylı anlatınca teknik ekibe göre evet kısıtlama sansür vs var direkt kendi ağızıyla söylüyorlar VPN kullanın vs diye ki bence doğru çünkü direkt birebir muhataplar olayların daha çok içindeler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı