Superonline vadedilen hızı vermiyor

pissher

Decapat
Katılım
30 Eylül 2021
Mesajlar
129
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam. 2 sene önce Superonline bağlattım 8 MB hız olarak. Altyapı yoktu oturduğum yerde. İlk yılım bitti hiç şikayetim yoktu. 2. yıl kalma sözüne Reeder M7 GO tablet verdiler, kabul ettim. Fakat beni aradıklarında hızımın düşeceğini söylemediler. Eksik bilgi verdiler yani. Hızımı 6 MB'a düşürdüler. Son 1.5 aydır kopmalar yaşıyorum. Speedtest sonuçlarım geceleri 0.30 - 1 - 3 MB arası değişiyor. Her gün yazıyorum Twitter'dan. Tüketici hakem heyetine gitsem bir bedel çıkar mı? Tüketicinin korunması kanunun 52. maddesinin 4. fıkrasına göre;

Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

Bunu söylesem bir bedel öder miyim ? Yardımcı olur musunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tablet karşılığında kalma sözü verdiğiniz için bedel yansıtılma durumu var. Büyük ihtimalle tablet bedeli kadar bir cayma bedeli söz konusu olabilir.

Bir aradığımda 900 küsur bir cayma bedeli söylenmişti. O tabletin değeri beş para etmez ama internette 200-300 arası değişiyor. Bunlara elini veren kolunu alamıyor.
 
Bir aradığımda 900 küsur bir cayma bedeli söylenmişti. O tabletin değeri beş para etmez ama internette 200-300 arası değişiyor. Bunlara elini veren kolunu alamıyor.
Benzer bir sorunu eski evimde ev arkadaşım ile kalırken bende yaşadım. Yine sizin gibi köyde 16 mbitlik bir paket kullanıyorduk. Türknet ile 14 mbit aldığım hattan (aynı ev ve aynı kablodan) Superonline ile taş çatlasın 10 mbit hız alıyorduk. Günlük kullanımda 4-5 mbit'e kadar düşüyordu. Uzunca bir süre de kesinti ve bağlantı problemleri yaşadık. Arayıp arıza bildirince de altyapınız desteklemiyor ondan bu tarz sorunlar yaşıyorsunuz TürkTelekom ekiplerine arıza aktardık diyorlardı. 1 yıl dolmaya yakın (hat ev arkadaşımın üzerine) ev arkadaşımı arayıp ona da dandik bir tablet satmışlar. Ev arkadaşım 1 yıl sonunda hizmet kapattırmak için aradığında galiba ona da tablet yüzünden cayma bedeli çıkartılıyor. Bu yüzden vazgeçip kullanmaya devam ediyor şuan. Bende taşınacağım için fazla üzerine düşmedim bu olayın.
 
Benzer bir sorunu eski evimde ev arkadaşım ile kalırken bende yaşadım. Yine sizin gibi köyde 16 Mbit'lik bir paket kullanıyorduk. TurkNet ile 14 Mbit aldığım hattan (aynı ev ve aynı kablodan) Superonline ile taş çatlasın 10 Mbit hız alıyorduk. Günlük kullanımda 4-5 Mbit'e kadar düşüyordu. Uzunca bir süre de kesinti ve bağlantı problemleri yaşadık. Arayıp arıza bildirince de altyapınız desteklemiyor ondan bu tarz sorunlar yaşıyorsunuz Türk Telekom ekiplerine arıza aktardık diyorlardı. 1 yıl dolmaya yakın (hat ev arkadaşımın üzerine) ev arkadaşımı arayıp ona da dandik bir tablet satmışlar. Ev arkadaşım 1 yıl sonunda hizmet kapattırmak için aradığında galiba ona da tablet yüzünden cayma bedeli çıkartılıyor. Bu yüzden vazgeçip kullanmaya devam ediyor şu an. Bende taşınacağım için fazla üzerine düşmedim bu olayın.

8 ay daha katlanacağım yapacak bir şey yok. Bir de hakkınızı savunun diyorlar. Ne yapabilirsin ki şunlara. Ne denetleyen var ne tüketici koruma. Mecburiyet çok kötü bir şey. Lanet olsun!
Tableti boşa vermiyorlar desenize.

Her konuda olduğu gibi işte biraz yemliyorlar. Sonra iliğine kadar sömürüyorlar. 😅 Türkiye cennet cennet.
 

Geri
Yukarı