Superonline ve Speedtest.net işbirliği

burakozmen

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.

3-4 yıldır Turkcell Superonline müşterisiyim. Paketimde hızım 25 mbps fiber olarak tanımlı. Farklı sitelerden ethernet kablosu bağlı sistemimle aldığım hızlarda 3'ü 25mbps verirken speedtest.net sitesinde 50mbps alıyorum. Bu 4 site Netspeed ve Türk Telekom'un hız testi siteleri ( speedtest.net altyapısı kullanıyor), diğeri de fast.com. Arada 2 kat gibi büyük bir fark olduğu için aklıma söyle bir ihtimal geldi. Turkcell Superonline, speedtest.net ile anlaşmalı olabilir mi? Turkcell müşterilerinin internet hızının yüksek gösterilmesi gibi bir anlaşma mesela.

Bu durumu aklıma getiren şeylerden biri de Steam indirme hızım. Steam indirmelerimde maksimum 3MB/s alabiliyorum, bu da 25mbps gibi bir hıza tekabül ediyor yine. Yani her şekilde speedtest.net sitesinde gösterilen 50mbps hızı almıyorum.

Test sonuçları ektedir, teorim hakkında yorumlarınızı bekliyorum :)

1622306291397.png
1622306307868.png
1622306330147.png
1622306353470.png

Ayrıca eklemek istediğim bir şey daha var. Superonline fiber altyapım olduğunu iddia ediyor ancak ne bina girişinde ne de dairemde fiber kutusu yok. Recep abinin "VDSL'den Fibere Geçtim" videosundaki gibi dönüştürücü tarzı şeyler de yok, sadece duvardan bir kablo modeme geliyor, bir de güç kablosu var. Türknet, Gıbırnet, Netspeed gibi operatörlere göre de altyapım VDSL2 ve 67mbps destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 1 seneden fazladı bu şekilde, o yüzden Speedtest kullanmıyorum artık. Superonline tarafında ne hız alırsanız x2 olarak gösteriyor.

25 Mbps fiber nasıl oluyor anlayabilmiş değilim. Gerçek değeri öğrenebilmek için rastgele sunuculardan indirme yapın.(Steam, Google Play, Google Drive vb.)
Bizim altyapı da fiber, hatta ilk ay 100 MBPS hızın tamamını alabilmiştik ama normal paket 25 MBPS olduğu için şu an onu kullanıyoruz. :D

Connections kısmını Multi'den Single'a alın. O zaman 25 Mbps çıkacaktır. Anlaşma falan yaptıkları yok hocam. Turkcell birden fazla sunucuya bağlanıyor ondan dolayı hız yüksek çıkıyor.

Ben 150 liralık 200 Mbps paketini kullanıyorum. Tüm sitelerde 260-290 arası değerler verirken Speedtest.net 330-350 arası gösteriyor. Gerçek indirme sırasında saniyede maksimum 28 MB indirme hızına ulaştım. Neden fazla fazla gösteriyor onu bilemiyorum.

Geri
Yukarı