Superonline ZTE Modem 'Geniş banda erişemezsiniz' hatası

Umuthan Özel

Kilopat
Katılım
2 Ağustos 2016
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Unity Developer
Merhaba, 1 hafta önce evime Turkcell Fiber internet bağlandı, eski WDSL ile kullandığım modem yerine de ZTE bir modem verildi. Yeni internete geçtiğimden beri önceden girebildiğim bazı sitelere girmeye çalıştığımda başlıkta belirttiğim hata mesajının yer aldığı 192.168.1.1 adresli modem arayüzüne yönlendiriliyorum. Bu sorunu yaşadığım sitelere örnek olarak snapcraft.io sitesini verebilirim. Bunun dışında şirketimin kendi Git serverına da erişim sağlayamıyorum. Bu ve bunun gibi birçok rastgele sitede bu sorun var.

Konu hakkında Turkcell'i aradım fakat bana fiber internetin her zaman daha güvenli olduğunu, dolayısıyla bu konuda bir şey yapamayacaklarını, bahsettiğim sitelerin güvenliksiz olduğunu söylediler. Çözüm olarak da port yönlendirme yapabileceğimi, static IP hizmeti satın almamı söylediler. İnternet konusunda müthiş bilgi sahibi değilim fakat port yönlendirme dışarıdan alamadığım veri konusunda nasıl bir çözüm sağlayabilir bilmiyorum.

Modemime format atmayı ve arayüzden güvenliği en düşük seviyeye çekmeyi denedim.

Bu konu hakkında ne yapabilirim? Evden çalıştığım için şirket serverlarına bağlanamamak benim için interneti kullanılamaz kılıyor, Turkcell'de bu konuda pek yardımcı olmuyor.
 
Turkcell ne yazık ki bol yasaklarıyla bilinen bir sağlayıcı. İstediğiniz özgürlükleri tanımıyorlar. Bana kalırsa bir an önce değiştirmeye bakın. Hız olarak iyi olsa bile bu kadar yasak dolu bir internette 1000 Mbps alsanız ne yazar ki? Yasaklar, yasaklar ve yasaklar...
 
Halihazırda bir yıldan uzun süredir kullanıyordum ve memnundum, bu sorunları hiç yaşamadım. Ne zaman ki fibere geçildi bu sorun ortaya çıktı. Çok merkezi bir yerde yaşaamdığımdan da TTNET'den başka sağlayıcı yoktu, o da ayrı bir kötüydü.

İnterneti taahhütlü aldım, en az 1 yıl daha ödemem gerekecek. Cidden yapacak bir şey yok mu? Şirket serverlarına bağlanmadan çalışmam imkansız. Her işi de mobil internetten yapamam ona dayanacak bir internet pakedi olduğunu sanmıyorum.
 
Halihazırda bir yıldan uzun süredir kullanıyordum ve memnundum, bu sorunları hiç yaşamadım. Ne zaman ki fibere geçildi bu sorun ortaya çıktı. Çok merkezi bir yerde yaşaamdığımdan da TTNET'den başka sağlayıcı yoktu, o da ayrı bir kötüydü.
Fiber zaten kendi altyapıları oluyor. Kendi altyapılarında istedikleri yasakları koyabilirler ama Türk Telekom altyapısı altında öyle çok söz geçiremiyorlar yasak konusunda. Şahsi fikrimi soracak olursanız eğer olur da bir gün SOL fiber gelirse isterlerse 10 Gbps versinler hayatta kabul etmem. TurkNet VDSL'de kalırım 50 Mbps alırım en fazla yine de kabul etmem.
 
Superonline 1000 Mbps kullanıyorum Sizin giremediğiniz siteye ben girebiliyorum. Operatör ile görüşün.

Ekran Görüntüsü (132).png
 
Muhtemelen güvenli internetin açık online işlemlerden yada müşteri hizmetleri ile görüşerek kapattırabilirsin. Yeni hatlarda otomatik olarak açık geliyor.
 
Bir kaç gündür evime 2 3 kez en az ekip geldi, on kez Superonline ile telefon üzerinden konuştuk, derdimi anlattım bana garip garip çözüm önerileri sundular hiçbiri işe yaramadı. En son gelen ekip modem değişikliği yapılmadı mı nasıl olur diyerek modemi değiştirdi, sorun çözüldü. Söylediklerine göre ilk kurulumu yapan kişi kendi tarafında bir şeyleri ayarlamamış.

Arayüzden yapabildiğimi yaptım aslında diyince de arayüzden değil Superonline tarafından yapılacak şeyler olduğunu söylediler. Sorunu yaşayan başkaları olursa modem değiştirmeyi deneyebilirler, benden herhangi bir ücret tahsis edilmedi.

Yani söyleyeceğim o ki biraz ısrarcı olmak gerekiyor. Kaç defa sorunun benden kaynaklanacağını, ekip çağırılırsa benden para keseceklerini, sitede sorun olduğunu, sertifikası olmadığını, kendilerinin de giremediğini, statik IP hizmeti satın almazsam giremeyeceğimi, port açtırmam gerektiğini vs söylediler. En son ısrarcı olunca gelen ekip 5 dakikada halletti.

Yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler.
 
Aynı sorunu yaşadım bugün. Hiç geçmiyor. Teknik destek oluşturdum bakalım neler yapacaklar aynı 1 gigabit benim paket.
 
Sorunu tekrar yaşadım, microsoft.github.io sayfasına giremedim bu sefer de. Sonraki gün denediğimde girebildim ama, gerçekten çok ilginç :D
 
Sorunu tekrar yaşadım, microsoft.github.io sayfasına giremedim bu sefer de. Sonraki gün denediğimde girebildim ama, gerçekten çok ilginç :D
Bir şeyler deniyorlar ama bakalım hayırlısı.

Modem arayüzüne girip DHCP ayarınıza bakar mısınız? ISS ayarı açık mı? Ben de kapalıydı tiki açtım düzeldi gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı