Supplement kullanımı zarar yaratır mı?

swozzy0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba fitnesla ilgileniyorum ve günde idman sonrası 35-50gr arası protein tozu idman öncesi 5gr kreatin - 13gr preworkout - idman sırasında 10gr eaa ve yatmadan önce 13gr glutamin+BCAA+melatonin komplexini kullanıyorum. 78kiloyum ve günlük en az 3LT su tüketiyorum haftada 5gün kullanıyorum bunları (kreatin her gün), bu kadar kullanım bir sorun yaratır mı?

Bunlara harcayacağın parayla yemek ye gerek yok bu kadar supplemente, hiçbiri mucize değil. Biraz abartmışsın. Pre Workout'a bir süre sonra vücudun alışacak boşa içmiş olacaksın haberin olsun, çok sık kullanma. İçlerinde bir kreatin gözle görülür etki yapar. Toz da protein açığın varsa onu kapatır ama günlük protein ihtiyacını alabiliyorsan ona da gerek yok. Dediğim gibi bunlara harcayacağın parayla çok güzel bol proteinli bir beslenme programı hazırlayabilirsin kendine.

Bunlara harcayacağın parayla yemek ye gerek yok bu kadar supplemente, hiçbiri mucize değil. Biraz abartmışsın. Pre Workout'a bir süre sonra vücudun alışacak boşa içmiş olacaksın haberin olsun. İçlerinde bir kreatin gözle görülür etki yapar. Dediğim gibi bunlara harcayacağın parayla çok güzel bol proteinli bir beslenme programı hazırlayabilirsin kendine.

Beslenmeye dikkat ediyorum protein alımımı kilo başı minimum 1.5 Max 2.2 arası tutuyorum. Evet preworkouta vucudum alisacak biliyorum maksat vucuda aminoasit girsin birazcik uyarsin problem degil.

Pre yerine kahve içsen yeter.
Maksat sadece kafein değil beta alanin, arjinin gibi diger aminolarıda vucuda alabilmek. İndirimdeyken aldım uyguna geldi.

Beslenmeye dikkat ediyorum protein alımımı kilo başı minimum 1.5 Max 2.2 arası tutuyorum. Evet preworkouta vucudum alisacak biliyorum maksat vucuda aminoasit girsin birazcik uyarsin problem degil.

Maksat sadece kafein değil beta alanin, arjinin gibi diger aminoları da vucuda alabilmek. İndirimdeyken aldım uyguna geldi.

Yani bir bakıma heves edip almışsın aktif olarak 2 şey kullanıyorum biri tatlandırıcı diğeri creatine.

Yani bir bakıma heves edip almışsın aktif olarak 2 şey kullanıyorum biri tatlandırıcı diğeri creatine.
Evet hem heveste vardı natural yapmakta biraz zor açıkcası diyeti istikrarlı şekilde devam ettirip gelişim görmek zor bi süreç

Protein bigjoy, kreatin ocean, pre HIQ, eaa nutrade, complex olarak bahsettiğim ürün kingsize markasının bunları da belirtiyim konuya girip merak eden olursa.

Dostum bunları alacağına sağlık ocağında aile hekimine randevu oluştur ve doktordan sana b12 complex, çinko, magnezyum complex, Omega 3 ve d vitamini yazmasını iste, bunları kullanmak için spor yapmaya da gerek yok normal gündelik hayat içinde faydalı şeyler ama sporda bunların etkisini hayli hayli görürsün. Bu kadar vitamin kullanımına karşı çıkan olacak ama bu yazdığım vitaminleri yeterli miktarda doğal olarak gıdalardan almak çok zor maalesef, bu konuyu 3 farklı doktora danıştım.

Birde ne olduğu bilinmeyen preworkout/bcaa vs içme onun yerine sitrülin malat ve kafein hapı kullan, kafein hapı yerine 2 duble Türk kahveside içebilirsin.

Bu yazdıklarım dışında kreatin ve protein tozuna devam edebilirsin. Ha birde spordan çıktıktan sonra şunları karıştırıp iç; tam yada yarım limonun suyu, ince öğütülmüş himalaya tuzu, bir şişe maden suyu ve 200 ml veya üstü su. Sporda kaybettiğin mineral ve enerjiyi yerine koymana yardımcı olur rahatlarsın.

Dostum bunları alacağına sağlık ocağında aile hekimine randevu oluştur ve doktordan sana B12 complex, çinko, magnezyum complex, Omega 3 ve D vitamini yazmasını iste, bunları kullanmak için spor yapmaya da gerek yok normal gündelik hayat içinde faydalı şeyler ama sporda bunların etkisini hayli hayli görürsün. Bu kadar vitamin kullanımına karşı çıkan olacak ama bu yazdığım vitaminleri yeterli miktarda doğal olarak gıdalardan almak çok zor maalesef, bu konuyu 3 farklı doktora danıştım.

Bir de ne olduğu bilinmeyen preworkout/bcaa vs içme onun yerine sitrülin malat ve kafein hapı kullan, kafein hapı yerine 2 duble Türk kahveside içebilirsin.

Bu yazdıklarım dışında kreatin ve protein tozuna devam edebilirsin. Ha bir de spordan çıktıktan sonra şunları karıştırıp iç; tam ya da yarım limonun suyu, ince öğütülmüş himalaya tuzu, bir şişe maden suyu ve 200 ML veya üstü su. Sporda kaybettiğin mineral ve enerjiyi yerine koymana yardımcı olur rahatlarsın.

Hocam vitaminleri bende öyle yazdırmayı düşündüm tam olarak bunlarımı B12 complex, çinko, magnezyum complex, Omega 3 ve D vitamini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı