Suriye'de “Suriyeliler Türkiye’den dönmesin” protestosu

@ÖzkanK kendinle çelişiyorsun Özkan, başka bir şey değil. Bana diyorsun ki fikrinle çelişen birisi olunca onu vatan haini ilan edeceksin diyorsun ama seninle aynı fikirde olmayanı da eğitimsiz ilan ediyorsun :D Ek olarak atanan öğretmenleri de görüyoruz, eğitimin birine şart olduğu kesinleşti. Her neyse senin göz ardı edeceğin yok, ben ediyorum. İyi akşamlar.

Ek olarak atanamayan öğretmen mi suçlu yoksa ortada o kadar öğretmen varken ücretli öğretmen sistemini yaygınlaştırıp mevcut öğretmenleri atamayan sistem mi? Ortada öğretmen fazlalığı varken gereğinden fazla üniversite ve üniversite bölümü açan kişiler mi yoksa? Önce bunları sorgulamak lazım :) Mülakat olayını hiç söylemiyorum, neler döndüğünü zaten çok iyi biliyoruz.

Daha denecek çok şey var ama sesini çıkaranların nerede olduğu malum. Sesimizi çıkaramıyoruz ama bu günlerde illaki geçecek. Ek olarak aç ve açıkta da değilim, halimden memnunum. Atanan öğretmenleri de görüyoruz be Özkan, atanmış öğretmenler o kadar çok kazanıyor ki ek iş yapmak zorunda kalıyorlar ne hikmetse.
 
Son düzenleme:
Hocam fikirleriniz uyuşmayabilir, kavga da edebilirsiniz. Fakat Umut ediyorum ki atamayan öğretmen olsun demek kusura bakmayın çok kırıcı ve kötü bir laf.
Bir hakaret maksadı ile söylemedim onu. Öğretmen olmak demek olgunluk demek bilinçli olmak demek. Fikirlere düşüncelere saygılı olmak demek. Araştırmak sorgulamak demek.

Ama insanların fikirlerine saygı duymayan dinlemeyen sürekli laftalayan saldıran hakaret eden veya sadece benim söylemim doğru mantığında olan birisi öğretmen olamaz. ( daha doğrusu bana göre olmamalı.)

Öğretmen dediğin kişi insan hakları, uluslararası hukuk, anayasa, yasa, kanun, uluslararası sözleşmeler konularında aşırı duyarlı aşırı hassas olmalı. Öğretmen dediğin ırkçı ayrımcı olamaz. Azcık araştıran sorgulayan öğretmen biz yaptık oldu denilerek Suriyeliler'in zorla yollanamıyacağını bilir zaten.
 
Bir hakaret maksadı ile söylemedim onu. Öğretmen olmak demek olgunluk demek bilinçli olmak demek. Fikirlere düşüncelere saygılı olmak demek. Araştırmak sorgulamak demek.

Ama insanların fikirlerine saygı duymayan dinlemeyen sürekli laftalayan saldıran hakaret eden veya sadece benim söylemim doğru mantığında olan birisi öğretmen olamaz. ( daha doğrusu bana göre olmamalı.)

Öğretmen dediğin kişi insan hakları, uluslararası hukuk, anayasa, yasa, kanun, uluslararası sözleşmeler konularında Ultra duyarlı olmalı. Öğretmen dediğin ırkçı ayrımcı olamaz. Azcık araştıran sorgulayan öğretmen biz yaptık oldu denilerek Suriyelilerin zorla yollanamıyacağını bilir zaten.
Ben Little Cat'ın hiç saygısızlık ettiğini görmedim.
 
Daha denecek çok şey var ama sesini çıkaranların nerede olduğu malum. Sesimizi çıkaramıyoruz ama bu günlerde illaki geçecek. Ek olarak aç ve açıkta da değilim, halimden memnunum. Atanan öğretmenleri de görüyoruz be özkan, atanmış öğretmenler o kadar çok kazanıyor ki ek iş yapmak zorunda kalıyorlar ne hikmetse.

İnsanların söylemlerine fikirlerine saygısı olmayan kişi öğretmen olmamalı bence. Azıcık olgunlaşır ve fikirlere saygılı olmayı öğrenirsin işte o zaman Allah misli ile versin istediğin yere atan. Öğretmen dediğin kişi geniş ufuklu geniş fikirli olmalı çünkü. Azcık araştırmalı soruşturmalı. Ama daha burada bir üyeye bile saygısı olmayan kişi ilerde 20-30 öğrenciye nasıl saygısı olacak. Onların fikirlerini nasıl dinleyecek.

Ben bu konu hakkında cevap yazmamıştım başta ama bir üye adımı etiketleyerek senin fikrin nedir diye sorunca kendimce fikrimi yazdım.

Ama seni ilgilendiren en ufak bir söylem veya ifade yokken üstüne vazife gibi şu mesajı atmak ne alaka? Üstüne Türkçe yazılanları da anlamıyorsun ve inatla yabancı uyrukluları savunmak flan gibi saçmalıyorsun. Benim hangi yazdığım yabancı uyruk savunması. Ben olanı söylüyorum.

Uluslararası hukuka ve sözleşmelere göre daha biz Suriyelileri gönderemezken üstüne Suriyeliler geri gelmesin diye Suriye'de eylem yapan Suriyeliler mi dersin. Veya Türkiye'de ki Suriyeliler dönmesin diyen Suriye İçişleri bakanı açıklaması mı dersin. Ortada bu kadar kötü tablo varken halen sen sorgulamadan hepsi gidecek denmesini bekliyorsun. Demeyeni de yaftalıyorsun üstüne.

1653178653723.png



1653177848815.png
 
Evet, atanamadığım için öğretmen gözüyle bakılmaması da komik işte atanamayan öğretmenlere de o gözle bakılıyor zaten. Ücretli öğretmenlik sistemi var o yüzden asgari ücretin de daha altında alıyorlar sırf kadroda olmadıkları için. Ek olarak sen de her söylenene inanmaya devam edebilirsin şeklinde konuşursan karşındaki biriyle bu aldığın tepki sence de normal değil mi? Bence kendimce fikrimi yazdım burada o zaman. Hakaretlik bir durum yok. Ek olarak ne hikmetse ikinci yorumumu alıntılamayıp üçüncü yorumumu alıntılıyorsun. Sen de her şeyin ne olduğunun farkındasın aslında. Atanamayan öğretmen senin gözünde adam değil muhtemelen o gözle bakıyorsun.

Şunu da hatırlatmak isterim ki MEB kadrosunda olmamasına rağmen işini adamakıllı yapan çok iyi öğretmenler var. Tekrardan soruyorum, atanamaması tamamen onların suçu mu yoksa sistemin suçu mu? Daha sorgulanacak çok şey var ama burada sorgulamakla da değişen bir şey olmayacak. Benim tek diyeceğim ben bu halimden memnunum, gene de iyi dileklerin için teşekkür ediyorum. İyi akşamlar diliyorum.

Ben bilgileri her zaman için araştırarak söylerim ama ne desem de ne senin fikrin değişecek ne de benim fikrim değişecek. İnsanlara ırkçı falan diyorsun da sence bunlara karşı ırkçı olmaları normal değil mi? Halkımıza yapılmayan yardımlar bunlara yapılıyor, hakları yeniyor. İnsanlara hani ırkçı demeden önce iki kez düşün diye dedim bunu.

Hadi yapılan yardımları da geçtim. Mültecilerin işlediği suçların haddi hesabı yok. Kadınlarımızın fotoğrafını çekiyorlar ya da mahalle içerisinde ülke gibi bir şey kuruyorlar. Adam dövüyorlar, yol kesiyorlar. Kendi ülke bayraklarını açıyorlar, çok fazla çoğalıyorlar. Korkarım ki kısa süre içerisinde azınlığa düşeceğiz. Artık herkes bıktı bu durumdan Özkan, ülkesini düşünen ve ülkesini gerçekten seven kişiler de bu duruma zaten tepkisini gösterir.

1653179089002.png


Madem iş resim ekleme olayına girecekse ben de bunu ekleyim. MEB kadrosuna atanmak da her şey değildir. İşinde kat kat iyi olup özelde dünya kadar para kaldıranlar da var, iş tamamen kişinin emeğine bakar. Hadi beni geç, sen de atanamayan öğretmenlere hakaret ediyorsun sırf seninle aynı fikirde olmadığım için. Bu tartışma uzadıkça da uzar bu şekilde. Kısacası benim yaptığım mesleği sorgulamak sana düşmez Özkan, önce kendine bak. Sonra etrafı eleştirirsin.

Benim düşünceme göre öğretmenlik okumayı düşünen varsa okumasın. Atamaları falan ortada, farklı mesleklere yönelin. Konu mültecilerden buraya nasıl geldiğini bilemiyorum ama belirteyim dedim. Okuyup, sınavlarına girip atanamadıktan sonra koca bir hiç gözüyle bakılıyorsunuz çünkü.
 
Son düzenleme:
sen de atanamayan öğretmenlere hakaret ediyorsun sırf seninle aynı fikirde olmadığım için
Öğretmenlere neden hakaret edeyim?

Lütfen konuyu saçma sapan yerlere çekme veya boş beleş uzatma. Durup dururken alakasız bana sallayan sensin. Seni gram alakadar etmeyen bir konuda olmayan bir olay üstünden yazıyorsun. Benim yazdıklarım ortada inatla yabancı savunucusu algısı oluşturmaya çalışıyorsun.

Ben de insanlara bu tarz yaklaşan düşüncelerine fikirlerine saygı bile duymayan birisi öğretmen olmamalı diyorum. (Yoksa öğretmenlik mesleğine neden hakaret edeyim?) Biraz olgunlaşır ve biraz saygıyı hoşgörüyü fikirlere açık olmayı saygılı olmayı öğrenirsin ondan sonra yolun açık olsun. Öğretmenlik bu zaten.

Öğretmen demek topluma çocuklara öncülük eden, ön alan araştıran soruşturan kişi olmalı. Ama sen daha burada bir görüşe fikre bile tahammül edemiyorsun, saldırıyorsun. Kendince dalga geçmeye çalışıyorsun.

Keşke yollansa Suriyeliler hatta hemen yarın sabah gitseler. Ama bir Öğretmen adayı olarak en iyi senin bilmen gereken konuda bile sen halen başka moddasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı