Irkçılık yapmayalım deyip ırkçılığın dibine vurmuşsunuz. Biraz geç geldim, ben gelene kadar ret yemişsiniz. Fazla takmayın bu tür olayları.
İşin komik tarafı hayatları boyunca tek bir kızın bile elini tutmamış adamlar birinin açılıp ret yediği kızın ırkına göre ona beta diyerek aşağılıyor. Bu tür insanlar genelde hiyerarşinin en alt tabakasında oldukları için hiyerarşinin diğer üyelerini de alt tabakaya atmak isterler. Hiyerarşi olayı hayvanlarda da vardır ve onlar da aynı davranışları sergiler. Birkaç belgesel izleyince anlıyorsun böylelerinin amacını.
Klasik Orta Doğu fenotipi dediğiniz şey sadece yanılgıdan ibaret. Yüksek ihtimalle bu tür bir genellemeyi İstanbul'ya da İzmir gibi büyük şehirlerde gördüğünüz genelde dilenen ya da pet şişe toplayan mülteciler üzerinden yapıyorsunuz. Bir kez o bahsettiğiniz "Orta Doğu sınırları" içerisine girerseniz anlarsınız yanlışınızı.
Ben şu an güneydoğu Anadolu bölgesindeyim ve bildiğiniz üzere burada Kürt yoğunluğu fazla. Bundan önce İstanbul'da yaşıyordum ve orada "klasik Kürt fenotipi" diye bir genellemeye inanıyordum. Buraya geldim durumun aslında çok farklı olduğunu gördüm. Tabii yaptığım genellemeye uyan insanlar da var fakat genele baktığımız zaman düşündüğümden apayrı insan tipleri gördüm.
Bu tür genellemelere inanmak için önce o ortamda bulunman gerek. Öteki türlü böyle iddialı bir genelleme yapmak önyargıdan başka bir şey değil.