Suriyeliler geri dönmezse Türkiye'de neler yaşanır?

201189

Kilopat
Katılım
9 Şubat 2018
Mesajlar
1.080
Çözümler
4
Hükümet değişti diyelim ve yeni gelen hükümet Suriyelileri sınır dışı etme kararı aldı. Sizce bu noktadan sonra gelişecek olaylar, ne yönde olur ve tahmini olarak neler yaşanır?

Kendi Fikrim: İlk etapta sivil örgütlenmeler ve eylemler ile birlikte gelen kaos. İkinci etap, aşırı İslamcı tarikatlar tarafından, Araplara çeşitli yollar ile sağlanan destekler. Üçüncü etap, sivil Türk-Arap kavgaları ve sayıları artan cinayetler. Dördüncü etap, sivil Arap topluluklarını silahlandırma ve örgütlendirme. Dördüncü etap, kaçınılmaz son olan, örgütlendirilmiş silahlı Arap topluluğu ve TSK çatışmaları.

Açıkçası kendi fikrimi daha detaylı anlatırdım fakat sizin de düşüncelerinizi merak ettiğim için özet geçtim. Birbirimize saygımızı bozmayacak şekilde katılımlarınızı bekliyorum. :)
 
Son düzenleme:
Hiçbir şey olmaz. Fazla hayal dünyasında yaşıyorsun.

Suriyeliler dediklerin kendi ülkesini bırakıp kaçtı. Sence burada savaşır mı? Ayrıca devlet göndermek isterse gönderir, devletimizin gücünü hafife almayın.

Gerçi yabancılar "Syrian genocide" demeye başlamışlar, hayırlısı. Suriyeliler giderse ABD ve AB'nin ülkemize daha ağır yaptırımlar uygulayacağını düşünüyorum.
 
Hükümet değişti diyelim ve yeni gelen hükümet suriyelileri sınır dışı etme kararı aldı. Sizce bu noktadan sonra gelişecek olaylar, ne yönde olur ve tahmini olarak neler yaşanır?

kendi fikrim: ilk etapta sivil örgütlenmeler ve eylemler ile birlikte gelen kaos. İkinci etap, aşırı İslam'cı tarikatlar tarafından, araplara çeşitli yollar ile sağlanan destekler. Üçüncü etap, sivil Türk-Arap kavgaları ve sayıları artan cinayetler. Dördüncü etap, sivil Arap topluluklarını silahlandırma ve örgütlendirme. Dördüncü etap, kaçınılmaz son olan, örgütlendirilmiş silahlı Arap topluluğu ve tsk çatışmaları.

Açıkçası kendi fikrimi daha detaylı anlatırdım fakat sizin de düşüncelerinizi merak ettiğim için özet geçtim. Birbirimize saygımızı bozmayacak şekilde katılımlarınızı bekliyorum. :)

Bu olayın sonunda Türkler bir zahmet uyanır ve araplara bir daha göz açtırmaz :) ayrıca sadece suriyeliler değil Afganlı, Pakistanlı hepsi def edilmeli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1643144404505.png

Bu tarz örgütlerle karşılarız, istenmeyen şeyler olur.
 
Hiç sorun olmaz. Devletin emri yeter. Yeni gelen adamdan çok da bekliyorum. Hem Mansur Yavaş hem de Ekrem İmamoğlu halka önem verdiği için bunu yapabilme ihtimali var. Yaparsa da dandirik suriyeli erkeklerin en fazla nargilenin marpuçu ile tomalara saldıracağını düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı