Suriyeliler geri dönmezse Türkiye'de neler yaşanır?

Baştan aşağıya farklı düşünüyoruz o zaman.
Olabilir hocam, herkes aynı düşünecek diye bir şey yok zaten. Zaten amacım insanların fikirlerini almak ve biraz da olsa muhabbet etmek. Yoksa burada ki herkes tanımasam da, hepimiz aynı vatanın evladıyız. Farklı fikirlerin olması güzel bir şey benim için. :)
Hocam artık askerler bile siyaset yapıyor, normalde bir asker siyaset yapamaz.
Bunun olma sebebi çok açıkta, burada söylemiyim onu hocam. Siyasetin girmediği alan kalmadı maalesef.
 
Savaş zamanı kendi ülkelerine kaçarlar, sonra "bu ülkeyi beraber kurtardık!" diyerek devletin gözüne tekrardan girerler.
 
Savaş zamanı kendi ülkelerine kaçarlar, sonra "bu ülkeyi beraber kurtardık!" diyerek devletin gözüne tekrardan girerler.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar ucuz bir devlet değil. Şu an düdükleri ötüyorsa, hükümet sayesinde ötüyor. Atatürk ilkelerini benimsemiş ve kendini bu yönde geliştirmiş, askeri ve politik anlamda tecrübesi olan bir lider olmuş olsaydı, şu an bu durumda olmazdık. Maalesef herkes hak ettiği gibi yönetilir.
 
Muhafazakarlık artar, ki bu kaçınılmaz bir son.
Sadece Türkiye için değil, tüm avrupanın sonu muhafazakarlık olacak.
Sol liberal ideolojilerin benimsediği saçmalıklar yüzünden batı dünyası eriyor, aynı şey Türkiye içinde geçerli olacaktır.
Türkiyenin muhafazakarlaştığı ve daha da muhafazakar olacağı kesin, avrupa ise Kaddafinin dediği gibi olacak.
 
Daha fazla Arapça tabela görürüz. Türkiye'de işsizlik son yıllarda artıyor mülteciler ile ülkemiz için sorun haline geldi, sokakta kavgalar çıkabilir.
 
Ne yaşanacak değil yaşanıyor zaten hepimiz bunları görüyoruz. Ensar olarak davet edilip farklı amaçlar için tutuldular siyasi tartışmaya girmek istemiyorum olayları anlamak isteyen çoktan çerçeveleyip duvara asmıştır.
 
Hiçbir şey olmaz. Fazla hayal dünyasında yaşıyorsun.

Suriyeliler dediklerin kendi ülkesini bırakıp kaçtı. Sence burada savaşır mı? Ayrıca devlet göndermek isterse gönderir, devletimizin gücünü hafife almayın.

Gerçi yabancılar "Syrian genocide" demeye başlamışlar, hayırlısı. Suriyeliler giderse ABD ve AB'nin ülkemize daha ağır yaptırımlar uygulayacağını düşünüyorum.

Ben gelen Suriyelilerin temiz olduğunu düşünmüyorum. Özel bir tanpon bölge oluşturulup orada muhafaza edilmeliydiler. Bir de üstüne vatandaşlık verildi. Devlet kademesinde görev de verilirse işte o zaman mahvolduğumuz gündür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı