Survival oyunu için fikrinizi alabilir miyim?

Herkese günaydın, adım ekin. 15 yaşındayım ve Türkiye'de oyun yapımcısı az olduğundan oyun sektörüne girdim, yapacağım oyun Survival oyunu. Sizden ricam bir Survival oyunundan ne istersiniz, bunu belirtir misiniz?

Size söz veriyorum ki kullanıcıları her zaman dinleyeceğim.
Bu yaz bitiminde Technopat Sosyal'de bir konu paylaşacağım ve burada sizlere oyunun fragmanını ve görüntülerini paylaşacağım.

Kendinize iyi bakın.😀

Öncelikle başarılar. Öncelikle isteğim düşüksistemlerin düşük ayarlarda oynayabileceği bir oyun. Çok bulanık olmadan oynamak herkes ister. Ama yüksek sistemler içinde grafiklerin güzel gözükmesi önemli yani optimizasyon bakımından en üst tepeye çıkarmanız size + yönden etkileyecektir.
2. si Online odaklı yapıp 'skin' sistemi ile biraz daha para kazanmak mı? (Rust gibi) CO-OP odaklı mı?
Yoksa offline yapmayımı düşünüyorsunuz.

Şu an da en çok zorlandığım oyunun adı.
Öncelikle başarılar. Öncelikle isteğim düşüksistemlerin düşük ayarlarda oynayabileceği bir oyun. Çok bulanık olmadan oynamak herkes ister. Ama yüksek sistemler içinde grafiklerin güzel gözükmesi önemli yani optimizasyon bakımından en üst tepeye çıkarmanız size + yönden etkileyecektir.
2. si Online odaklı yapıp 'skin' sistemi ile biraz daha para kazanmak mı? (Rust gibi) CO-OP odaklı mı?
Yoksa offline yapmayımı düşünüyorsunuz.
Şu anlık offline çünkü tek kişiyim. Belki Türk firmalarımız destek verirse tabiki olur. Burada en büyük görev sizlere düşüyor dostlar. Oyunu olabildiğince destekleyerek firmalara sesimizi duyabiliriz. Optimize için işe çok ciddi bir çalışmam var. Gözün arkada kalmasın.

Ben sürekli sizleri buradan bilgilendirecegim. Bu sayede sizlerde heyecanlanırsınız. Diğer yapımcıların yapamadığı kısım budur. Ama şunu unutuyorlarki sizler çok öneMlisiniz.

Başlangıç bir sinematikle olsun. Mesela oyuncu ıssız nir adayı ufak bir turla gezmeye gelmiş olsun. Sonra devletin o adaya ziyareti yasakladığını öğrensin. Adaya inince gezmeye başladın. Sonra onu bir hayvan kovalasın. Adada kaybolsun. Bence bu tarz bir başlangıç oyunu daha çekici yapacaktır.
Aynısını yapın demiyorum tabii, yapabilirsiniz isterseniz de asıl anlatmak istediğim oyuncunun mahsur kalmasının bir senaryoya dayanması.
Ekstradan diğer oyunlardan bur farkı olsun. Adadam sadece hayatta kalma malzemeleri toplayıp çadır vs. yapmayalım. Atıyorum gizemli bitkiler olsun. Onlarla gelişelim, özellikler kazanalım vs.
Birde adada çeşitlilik bol olsun. Oyuncu adada gezerken belirli bir bölgeye girerse yerlilerle karşılaşsın ve bir süre onlarla uğraşsın. Ama o bölgeye giderse. Yani siz içeriği oyuncuya dayatmayın, o isterse alsın. E oyunu almış, istesin bir zahmet. Sonra ne olacak, sizin içeriğinizi almak için uğraşacak. Ve bu uğraş sonucu iyi bir içerikle karşılaşırsa tatmin olacak. Tatmin olursa bunu başkalarına da yaymak isteyecektir. Mesela bir oyunu sürekli öven bir kitle vardır. Bu kitle bazen kanser olabilse de oyunun reklamını onlardan daha iyi kimse yapamaz. Başarılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı