Survival oyunu için fikrinizi alabilir miyim?

Söylediklerime ek olarak gizemleri yerlerden bahsetmiştim mesela gizemli mağaralar veya oyuklar olabilir. Oyundaki karakterimiz buradan yeni eşyalar, başarımlar elde edebilir, burada oyun temasına bağlı olarak düşmanlarla karşılaşabilir. Craft sistemini ne basit ne de zor tutmanı öneririm. Arasında olursa çok iyi olur. Fakat ilk önerimde oyunda içerik bol olsun demiştim bu da doğrudan Craft sistemini zorlaştırır. Aklıma geldikçe önerilerde bulunacağım. Desteğimiz seninle, Başarılar. :)

Peki tek başınamı yapmayı planlıyorsun.
Aynen öyle.
Söylediklerime ek olarak gizemleri yerlerden bahsetmiştim mesela gizemli mağaralar veya oyuklar olabilir. Oyundaki karakterimiz buradan yeni eşyalar, başarımlar elde edebilir, burada oyun temasına bağlı olarak düşmanlarla karşılaşabilir. Craft sistemini ne basit ne de zor tutmanı öneririm. Arasında olursa çok iyi olur. Fakat ilk önerimde oyunda içerik bol olsun demiştim bu da doğrudan Craft sistemini zorlaştırır. Aklıma geldikçe önerilerde bulunacağım. Desteğimiz seninle, Başarılar. :)
Dostum şu an da sabırsızlanıyorum. Birkaç gün ortalıkta olmayacağım. Ilk filizler çıkınca buradan sizlere bilgi vereceğim. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Loot sisteminin fazlası oyuncuyu sıkar bence toplanılacak şeylerin az ama öz olması lazım. Yok şu bitki hız verir, şu bitki zıplamayı güçlendir, şu bitki mızrak sivriltir. Bu kadar abartmaya gerek yok. Bir bitki can verir, bir bitki attack +5 verir vs. bu şekilde düşün bence. Görev olacaksa da 5 adet şu bitkiden topla diye bütün haritayı gezdirme sakın, bıktık bunlardan. Bir de bu kadar istek aaa oyun demek. Yani bunu tek başına yapman senelerini alacaktır. Ben unity de c# ile flappy bird tarzı oyunu bir haftada anca bitirdim ordan biliyorum.

Daha bir kaç ay önce "hiç bir bilgim yok, oyun nasıl yaparım" diye konu açmıştın. Bu kadar kısa sürede oyun yapacak bilgiye ulaşamazsın. Blueprints ile oyun yapabilirsin ama daha çok bulmaca gibi oyunlar, güzel oyunlar yapmak için kod bilmen lazım (C# ve C++). Hevesini kırmak gibi olmasın ama bu Youtube'dan oyun yapım videoları izleyip de gaza gelmekle olmuyor.

Üstelik sen oyunu tek başına yapmayı düşünüyorsun. Bunun kodlaması, modellemesi, tasarlanması, seslendirmesi, senaryosu, optimizasyonu, animasyonu, çizimi üstelik bu çizimi kodlamayı bilen birinin motora geçirmesi. Birde güçlü bir bilgisayarının olması lazım. kısacası zor iş. En basitinden FlappyBird gibi basit bir oyunun bile sayfalarca kodu vardır. Üstelik sen bir ekibin bile bir kaç senede tasarlayacağı oyunu tek başına yapmayı düşündüğünü söylüyorsun. Tüm bunları geçtim daha kod bilmediğini söylüyorsun şimdilik oyun yapmak senin için hayal ama bunu gerçekleştirmek senin elinde yaşın daha genç. Oyun yapımı kolay bir şey değildir çok zordur. Bilen için değil tabiki.

Son düzenleme:
Herkese günaydın, adım Ekin. 15 yaşındayım ve Türkiye'de oyun yapımcısı az olduğundan oyun sektörüne girdim, yapacağım oyun survival oyunu. Sizden ricam bir survival oyunundan ne istersiniz, bunu belirtir misiniz?

Size söz veriyorum ki kullanıcıları her zaman dinleyeceğim.
Bu yaz bitiminde Technopat Sosyal 'de bir konu paylaşacağım ve burada sizlere oyunun fragmanını ve görüntülerini paylaşacağım.

Kendinize iyi bakın.😀
Gerçek hayat gibi olsun, grafikler gerçekçi ve sade olsun. Harita büyük olsun, mikrofon özelliği olsun. Mikrofon ile oyun içi görüşebilelim. Eğer canımız az ise bayılma gibi olaylar olsun, bayıldığımızda arkadaşlarımız bizi kurtarabilsin.

Arkadaşlar öncelike şu konuya açıklık getireyim. Ben Youtube dan izlemiyorum. Tüm ayarlamalar tabiki bir insanın yapabilmesi zor fakat imkansız değil. En iyisi oyunun ilk kabataslagi oluşunca sizlere görüntüsünü atmak.
Gerçek hayat gibi olsun, grafikler gerçekçi ve sade olsun. Harita büyük olsun, mikrofon özelliği olsun. Mikrofon ile oyun içi görüşebilelim. Eğer canımız az ise bayılma gibi olaylar olsun, bayıldığımızda arkadaşlarımız bizi kurtarabilsin.
Grafikler gerçekçi olacak Fakat maalesef oyun şimdilik online olmayacak. Eğer birileri destek çıkarsa tabiki olur.

Yazılanları okumaya üşendim, belki benim dediğimi başkası da demiştir bilmiyorum. Eğer survive kısmını bir ada için düşünüyorsan yanına alınacak 3 şey geyiğini eklemek güzel olabilir. Mesela oyunun başında 20 kadar eşyayı seçenek olarak verip sadece 3 tanesini seçtirmek ve oyunun gidişatını da o seçilen 3 şeye göre değiştirmek fena fikir olmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı