Suudi Arabistan GP tahminleriniz

Erdo2525

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
1.782
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Beylikdüzü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese Merhabalar! Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere bu hafta sonu Formula 1 tarihte ilk kez Suudi Arabistan'da. Bu piste de ilk kez gidiyoruz. Herkes Mercedes'lerin çok avantajlı olduğunu söylüyor. Pist yeni yapıldığı için yol tutuşu yüksek olmayacak. Heyecanlı bir yarış olmasını beklemiyorum. Kim pole pozisyonuna geçer, kim yarışı kazanır, ilk 5 turda güvenlik aracı çıkar mı?
 
İlk turlarda güvenlik aracı çıkar bence, pist dar ve direkt duvar var yolun kenarlarında. Ayrıca geçiş de beklemiyorum çünkü düzlükler düzlük gibi değil. Yan yana iki araç nasıl gelecek merak ediyorum. Araç performansları yakın olursa bence pitstoplar sonucu belirler ama öyle olamayacak gibi, Hamilton'ın motor avantajı var.
 
SC girmesi çok muhtemel gibi, cadde pisti olduğu için de bariyerler çok yakın, en ufak hata ve konstrasyon kaybı kazaya sebebiyet verebilir.

Mercedes Brezilya'daki motorunu kullanacak, düzlük avantajları da var. Esnek kanat söylentileri asılsız çıktı, FIA teknik incelemelerini de geçti Mercedes.

Redbull arka kanatta sorun yaşıyor. Katar yarışında orta downforce üreten kanatlarında titreme sorunu olduğu için bu kanadı kullanamadılar ve Meksika, Monaco gibi pistlerde kullandıkları maksimum downforce kanadıyla piste çıktılar, bu da performansları etkiledi. Ayrıca ayar sorunu da yaşıyorlar, istedikleri ayarları tutturamadılar.

Bu sene Mercedes'in güçlü olması gereken pistlerde Redbull, Redbull'un güçlü olması gereken her yerde Mercedes kazandı. Bir çıkarım yapmak zor. Burada da favori Mercedes gözüküyor. Redbull'un işi belli olmaz. Yeni bir pist olduğu için de ekstra bir bilinmezlik var ortada.
 
Stratejisi iyi olan kazanacak. Ben en az 2 SC olacak diyorum, hatta RF bile mümkün. Bunları kullanan yarışı alacak.
Asfalt bizdeki gibi kaygan olur muhtemelen çünkü daha oturmamış, bundan dolayı tüm takımlar yüksek downforce kullanır diye tahmin ediyorum çünkü pist hızlı virajlardan ibaret gibi bir şey.
 
20211203_230820.jpg
 
Antrenmanlar en azından bir yol gösterdi asıl olay yarın sıralama turlarında önemli olacak bence bu arada Mercedes Redbul'dan yine hızlı.
 
Garanti kırmızı bayrak olacak. Pist kayganlık tahminim tutmadı ama pist o hız için aşırı dar.
Evet o zaman komployu kuralım :D
Mazespin ve Mick kaza yapacaklar.
En az 2 kişi uzun gideyim derken lastik patlatacak.
En az 1 kırmızı bayrak bir de SC olacak.
Pit yığılmasında pitini mahveden takım olacak.
Gasly Perez'e yol verecek.
Vettel podyumda ya da yakınlarında olabilir, cadde seviyor o.
İçimdeki ses Hamilton ve Verstappen'in de kaza yapacağını söylüyor ve aynı ses nedense bu kazadan Hamilton'un faydalı çıkacağını da ekliyor. (Silverstone flashbacks :D)
 
Vettel podyumda ya da yakınlarında olabilir, cadde seviyor o.
Sıralamalarda trafiğe takılmazsa bende iyi iş yapacağını düşünüyorum eğer aracı biraz rekabetçi olursa. Pilot yeteneklerinin öne çıktığı pistlerde iyi normal olarak.

Leclerc'in kaza yapmasına da şaşırmadım. Cadde pistlerinde sorunu var.

Mazepin yerine Mick'den kaza bekliyordum yapmadı. Mazepin spin attı, arabaya zarar vermedi.

Pist destek serileri dolayısıyla yol tutuşu beklenenden iyi. Yeni bir pist olmasına rağmen yol tutuş çok iyi. Geçen sene İstanbul Park bu noktada berbattı, orada destek serileri yarışmadı ama pist çok kaygan idi yine de.
20211204_133016.jpg
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı