Suudi Arabistan GP

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
20211209_102937.jpg


Olaylı yarışı kazanan Lewis Hamilton oldu.
Startta Verstappen istediğini elde edemedi ve kırmızı bayraklara kadar pozisyonunu korudu. Kırmızı bayrak yarışa heyecan getirdi.

Mercedes: Lewis Hamilton kırmızı bayraklar nedeniyle dezavantajlı duruma düşmesine rağmen yarışı kazanmayı başardı.

Verstappen ile mücadelesinde pist dışından geçildiği için Verstappen yerini geri vermek durumda kaldı, doğru bir ceza idi. Verstappen-Hamilton temasına gelirsek iki pilotta kurnazca davranıp DRS almak istedi. Verstappen fazla frenleri, bu yüzden 10 saniye cezası makul ama geç verilmiş bir karar.
Hamilton'un, Verstappen'e çarpıp büyük hasar görmemesi de büyük şans. Verstappen'e de ciddi bir durum olmadı. Orada Hamilton süspansiyonu kırsa Verstappen şampiyon olacaktı.

Bottas da aynı önceki sezonlarda Bakü de Stroll'u son metrelerde geçtiği gibi, bu defa son metrelerde Ocon'u geçti. Takım adına iyi puanlar aldı. Artık Mercedes'in takımlar şampiyonu olması çok büyük ihtimal.

Redbull: Schumacher kaza yapınca piste girmeyecek inanılmaz bir taktik hamle yaptılar, kırmızı bayrak çıkınca da liderliği ele geçirdi Verstappen.
Liderliği ele geçirdikten sonra yeniden startta Verstappen çok kötü kalkış yaparak avantajını tekrar Hamilton'a kaptırdı. İkili arasındaki mücadele nedeniyle bu bölümde pist dışından geçtiği için ileriki turlarda 5 saniye ceza aldı.

Perez ve Mazepin'in kazası sonrası tekrar kırmızı bayrak çıktı. Verstappen, Hamilton'a yol vererek 3. sıradan bu defa start alacaktı. Öndeki sıralama Ocon, Ham, Verstappen şeklinde idi. Verstappen bu defa Hamilton'a kıyasla medium lastikle piste çıktı. Medium lastik doğru bir hamle değildi yarışın sonunda ama yeniden startta her ikisini geçip liderliği alması medium lastik sayesinde oldu. Hard lastikler olsaydı bu kadar iyi start almayabilirdi.
Perez yarışın ilk bölümünde tempo olarak Leclerc'ten kötüydü. Daha sonra Leclerc ile temas yaşayarak yarış dışı kaldı. Takımlar şampiyonası için büyük darbe.

Ferrari: Leclerc yarışın kırmızı bayrak ki bölümüne kadar tempo olarak çok iyiydi ve Perez'den daha hızlı idi. Kırmızı bayraklar Leclerc için kötü oldu. Ferrari'nin temposu 4. sıra idi.
Sainz gerilerden iyi yükseldi. Bu sene en istikrarlı pilot ikilisi Sainz ve Leclerc.

Mclaren: Riccardo beklenmedik şekilde iyi bir yarış çıkardı. Norris için tatmin edici bir sonuç olmadı.

Alpine: Alonso hafta sonu boyunca çok zorlandı ve kötü bir yarış geçirdi. Ocon ise çok hızlıydı ve çok iyi bir yarış çıkardı. Keşke podyuma da çıkabilseydi son 50 metrede podyum elinden gitti.

Giovinazzi iyi bir iş yaptı, güzel bir yarış çıkardı.

Gasly Alpha'yı sırtlamaya devam ediyor.

Vettel, Tsunoda kazması yüzünden belki de puan almayı kaçırdı. Puan barajı içerisinde idi. Tsunoda ona çarptı, ilerleyen turlarda ise Raikkonen ona çarptı ve her iki kazada aracı hasar gördü.
 
Rezalet yönetilen bir yarıştı. Mercedes'in eline drama yapmak için kozlar geçti yine. Umuyorum Bahrain'i Verstappen kazanır. Red bull veya Max taraftarı değilim bu arada.
 
Verstappen hard ile ikinci startta başlasaydı ne olurdu diye düşünüyor insan yine. Tabii o kalkışı hard ile yapar mıydı o da soru işareti. Hamilton kapıyı açık bıraktı, bu yüzden hard lastik olsaydı yine oradan girerdi diye düşünüyorum ama frenleme esnasında medium kadar iyi durur muydu zor açıkçası.
 
Hocam ben arada görüyorum da, Hamilton'u sanki çokça gördüm. Önceden birinciliği var mı yoksa ilk defa mı oluyor?
 
BAE pistine revizyon yapılmasa Verstappen için daha iyi olurdu. Şu hali ne yazık ki Mercedes'in lehine.
Geçen sene Verstappen'in kazanması bir anlam ifade etmiyor. Son yarış idi Mercedes güncelleme yapmayı çoktan bırakmıştı ve ayarlarda da yanlış yöne gitmişti. Ancak hızlı pistlerde Mercedes daha hızlı genel olarak. Pist hızlanmasaydı benim de favorim Redbull olurdu.

Pirelli elindeki en yumuşak lastikleri bu pistte getirdi. Redbull yumuşak lastikleri daha çok seviyor. Umarım lastik avantajını kullanır, Mercedes de lastiklerini daha uzun dayandırıyor.
Önceden birinciliği var mı yoksa ilk defa mı oluyor?
Hamilton'un 7 şampiyonluğu var. Bu defa da şampiyon olursa tarihin en fazla şampiyon olan pilotu olacak. Şu an ki rekoru Schumacher ile paylaşıyor. İstatistik olarak F1 tarihinin en başarılı pilotu Lewis Hamilton.
 
Verstappene verilen 10 saniye cezasını saçma buluyorum, verilen ceza belli zaten adam sana pozisyon vermek için yavaşlıyor sen inatla arkasında kalmaya devam ediyorsun. Kurnazlık sonda belli zaten.
 
Kurnazlık sonda belli zaten.
Verstappen öyle bir kurnazlık yaparsa o da yapar. Burada Hamilton'un bir suçu yok. Ani frenleme nedeniyle de cezasında bir sorun yok. Telemetri verilerine bakılarak bu ceza verildi, verilerde ani fren yaptığı görülüyor. Verstappen'in kurnazlık yapması yasal, Hamilton'un mu kurnazlık yapması yasak olsun. Böyle bir şey olamaz.
 

Geri
Yukarı