SUV aracların üretimi daha mi maliyetli?

• Konuyu başlatan nwc00
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 514
Bununla ilgili daha önce bir yerde karşılaşmıştım. SUV'ların üretim maliyeti daha fazla diye biliyorum.
Hatta markaların sedanına bir bak bir de SUV'una genellikle SUV daha pahalı.

Aracın kalitesine göre değişir
Hocam iki araci da esit kalitede ve ayni segmentte dusunelim, mesela biri sedan digeri suv, sedana gore suv daha mi maliyetli oluyor?

Bununla ilgili daha önce bir yerde karşılaşmıştım. SUV'ların üretim maliyeti daha fazla diye biliyorum.
Hatta markaların sedanına bir bak bir de SUV'una genellikle SUV daha pahalı.

Bende oyle dusunuyorum hocam, fiyatlara bakilinca evet SUV araclar daha pahali gibi geldi bana da.

Hocam iki araci da esit kalitede ve ayni segmentte dusunelim, mesela biri sedan digeri SUV, sedana gore SUV daha mi maliyetli oluyor?

Bende oyle dusunuyorum hocam, fiyatlara bakilinca evet SUV araclar daha pahali gibi geldi bana da.

SUV daha pahalı olur.

Genellikle SUV üretim maliyeti aynı markanın aynı segment başka bir kasasına göre biraz daha pahalı olur.

Malzeme maliyeti biraz daha fazla olur çünkü aracın yapısı daha geniş ve yüksek.

Süspansiyon sistemi genellikle biraz daha pahalı oluyor, bir marka sedan araçta arkada torsiyon ya da çift salıncak kullanırken SUV aracında çok kollu bağımsız süspansiyon kullanabiliyor. Araç ağır ve ağırlık merkezi yüksek olduğu için süspansiyonda başka bazı parçalar kullanılabiliyor ve fazladan mühendislik gerektiren ayarlamalar yapmak gerekiyor.

Viraj demiri gibi bileşenler daha kaliteli olabiliyor.

Genellikle lastik ve jant ebatları daha büyük oluyor.

Araç daha ağır olduğu için fren sistemi genellikle biraz daha iyi oluyor.

Bazı markalar aynı sınıftaki SUV modelinde aynı motoru kullanmasına rağmen daha dayanıklı şanzımanını kullanabiliyor, mesela 1.5 TSI Golf'te kuru kavrama DQ200 varken Tiguan'da ıslak kavrama DQ381 kullanılıyor.

Bunların da üstüne tüketici talebi SUV'lardan yana olduğu için firmanın fabrika satışındaki kâr ve satıcının da satış yüzdelerini biraz daha yüksek tutuyorlar.

Son düzenleme:
Merhaba, SUV araclarin uretimi daha mi maliyetli? Alt takim vs.

Her SUV'un daha maliyetli değil. Bu yüzden markalar SUV'a yönelmeye başladılar.
Bayon SUV olarak geçiyor ama alt takım komple İ20.
Bunun gibi birçok benzer örnek var.
Hatta Fiesta ile ticari olan Courier bir zamanlar aynı alt takım ve şaseyi kullandılar. Ticariye bile bunu uydurdular, siz düşünün.

Her SUV'un daha maliyetli değil. Bu yüzden markalar SUV'a yönelmeye başladılar.
Bayon SUV olarak geçiyor ama alt takım komple i20.
Bunun gibi birçok benzer örnek var.
Hatta fiesta ile ticari olan Courier bir zamanlar aynı alt takım ve şaseyi kullandılar. Ticariye bile bunu uydurdular, siz düşünün.

Hocam peki bu araclar nasil suv olarak degerlendiriliyor? Yani bence cogu kisi de benimle ayni fikirde, o araclarin suv ile alakalari yok bence, şaseleri bile normal binek otomobil.

Geri
Yukarı