Switch ile iki bilgisayar arasında bağlantı nasıl kurulur?

kursatsrm

Kilopat
Okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler. Elimde 1 adet switch ve 2 adet pc var. Bu 2 pc arasında kablolu bir bağlantı oluşturmak istiyorum. Ancak 2 pc de internete yine kablo ile bağlanıyor. İnternetten cross kablo ile bağlantı yapabileceğimi öğrendim. Bu kabloların bağlantısı nasıl olmalı? Yani hangi kablo pc'ye hangi kablo switch'e bağlanacak kafam bir hayli karıştı. 2 pc arasındaki bağlantının modemden bağımsız olmasını istiyorum. Ancak bu pc'leri birbirine doğrudan kablo ile bağlasam internete erişimim imkansız hale geliyor Sık sık internet bağlantısında kopmalar meydana geldiği için dosya paylaşımında kablolu bağlantı benim için şart oldu. Genelde büyük dosyalar paylaştığım için bağlantı kopması bir hayli sinir bozucu oluyor.

Bildiğim kadarıyla aynı anda hem internete bağlı olsun hem birbirlerine bağlı olsun diyorsan bu yapılması imkansız bir şey çünkü bilgisayar aynı anda sadece bir ağa bağlı olabilir. Ama şöyle bir şey var ki modem üzerinden bağlantı kurdurup hem internetle hem bilgisayarla bağlantı kurmasını sağlarsan dışardan gelen internet kesilse bile local ağında 2 bilgisayar bağlı olur ve dosya aktarımı vesaire yapabilirsin. Bilgisayarda ağ paylaşımlı klasör oluşturarak bunu yapabilirsin diye düşünüyorum. Eğer çözüm olursa mesajımı çözüm olarak işaretlersin.

Desintisiz dosya transferi yapmak istiyorsan, Ve ayrıyetten de internete de girmek istiyorsan Switch'e birtane data kablosu çekeceksin okadar.

Aynı ağa bağlıysa eğer bu kadar aksiyona girmene gerek yok modeminde Switch görevi görecektir. Normal internetin gitmesi local ağındaki dosya paylaşımını etkilemez ama modemin kapanmaması lazım tabii. Eğer elindeki Switch Gigabit ise Switch'den bağlantı yapman local ağındaki hızına bayağı bir katkı sağlayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı