Sword Art Online: Alicization Arc'ı hakkında düşünceleriniz?

Ali Murat Ercan

Kilopat
Katılım
6 Ağustos 2016
Mesajlar
1.233
Makaleler
4
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T7 V20.5.6 -
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
Nvidia RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
1TB PCIe M.2 2280 3.0 x4
Cinsiyet
Erkek
Anime serisi Sword Art Online'ın Alicization Arc'ı geçtiğimiz hafta son buldu. Bizlere 3 sezon olarak sunulan Alicization sezonu, Sword Art Online'ın popülerliğini katlayarak büyük kitle sahibi oldu. Elbette ilk sezonun etkisi vardır. Ama Alicization Arc'ına geçişle birlikte Sword Art Online her sezon çok daha kaliteli animasyon ve görsellikle gözlerimiz şenlendi.

3 sezondan oluşan Alicization Arc'ı:

1- Sword Art Online: Alicization
2- Sword Art Online: Alicization - War of Underworld
3- Sword Art Online: Alicization - War of Underworld: Part 2

İnsanların ciddi beğenisini toplayan bu üçleme Sword Art Online serisinin popülerliğini katladı. Seri biter bitmez yapımcılar, Sword Art Online: Progressive'i duyurdu. Bu seri Sword Art Online ilk sezonunun ilk kısmındaki Aincrad hikayesini derinlemesine işleyecek. Bu da bir çok hayranı heyecanlandıran haber. Tabi bu sezon en erken 2 yıl sonra çıkacak. Malum, Alicization hikayesi uzundu ve bu hikayeyi bize 2 sene içinde 3 sezonla sundular. Biraz dinlenmeleri gerekiyor.

Konumuza geri dönelim. Öncelikle serilerin sitelerden aldıkları puanlara bir göz atalım:

Sword Art Online: Alicization

MyAnimeList: 7.59/10
Anime-Planet: 4.14/5
AniList: 75/100

Sword Art Online: Alicization - War of Underworld

MyAnimeList: 7.71/10
Anime-Planet: 4.25/5
Anilist: 76/100

Sword Art Online: Alicization - War of Underworld: Part 2

MyAnimeList: 7.49/10
Anime-Planet: 4.27/5
Anilist: 75/100

Puanlar bize serinin belli bir kalite üstünde olduğunu gösteriyor. Şahsi fikrime göre puanlar biraz düşük.

Peki bu üçlemenin en öne çıkan karakterleri hangisiydi?

1- Eugeo: Karakterimiz Alicization'un ilk sezonun çok ciddi işleniyor ve Kirito karakterinin bile önünde duruyor. Tüm Arc'ın en önemli karakteri olduğunu söyleyebiliriz.
2- Alice: Bu karakterimiz Eugeo karakterinden daha önemli bir karakter olsa da Eugeo karakterinin dominantlığı altında kaldığını söyleyebiliriz. Ama çok ön planda olduğunu inkar edemeyiz.
3- Kirito: Bu Arc'ın en çok sevilmesinden birisi, Kirito karakterini biraz geri plana atabilmeleri oldu. Elbette hala ana karakter, ama bu kadar fazla güçlü göstermek ve yenilmez göstermek anlamsız geliyordu. Hiç mi güçsüz yanı yok bu karakterin diye söyleniyorduk. Bu Arc'ta Kirito'da çok güzel işleniyor ve 3. olarak ön planda.
4- Bercouli: Bu karakteri pek fazla göremesekte, ön planda olan bir karakter olduğunu inkar edemeyiz. Bercouli'nin özel müziği ise favorim arasındadır.
5- PoH: Çoğu kişi bu sıraya Asuna, Gabriel, Quinella gibi seçeneklere yönelecekti. Ama açık konuşmak gerekirse, Quinella'nın tasarımı karakteri geri planda tutuyor. PoH ise gerçekten Gabriel karakterinden bile daha iyi işlenişi olan bir karakter. Ayrıca havalıydı da.

Bana göre puanlama:

1- Sword Art Online: Alicization: 9.6/10
2- Sword Art Online: Alicization - War of Underworld: 9.1/10
3- Sword Art Online: Alicization - War of Underworld: Part 2: 9.4/10

Puanlamalarım bir çok kişiye yüksek gelebilir. Ama müzikleriyle, görselliğiyle, animasyonlarıyla ve hikayesiyle beni fazlasıyla heyecanlandıran bir üçlemeydi.

Alicization Arc'ı Kapak Fotoğrafları

5efc5fc370f90703803576.png 55880cb74afc1da2ff020885f8169o55.jpg c3182e5832eb5f915326d1ab1c791485.jpg

Sizlere sorum şudur, Alicization Arc'ını nasıl buldunuz. Sword Art Online 2, kitleyi çok memnun edememişti. Fakat Ordinal Scale ile birlikte Alicization'un seriyi uzun süre ayakta tutacağını düşünüyor musunuz? Fikirleriniz nelerdir? Neleri sevdiniz? Nelerden nefret ettiniz? Hangi karakter favoriniz? Hangi SAO Alicization müziği favoriniz?
 
Fakat Ordinal Scale ile birlikte Alicization'un seriyi uzun süre ayakta tutacağını düşünüyor musunuz?
Yapımcılar bunun tutmayacağını anlamışlar ki ilk oyunu tekrardan işlemeye karar verdiler :)

Keşke başta ilk oyunu bitirmek yerine uzatıp yüzlerce bölüm anime yapsalardı çok çok daha iyi olurdu. Zengin adamın Asuna'yı kapatıp yalaması filan... Güzelim animeyi ne hâle getirmişlerdi...
 
Naçizane tavsiyem, database sitelerinin puanlarını eklerken AniDB'yi unutmaman.

Çok az kullanıcı tarafından puanlandığı için eklemedim. AniDB daha çok anime hakkında tonla bilgi alabileceğimiz güzel bir site. Puanlamalara bakmak için yeterli değil.
 
Puanlar bize serinin belli bir kalite üstünde olduğunu gösteriyor. Şahsi fikrime göre puanlar biraz düşük.
Puanı 7'nin üzerinde olup kötü olan çok seri var. Aptal weebler önlerine gelen her gelen animeyi beğenip 10 puanı dayıyorlar. Özellikle Türkanime'de ecchi animelerin çok büyük kısmı 9+ puana sahipler.
 
Puanı 7'nin üzerinde olup kötü olan çok seri var. Aptal weebler önlerine gelen her gelen animeyi beğenip 10 puanı dayıyorlar. Özellikle Türkanime'de ecchi animelerin çok büyük kısmı 9+ puana sahipler.

TurkAnime tarafındaki puanlamalar ciddiye alınamayacak düzeyde. Animeyi beğenenin 10, beğenmeyenin ise 1 verdiği, arada 7-8 gibi puan verenlerin olduğu bir site. 7 üstü olup kötü olan bir çok anime var kısmına ise katılmıyorum. Çünkü MyAnimeList tarafında sadece böyle bir durum var. Diğer sitelerde ki puanlamalarda 7 puan üzeri animeler genellikle belli bir kalite üstünde.
 
Her güzel film, dizi ve anime gibi hikaye ilk çıktığı zaman ki kalitesini koruyamadı bence yani hep Kirito kazanacak biliyoruz ama önce sürünmesi gerek vs. canımı sıkan bu değil ama hikaye çok basitti bence sadece Alice' in son bölümlerde gazeteci ile yaptığı sohbet gayet hoşuma gitti. Yalan yok Eugeo' nun ölmesi üzdü hep geri dönecek dönmeli diye düşünmedim değil.
 
1. Sezon dışında kalite arttıran en ufak sezonu yok.

Bunu diyen insanların ortak noktası, anlatım tarzını beğenmesi. Daha genel bir hikayeden daha kişisel bir hikayeye dönüşü bazı insanların beğenisini çekemedi. Alicization Arc'ını izlemediysen izlemeni tavsiye ederim.
 
Puanı 7'nin üzerinde olup kötü olan çok seri var. Aptal weebler önlerine gelen her gelen animeyi beğenip 10 puanı dayıyorlar. Özellikle Türkanime'de ecchi animelerin çok büyük kısmı 9+ puana sahipler.
Aynen hocam örnek verecek olursak "Highschool of the Dead" bence kötüydü 5k nasıl beğeni aldı anlamış değilim neyse konumuz bu değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı