Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Yasin A.

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2015
Mesajlar
156
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün onboard kullandığım bilgisayara GTX 660 taktım, HDMI to VGA dönüştürücü ile. Fakat kartı taktıktan sonra kasamın arka tarafındaki girişler iptal oldu. Dönüştürücü üzerinde giriş var, oraya taktığımda ses alabiliyorum ama ses çok az ve kalitesiz. Realtek HD Audio sürücüsünü kurmaya çalıştığımda ise mavi ekran aldım. Ne yapmam gerek arka çıkışları aktifleştirmem için?
 

Dosya Ekleri

  • hoparlör.jpg
    hoparlör.jpg
    29,8 KB · Görüntüleme: 62
  • mavi.jpg
    mavi.jpg
    215,5 KB · Görüntüleme: 32
Ekran kartını takmadan önce ses düzgün bir şekilde geliyor muydu? Hoparlör düzgün çalışıyor muydu?

Soruna zaten ses sürücüsünün sebep olduğu görülüyor dosyaları paylaşmasına gerek yoktu.
Ekran kartını takmadan önce her şey gayet normaldi. ONBOARD kullandığım için bir sıkıntı yoktu. Arka çıkış ve ön çıkışı ayrı ayrı kullanabiliyordum. Fakat ekran kartını takınca devre dışı kaldı arka çıkış. Ön çıkıştan ses geliyor fakat arka işlevsiz.
Konuyu düzenleyen moderatör arkadaş mavi ekran kısmına taşımışsın konumu fakat sıkıntı mavi ekran değil ses sürücüsü. Düzeltirseniz sevinirim.
 
Sürücüsünü nasıl kurmaya çalıştınız? Sürücü güncelleştir ile mi yoksa internetten indirdiğiniz sürücü ile mi? Dönüştürücü kullanmadan monitöre bağlamayı deneyiniz.
 
Sürücüsünü nasıl kurmaya çalıştınız? Sürücü güncelleştir ile mi yoksa internetten indirdiğiniz sürücü ile mi? Dönüştürücü kullanmadan monitöre bağlamayı deneyiniz.
Dönüştürücü kullanmadan takmam mümkün değil maalesef. Sürücüyü technopat üzerinden indirip kurmuştum. Şuan kendi anakart içinden kurdum tekrar bir deneyeceğim. Ama sonuç değişmeyecek gibi. Anakarttan yapılacak bir ayar olabilir mi acaba?
 
Sorun zaten ses sürücüsü kaynaklı mavi ekran. Yani konu yerinin değiştirilmesine hiç gerek yok. Anakart üreticinizin websitesinden indireceğiniz güncel ses sürücüsünü DDU ile ses sürücünüzü kaldırdıktan sonra kurmalısınız. Ayrıca Vanguard'da kaldırın. Oyun daha sonra tekrar kuracaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı