T.C. Gümrüğü neden kimlik numarası istiyor?

• Konuyu başlatan die
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 142

die

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, kendimde e-ticaret yapıyorum 90 ülkeye kargo gönderdim lakin birinde bile kargo firmaları müşterilerimden ID ve SSN bilgisi istemedi. Fakat ben ne zaman yurt dışından bir şey alsam kimlik numaram isteniyor. Şimdi araştırdığımda zorunluymuş. Neden elin yabancılarına kimlik numarası vermek zorundayım? Bana gelen kargoları devletin takip etmesi içinse bunun için özel bir kod oluşturulamaz mıydı?

Bana gelen kargoları devletin takip etmesi içinse bunun için özel bir kod oluşturulamaz mıydı?
Bahsettiğiniz özel kod zaten sizin tc numaranız. Devleti alliyemiz neden bizim için ekstra bir kod daha soksun araya.

Bizim ülkemizde ayda 5 ürün sınırı olduğu için, onları takip etmek için diye tahmin ediyorum.

Merhaba, kendimde e-ticaret yapıyorum 90 ülkeye kargo gönderdim lakin birinde bile kargo firmaları müşterilerimden ID ve SSN bilgisi istemedi. Fakat ben ne zaman yurt dışından bir şey alsam kimlik numaram isteniyor. Şimdi araştırdığımda zorunluymuş. Neden elin yabancılarına kimlik numarası vermek zorundayım? Bana gelen kargoları devletin takip etmesi içinse bunun için özel bir kod oluşturulamaz mıydı?

Bununla birlikte, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere düzenlenecek faturalarda vergi dairesi ve vergi kimlik numarası veya T.C. Kimlik numarası bilgilerine yer verilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır. bu nedenle; vergi mükellefi olmayan nihai tüketici mahiyetindeki müşteriler tarafından T.C. Kimlik numarası bilgilerinin paylaşılmak istenmediği hallerde, e-arşiv faturalarında alıcı hesap numarası alanına “11111111111” girilebilecektir.

https://nesbilgi.com.tr/2018/08/01/e-arsiv-fatura-duzenleyen-mukelleflere-onemli-duyuru/

Bahsettiğiniz özel kod zaten sizin tc numaranız.
İyi de elin amerikasına, rusyasına ve onların yerel kargo firmalarına niye böyle özel bilgileri paylaşıyoruz ki?
Bununla birlikte, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere düzenlenecek faturalarda vergi dairesi ve vergi kimlik numarası veya T.C. Kimlik numarası bilgilerine yer verilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır. bu nedenle; vergi mükellefi olmayan nihai tüketici mahiyetindeki müşteriler tarafından T.C. Kimlik numarası bilgilerinin paylaşılmak istenmediği hallerde, e-arşiv faturalarında alıcı hesap numarası alanına “11111111111” girilebilecektir.

https://nesbilgi.com.tr/2018/08/01/e-arsiv-fatura-duzenleyen-mukelleflere-onemli-duyuru/
Arkadaşlar siz beni yanlış anlamışsınız. Ben yurtdışındaki satıcıların benden T.C. kimlik bilgimi istemesinden bahsediyorum, arkadaş fatura kesmekle ilgili bir yazı atmış. 🤣

Arkadaşlar siz beni yanlış anlamışsınız. Ben yurt dışındaki satıcıların benden T.C. kimlik bilgimi istemesinden bahsediyorum, arkadaş fatura kesmekle ilgili bir yazı atmış. 🤣
Gümrük işlemleri için gerekli çünkü. Vergiyi kimin adına kessinler?

Son düzenleme:
Gümrük işlemleri için gerekli çünkü. Vergiyi kimin adına kessinler?
208 ülkeden bir bizimkilerin mi kafası çalışıyor hocam? Dün müşterim amerikada kargosuna 100$ vergi ödedi. Fakat hiç kimse ben kargo gönderirken SSN falan istememişti benden. Yerel takip illaki vardır.

Geri
Yukarı