T25 erişim kabini nedir?

Merhaba Pendik Ertuğrulgazi mah. Dede 4.9.2023 Tarihi itibariyle sabah calismaya başladılar akşam eve geldiğimde T25 Kabin konmuş sokakta Adsl Alt Yapı Bulunmakta Umarım VDSL veya Fiber Altyapı Gelir bağlantı yapıldığında bilgi veririm saygilar

Merhaba Pendik Ertuğrulgazi mah. Dede 4.9.2023 Tarihi itibariyle sabah calismaya başladılar akşam eve geldiğimde T25 Kabin konmuş sokakta Adsl Alt Yapı Bulunmakta Umarım VDSL veya Fiber Altyapı Gelir bağlantı yapıldığında bilgi veririm saygilar

@Son GökTürk

Merhaba Pendik Ertuğrulgazi mAh. Dede 4.9.2023 Tarihi itibarıyla sabah calismaya başladılar akşam eve geldiğimde T25 Kabin konmuş sokakta ADSL altyapı Bulunmakta Umarım VDSL veya Fiber Altyapı Gelir bağlantı yapıldığında bilgi veririm saygilar

Merhaba Pendik Ertuğrulgazi mAh. Dede 4.9.2023 Tarihi itibarıyla sabah calismaya başladılar akşam eve geldiğimde T25 Kabin konmuş sokakta ADSL altyapı Bulunmakta Umarım VDSL veya Fiber Altyapı Gelir bağlantı yapıldığında bilgi veririm saygilar

Görünen o ki adresinize VDSL hizmeti geliyor hocam. Kabine uzaklığınıza göre 100 Mbit'e kadar hız alabileceksiniz.
@Dejuf hocamında dediği gibi Fiber Saha Dolapları (OFSD) pasif şebeke kullandıklarından dolayı (PON) ne yanında sayaç bulunur, ne de havalandırma ızgarası. Sene oldu 2023 halen VDSL saha dolapları konmasını gerçekten anlamış değilim ama ADSL'den iyi olduğu kesin sizin için. Gönül isterdi ki OFSD konulup eve kadar fiber hizmeti alasınız.

@Son GökTürk

Görünen o ki adresinize VDSL hizmeti geliyor hocam. Kabine uzaklığınıza göre 100 Mbit'e kadar hız alabileceksiniz.
@Dejuf hocamında dediği gibi Fiber Saha Dolapları (OFSD) pasif şebeke kullandıklarından dolayı (PON) ne yanında sayaç bulunur, ne de havalandırma ızgarası. Sene oldu 2023 halen VDSL saha dolapları konmasını gerçekten anlamış değilim ama ADSL'den iyi olduğu kesin sizin için. Gönül isterdi ki OFSD konulup eve kadar fiber hizmeti alasınız.
Teşekkürler eve uzaklığı 10 m anca

Bende ertugrulgazide oturuyom benimde 20 meyre uza kurdular baktım beni bildim baya önceden turucu borular cekmistiler belki olabilir fiber

Yukarıda @aderal nickli arkadaşımız beni etiketlediği için yazıyorum.

Ben de daha önce hiç T25 kabin görmedim. T23 var o da ufak bunun gibi. İnternetten araştırdığımda da T25 ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım.
Ama zaten Tip serisi kabinler VDSL hizmeti dağıtan kabinlerdir. (Bu arada T harfi Tip anlamına geliyor)

Biliyorsunuz ki VDSL kabinleri aktif kabinlerdir. Yani içerisinde elektrik ile çalışan donanımlar vardır.
(bkz: DSLAM cihazı)

Ufak bir fizik kuralı: İçinden elektrik geçen her şey ısınır. Dolayısıyla VDSL kabinlerinde havalandırma mazgalı bulunurken OFSD'lerde bulunmaz. Çünkü OFSD'ler pasiftir, yani içerisinde elektrik ile çalışan herhangi bir aksam bulunmaz. Şimdi buradan hareketle bu kabinde de havalandırma mazgalı bulunduğu için ben oyumu VDSL kabininden yana kullanıyorum. Ayrıca hem Tip serisi olması hem de elektrik sayacı için cam bölme bulunması da benim bu tezimi ispatlar nitelikte.

Hocam fiber kutusunda nası sogutma yok içinde fan motoru var sıcak günlerde gidin aşırı bir ses yapıyor zaten bir de fiber kablodan eletirik gecmezmi mantiken sogutma olamasa kabinde elektirik olmasa bile sıcak yüznden portalr araza yapıyor .

Son düzenleme:
Hocam fiber kutusunda nası sogutma yok içinde fan motoru var sıcak günlerde gidin aşırı bir ses yapıyor zaten bir de fiber kablodan eletirik gecmezmi mantiken sogutma olamasa kabinde elektirik olmasa bile sıcak yüznden portalr araza yapıyor .
OFSD dediğimiz fiber kabini pasiftir. Dolayısıyla içerisinden elektrik geçmez. Fiber kablodan da elektrik geçmez. Fiber teknolojisinde sinyal, elektrik ile değil optik dalgalar ile iletilir. Yani OFSD içerisinde ne elektrik vardır ne de fan motoru vardır.

Sizin bahsettiğiniz şey VDSL kabini. Onların içerisinde elektrikle çalışan donanımlar vardır. Dolayısıyla da ısınır. İçerisinde elektrik sayacı da bulunur fan da bulunur. Fiber kabini ile VDSL kabinini iyi ayırt etmek gerek.

Mahalleye koyulan T25 kabin için Telekom müdürlügüne gittim proje bölümünde bulunan personel sistem de mahallemde çalışma olduluguna dair bilgi olmadıgını bu tür çalışmaların genel müdürlükten taşeron firmaya yaptırıldıgı söyledi T25 kabininin hangi altyapı için oraya koyuldugundan haberi yokmuş nasıl iş anlamadım.
Kabinle bizim evin arasında 250 metre var VDSL altyapısı gelirse 70 MB alırım umarım.

Mahalleye koyulan T25 kabin için Telekom müdürlügüne gittim proje bölümünde bulunan personel sistem de mahallemde çalışma olduluguna dair bilgi olmadıgını bu tür çalışmaların genel müdürlükten taşeron firmaya yaptırıldıgı söyledi T25 kabininin hangi altyapı için oraya koyuldugundan haberi yokmuş nasıl iş anlamadım.
Kabinle bizim evin arasında 250 metre var VDSL altyapısı gelirse 70 MB alırım umarım.
Adamlar kutuyu flnnkoydu gittiler 1 aya kalmaz biter diye umut ediyom hayırlısı olsun bu kadar fazla para veripte en kotü internet hizmeti aldım başka ülke görmedim.

Saha dolabı koyulalı yaklaşık 50 gün oldu hala bir hareket yok dolap ne zaman aktif olur hatlarımız ne zaman taşınır acaba? Sokağına başka T25 erişim kabini koyulan arkadaşlarda bir gelişme var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı