Taahhüt edilen hız verilmeyince iptal hakkı var mı?

Efkan_Yavuz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar,

Yaklaşık 2 senedir 60-70 MB ortalama ile TurkNet kullanıyorum. Malum TurkNet'in zam duyurusundan sonra gözler fibere doğru dönmüş durumda :) oturduğum sitede Vodafone fiber var.

Sorum şu olacak; başvuruyu yapıp interneti bağlattıktan sonra olaki istediğim hızı veremediler. İptal etme hakkımız var mı? Veya iptal etme hakkı hangi durumlarda olabiliyor?

Dosya Ekleri

• Vodafone.jpg
    Vodafone.jpg
    26,2 KB · Görüntüleme: 124
Merhabalar,

Yaklaşık 2 senedir 60-70 MB ortalama ile TurkNet kullanıyorum. Malum TurkNet'in zam duyurusundan sonra gözler fibere doğru dönmüş durumda :) oturduğum sitede Vodafone fiber var.

Sorum şu olacak; başvuruyu yapıp interneti bağlattıktan sonra olaki istediğim hızı veremediler. İptal etme hakkımız var mı? Veya iptal etme hakkı hangi durumlarda olabiliyor?

Eğer internet servis sağlıyıcı beklentinin atlında bir hız veriyorsa TBMM'ye göre yakın tarihteki bir yasaya göre koşulsuz cayma bedeli ödemeden internet kapatılabilr.tüketicinin korunması hakkında kanun 52. madde 4. fıkra: tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Eğer hat değerlerinde problem yok ise hala istenilen hız verilemiyorsa sancılı bir süreçten sonra iptal edebilirsiiniz. Sancılı dedim fakat Vodafone belkide sıkıntı çıkarmıyordur o kadar bilemiyorum.

Yeni geçeceğiniz ve hızınızın ne olacağını bilemediğimiz için taahhüt iptal edilir veya edilmez diyemem, atıyorum pakette 200 yazıyordur ama 170,180 alabilirsiniz. Bu durumda internet sağlayıcısı pek kolay vazgeçmez o taahhütten. :D

Yeni geçeceğiniz ve hızınızın ne olacağını bilemediğimiz için taahhüt iptal edilir veya edilmez diyemem, atıyorum pakette 200 yazıyordur ama 170,180 alabilirsiniz. Bu durumda internet sağlayıcısı pek kolay vazgeçmez o taahhütten. :D

Zaten tam 200 beklentim yok :D ama kalktıpta bana 120-130 verirse hoş olmaz, olay çıkartırım :D

Zaten tam 200 beklentim yok :D ama kalktıpta bana 120-130 verirse hoş olmaz, olay çıkartırım :D
Tabii, aynen öyle. 200 dedikten sonra 120-130 verirlerse hiç problem olmaz, taahhüt iptal edilir. TENSES'in dediği gibi bir olay vardı bende öyle hatırlıyorum o yüzden öyle yazdım. Onun oranını tam öğrenip o şekilde hareket edilebilir.

Kanuni olarak hakkınız bulunuyor. Uygulamada ise uzun bir THH süreci sizi bekler. İlk ay koşulsuz çıkabilirsiniz diye düşünüyorum ama ilerisi dediğim gibi. Hizmet almanızda sorun var ve Vodafone bu indirim bedelini almakta ısrarcıysa kesin bir THH süreci yaşamanız gerekir.

Bildiğim kadarıyla SoL alyapısından 100 Mbit'e kadar Kablonet altyapısında ise 50 Mbit'e kadar hizmet alabiliyorsunuz. Türk Telekom zaten standart VAE sisteminde 100 Mbit'e kadar veriyor. Vodafone da bu kategoriye dahil. Tabi Kablonet-Vodafone-SoL arasında ayrı bir birlik bulunuyor.

Öte yandan Vodafone altyapınız FTTB mi FTTH mı? Bu da çok önemli. FTTB ile Türk Telekom kesinlikle 100 Mbit üstüne çıkamıyor Fast.ethernet modu yüzünden. SoL de yeni GIGABIT portlu Switchleri çok nadir olmakla birlikte genel olarak FTTB kurulumunda 100 üstünü vermesi olanaksız.

Keza Kablonet bile sadece FTTH kurulumlarına sunuyor 100 üstü indirme hızlarını. Docsis 3.1 desteklemesine rağmen.

Eğer Vodafone ve FTTH hizmet ise kesinlikle almanız mümkün. FTTB ise bilemiyorum. Diğer sağlayıcılar üzerinden verdiği ortak altyapı anlaşmalarında centilmenlik anlaşmalarına göre verdikleri hızlarla sınırlı hız veriyorlar. Üstte belirttiğim gibi.

Kanuni olarak hakkınız bulunuyor. Uygulamada ise uzun bir THH süreci sizi bekler. İlk ay koşulsuz çıkabilirsiniz diye düşünüyorum ama ilerisi dediğim gibi. Hizmet almanızda sorun var ve Vodafone bu indirim bedelini almakta ısrarcıysa kesin bir THH süreci yaşamanız gerekir.

Bildiğim kadarıyla sol alyapısından 100 Mbit'e kadar Kablonet altyapısında ise 50 Mbit'e kadar hizmet alabiliyorsunuz. Türk Telekom zaten standart VAE sisteminde 100 Mbit'e kadar veriyor. Vodafone da bu kategoriye dahil. Tabii Kablonet-Vodafone-sol arasında ayrı bir birlik bulunuyor.

Öte yandan Vodafone altyapınız FTTB mi FTTH mı? Bu da çok önemli. FTTB ile Türk Telekom kesinlikle 100 Mbit üstüne çıkamıyor Fast. Ethernet modu yüzünden. Sol de yeni gıgabıt portlu Switch'leri çok nadir olmakla birlikte genel olarak FTTB kurulumunda 100 üstünü vermesi olanaksız.

Keza Kablonet bile sadece FTTH kurulumlarına sunuyor 100 üstü indirme hızlarını. DOCSIS 3.1 desteklemesine rağmen.

Eğer Vodafone ve FTTH hizmet ise kesinlikle almanız mümkün. FTTB ise bilemiyorum. Diğer sağlayıcılar üzerinden verdiği ortak altyapı anlaşmalarında centilmenlik anlaşmalarına göre verdikleri hızlarla sınırlı hız veriyorlar. Üstte belirttiğim gibi.

Açıkçası alt yapıyı sormadım ancak beni arayan müşteri hizmetleri yetkilisi bazı lokasyonlarda 100 bazı lokasyonlarda 200 MB desteklediğini söyledi. Kısa bir bekletmeden sonra altyapı kontrolünü sağladığını ve adresimde 200 MB desteklediğini söyledi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı