Hocam dinazorların insanlar yüzünden mi nesli tükendi.

ya da insanlık daha ortaya çıkmadan yaşayan canlıların nesli neden tükendi. Çünkü doğaya uyum sağlayamadılar. Şimdi burada oturup doğal seçilim anlatmama gerek yok herhalde.
Hayir oyle demek istemedim ki. Canlilar birbiri ile etkilesimli dedim sadece. Insanlar ve hayvanlar diye ayrim yapmadim ama konuda yapmislar, o yuzden yanlis anlasilmis olabilir. Ben canli ayirmadan soyluyorum bunu. Su an ustun tur olarak dinozor da olabilirdi ama kosullar saglanmadigi icin olamadi tabii. Demek istedigim doga sadece insanlar icin var olmadi, doga butun canlilar icin var olmustur. Elbet dogal secilim, az cok evrim biliyoruz ama oyle mukemmel bilgim yoktur.
Ek olarak doga da yaratilmadi, bizim dunyamizin daha karalari olusmamisken yani daha o evredeyken baska bir gezegen ile carpisip yasanabilir bir dunya olustugunu hatirliyorum, bu detaylari tam olarak hatirlayamiyorum, yanlis da olabilir. Bu tarz bir video izlemistim, dogrulugunu da tam olarak bilmiyorum. Dogrusu doga da yoktu, kosullar doganin var olmasini sagladi diyebiliriz.
Sanirim bu video, tekrar seyredeyim.