Tablet seçiminde RAM miktarının önemi nedir?

kgntnr

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Mekatronik mühendisliği okuyorum. Derslerimi takip edip kağıt karmaşasından kurtulmak için tablet arayışındayım. Masaüstü bilgisayarım mevcut. Kafamdaki sorun şu. Samsung S9 FE modelini almak istiyorum fakat 6 GB ve 8 GB modeli arasında kararsız kaldım. Amacım sadece bir şeyler izlemek, sosyal medyada gezinmek ve çoğunlukla ders çalışmak olacak. Oyun oynamayacağım. 6 GB RAM modeli ile uzun yıllar kullanabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_0256.png
    IMG_0256.png
    173 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_0257.png
    IMG_0257.png
    168,7 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Mekatronik mühendisliği okuyorum. Derslerimi takip edip kağıt karmaşasından kurtulmak için tablet arayışındayım. Masaüstü bilgisayarım mevcut. Kafamdaki sorun şu. Samsung S9 FE modelini almak istiyorum fakat 6 GB ve 8 GB modeli arasında kararsız kaldım. Amacım sadece bir şeyler izlemek, sosyal medyada gezinmek ve çoğunlukla ders çalışmak olacak. Oyun oynamayacağım. 6 GB RAM modeli ile uzun yıllar kullanabilir miyim?

Aradaki farka değer bence sadece RAM de değil GB'ta alıyorsun, RAM'dan değil de hafızadan sıkıntı yaşama ihtimalin çok daha yüksek. Günümüzde giriş ve orta segment SD'ler için 4 GB bile yeterli MTK ve Exynos'ta bu miktar 6 GB oluyor. Param cebimde kalsın ve Google onemli değil diyorsanda işlemci performansı olarak daha onde olan Huawei MatePad 11.5 (2023) Tablet (6 GB / 128 GB) e bakabilirsin

@Teru Değerli düşüncen için teşekkür ederim. 2 GB RAM kullanacağım not ve Adobe uygulamasında çok fazla fark oluşturacağını öngöremiyorum.

@HakanXD Hafızadan dolayı sorun yaşayacağımı zannetmiyorum bölümümdeki derslerin notları çok fazla yer kaplamayacaktır. Zorda kalırsam ssd ile takviyelemeyi düşünüyorum. Matepad ile arasında çok kaldım fakat Matepad için forumdaki arkadaşlar hassas cihaz olarak nitelendiriyor. Kalemini de harici olarak satın aldığımda aynı fiyata denk geliyor. Fiyat performans ve ihtiyaçlarıma göre en mantıklı şey sizce nedir?

@Toji Uchiha Değerli düşüncen için teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı