Take Two Ücretsiz Bütün Türkçe Yamaları Kaldırttı

Aslında bunca kargaşanın sorumlusu korsancılar. Çünkü adamlar oynamak istedikleri oyunu parayla alıp oynasalar. Firmalar zaten para kazandıkları ülkeye yatırım oyunlarında olarak Türkçe yama yaparlardı. Veya Türk çeviri firmalarıyla anlaşıp onlarla beraber çalışırlardı.
 
İşte o iş öyle olmuyor Rockstar'da 7 yıl boyunca gece gündüz çalıştı oyunu yapmak için üzerlerinden para kazanmak doğru değil ama her şeyden önce yasal değil zaten.

7 Yıl çalış çabala ama bir tane Türkçe yama üretme. Oyun şirketlerini savunmak sizi havalı yapmaz. Arapça dilini bile oyunlara entegre eden oyun şirketleri, her nedense Türkçe yama yapmıyorlar. Avrupa'nın en genç nüfuslu ülkesiyiz. En çok oyun oynanan ülkelerinden biriyiz. Korsan oyun son dönemlerde oldukça azaldı. Halâ eğer bir adım atmıyorlarsa ben burada art niyet ararım. Yav arkadaş adamlar fince dil koyuyor yahu fince! Bugün RDR2’ye Türkçe güncelleme paketi yapsalar oyun TR’de satış rekoru kırar. Siz halâ bana şirketleri savunuyorsunuz. Uyumaya devam..
 
Yama yapıp parayla satanlara bir şey demiyorum. Ben almadım ve almayacağım da. Ama bir firma dil desteği sunmuyorsa ve yapılan yamalara da engel oluyorsa, bu durumda sinirime hakim olamıyorum. **********'in lüzumu yok. Kendi çapımda boykot ederim bu firmaları. Eskiden korsan çoktu dediler, şimdi bahaneleri ne? Hayvan gibi fiyat çekiyorlar ama ona rağmen insanlar satın alıyor bu oyunları.
 
7 Yıl çalış çabala ama bir tane Türkçe yama üretme. Oyun şirketlerini savunmak sizi havalı yapmaz. Arapça dilini bile oyunlara entegre eden oyun şirketleri, her nedense Türkçe yama yapmıyorlar. Avrupa'nın en genç nüfuslu ülkesiyiz. En çok oyun oynanan ülkelerinden biriyiz. Korsan oyun son dönemlerde oldukça azaldı. Halâ eğer bir adım atmıyorlarsa ben burada art niyet ararım. Yav arkadaş adamlar fince dil koyuyor yahu fince! Bugün RDR2’ye Türkçe güncelleme paketi yapsalar oyun TR’de satış rekoru kırar. Siz halâ bana şirketleri savunuyorsunuz. Uyumaya devam..
Ben adamları savunmuyorum keşke her oyunlarında yama olsa ama bu olay çerçevesinde sonuna kadar haklılar bunu inkar etmez mantıksız.
 
RDR2’nin yaması için aylardır gece gündüz demeden çalıştı herifler. Oyunda o kadar fazla konuşma var ki bunu ücretsiz yapmak hayır kurumu olmayı gerektirir. Alacaklar tabii parasını. Madem yapımcı şirket yapmıyor, onlar yapar. Adamlar sadece 6 ayı geçkin süredir bununla uğraşıyor. Yazık günah.
Emeklerine saygımız sonsuz ama ortada bir hak ihlali var. Bu durumda gereken yapılmalıydı. Siz olsanız siz de gerekeni yapardınız.

Ayrıca bağış usulü çalışabilirlerdi. Şu kadar bağış aldığımızda yayınlayacağız veya bağış atanlara ek ayrıcalıklar gibi şeyler yapabilirlerdi. Bu sayede hem para kazanırlardı hem de hak ihlali yapmazlardı.

Ayrıca bir şeyi ücretsiz yayınlamak için hayır kurumu olmaya gerek yok.

Ha, yamanın gerekli ücretini ödeyip kendi oyunlarına entegre edebilirlerdi. Bu durumda iki taraf da hatalı.
Ama bir firma dil desteği sunmuyorsa ve yapılan yamalara da engel oluyorsa bu durumda sinirime hakim olamıyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Sen yapmıyorsan başkalarına da engel olma.

Take-Two'ya bir kuruş para yok. Korsan oynarım, bilgisayarıma virüs bulaştırırım ama onlara bir kuruş paramı kaptırmam.
 
Hayatımda korsan oyun oynamamış ben, bu saatten sonra bu firmaya para kazandırırsam iki olsun. Elimde Max Payne 3 yama dosyaları da var. İsteyen olursa atarım.
 
Hz. Rockstar (C.C.C.) bundan sonra tüm oyunlarına Türkçe desteği getireceğinden ötürü böyle bir aksiyon almıştır Take Two. Kendilerine güvenim tam.
 
Horizon Zero Dawn yapimcilarinin o hissettirdigi art niyeti su an Take Two icin de hissediyorum. Ben oyunlari ingilizce oynamak zorunda degilim. Isimi ingilizce konusarak ve hatta ingilizce klavye ile yapiyor olsam da eglencem icin bana ingilizcenin dayatilmasi rahatsiz ediyor.Ben oyunumu kendi dilimde oynadigim zaman daha cok motive oluyorum.Nufusu 10 milyon bile olmayan ulkelerin diline cevrilen yapimlar gordugumde bunu ciddi sekilde hakaret ve yok saymak olarak goruyorum. Bu durumun satis azligi ve korsan ile alakasi oldugunu sanmiyorum.Bence ''nasil olsa gidiyor bosuna ekstra butceye gerek yok'' kafasi bu.Ornegin merak ettigim bir durum da oyunlarin korsan crack vs. versiyonlarinin buyuk kismi gordugum kadariyla Ruslar tarafindan cikiyor fakat cikan butun oyunlarin %90 inda Rusca dili dublaj dahil destekli cikiyor.. Bence bizim guzel bir tepki koyabilmemiz gerekiyor. Ya buyuk bir kitle olarak bu firmalara ingilizce degil Turkce mailler atarak empati yapmaya zorlayabilir ya da oyunu satin alip sonra iade ederek yine Turkce dil destegi icin yorum yaparak bir tepki gosterebiliriz.
 
Son düzenleme:
Horizon Zero Dawn yapimcilarinin o hissettirdigi art niyeti su an take two için de hissediyorum. Ben oyunlari İngilizce oynamak zorunda degilim. Isimi İngilizce konusarak ve hatta İngilizce klavye ile yapiyor olsam da eglencem için bana ingilizcenin dayatilmasi rahatsiz ediyor. Ben oyunumu kendi dilimde oynadigim zaman daha cok motive oluyorum. Nufusu 10 milyon bile olmayan ulkelerin diline cevrilen yapimlar gordugumde bunu ciddi sekilde hakaret ve yok saymak olarak goruyorum. Bu durumun satis azligi ve korsan ile alakasi oldugunu sanmiyorum. Bence "nasil olsa gidiyor bosuna ekstra butceye gerek yok" kafasi bu. Ornegin merak ettigim bir durum da oyunlarin korsan crack vs. versiyonlarinin buyuk kismi gordugum kadariyla Rus'lar tarafindan cikiyor fakat cikan butun oyunlarin %90 inda rusca dili dublaj dahil destekli cikiyor. Bence bizim guzel bir tepki koyabilmemiz gerekiyor. Ya buyuk bir kitle olarak bu firmalara İngilizce degil Türkçe mailler atarak empati yapmaya zorlayabilir ya da oyunu satin alip sonra iade ederek yine Türkçe dil destegi için yorum yaparak bir tepki gosterebiliriz.

Daha iyi açıklanamazdı. Art niyet çok ön planda.
 

Geri
Yukarı