Takımınıza Ronaldo'yu mu alırsınız? Messi'yi mi? Neden?

Allegriden dolayı böyle görülüyor. Allegri normalde 1-0'ın sözlük karşılığı. Ancak Ronaldo alınınca mecburen kendi oyununu çok oynatamadı. Skoru bulana kadar yamyam gibi bir takımdı. Bulunca rolantiye çekiyordu. Defansif oyun olarak mourinho oyununu gösteririm. Tabii ki Fenerbahçe'dekini değil.

O zamanlar allegri 4-5 0 kazanabileceği oyunları 1-0 kazanıyordu Ronaldo sol bek oynuyor gibi gözüküyordu takım kendi yarı sahasından çıkmıyordu zaten juve dışı güzel takım seria a da yoktu 15-20 dk içinde skoru buluyordu ve 1-0 olsun bizim olsun mantığı ile oynadığı için geride oynuyor gibi bir anlam çıkarıyorum.

Messi'yi alırdım. Ronaldo da çok dehşet topçudur lafım yok ama Ronaldo'yu besleyemezsen o kadar da efektif olamaz ( örneğin şu an oshimen beslenemiyor doğru düzgün gol atamıyor) ama Messi'yi alırsan oyunu o kuracağı için her maçta üstün olursun. Adam 2019'da resmen 1V9 UCL yarı finaline çıkarttı takımı. Dembele olmasa 5 UCL'si vardı.

O zamanlar allegri 4-5 0 kazanabileceği oyunları 1-0 kazanıyordu Ronaldo sol bek oynuyor gibi gözüküyordu takım kendi yarı sahasından çıkmıyordu zaten juve dışı güzel takım seria a da yoktu 15-20 dk içinde skoru buluyordu ve 1-0 olsun bizim olsun mantığı ile oynadığı için geride oynuyor gibi bir anlam çıkarıyorum.
Allegri öyle bir hoca ancak Ronaldo dan sonra üzerindeki medya baskısı yüzünden ister istemez çok iyi bir atak oynatıyordu. Hem medyanın hem kendinin gönlü olsun diye karışık bir sistem yapıyordu.

Evet bunu demek istemiştim. En iyi hoca da olsanız Ronaldo gibi birisi takıma geldi mi mecburen ona göre şekilleniyorsunuz. Bir nevi Osimhen Galatasaray gibi bir şey. Osimhen olmasa okan hoca asla 3'lü diziliş düşünmezdi mesela.

Kesinlikle Beşiktaş maçında morata oshimen çift forvet oynadı bence oshimen ilk yarı oynayıp ikinci yarı morata girseydi çok büyük bir ihtimal ile gol bulurlardı kırmızı karttan sonra morata sol bek oynadı.

Messi tartışılmaz Ronaldo en fazla 9 ve sol kanat oynar fakat Messi 9 da oynar 10 da oynar çift kanatda oynar yeri geldiğinde orta sahada pres de yapar ayrıca dünyanın en iyisi yerine niye Ronaldo'yu oynatayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı