Taksitli Alışveriş Ödemeye Nasıl Yansır?

cobanhuso123

Centipat
Selamlar.
Kredi kartımdan yaklaşık 3.000 TL bir ürünü 6 ay taksit ile alacağım ancak hali hazır borcum var. Şimdi sorum şu;
Asgari ödeme yapacağımı düşünürsek
Asgari Tutar + 1. Taksit
Asgari Tutar + 2. Taksit... Şeklinde mi ödeme yapacağım? Yoksa;
Taksit ile birlikte hesaplanmış asgari tutar
Şeklinde mi olacak?
Eğer taksitinde asgarisini hesaplarsa ödemem uzamış olmaz mı? Lütfen bilgili biri yardımcı olsun benim için çok önemli bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam aylık ödemeye (asgari değil toplam aylık ödeme) alacağınız ürünün taksidi eklenir onun %30'u alınır o tutar asgari olur.

Ayrıca şahsi tavsiyem, kredi kartının asgarilerini ödeyecekseniz kredi kartı kullanmayın. Bilinçsiz kullanım örneğidir sürekli asgari ödemek.

Toplam aylık ödemeye (asgari değil toplam aylık ödeme) alacağınız ürünün taksidi eklenir onun %30'u alınır o tutar asgari olur.

Ayrıca şahsi tavsiyem, kredi kartının asgarilerini ödeyecekseniz kredi kartı kullanmayın. Bilinçsiz kullanım örneğidir sürekli asgari ödemek.

Öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim. Ama malum koronavirüs var. Bütçe sıkıntıları ödemelere yansıdı malesef.

Dediğiniz şekilde olması durumunda taksit süresi uzuyor mu? Yani 4 aylık taksidim her ay asgari tutar ödememe rağmen 4 ayda bitiyor mu?

Mesela 5000 limit var, önceki alışverişler taksitsiz olsun diyelim, 1000 lira harcadınız, asgari 300 lira.
3000 lira 6 taksit 500 lira ürün aldınız. 1000+500=1500 yapıyor. 1500 liranın %30'u alınıyor. 450 lira asgari çıkar.

6 ay sonunda taksitler bitiyor ve 3.000 TL bloke kalkmış oluyor mu hocam?
Mesela 5000 limit var, önceki alışverişler taksitsiz olsun diyelim, 1000 lira harcadınız, asgari 300 lira.
3000 lira 6 taksit 500 lira ürün aldınız. 1000+500=1500 yapıyor. 1500 liranın %30'u alınıyor. 450 lira asgari çıkar.
Bu şekilde ödendiğinde 6 ay sonunda 3.000 TL bloke tutar kalkıyor mu? Yani taksitim bitmiş oluyor mu hocam?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı