Çözüldü Tam ekran oyunlarda kasma oluşuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ekran kartı driver güncellemesini yaptım ve tam ekran yapınca oyunlarda kasmaya başladı. Eski driver yükleyince çözülüyor ama güncel sürümü daha iyi diyorlar ve bende böyle bir sorun çıkarıyor sizce neden olabilir. Kısa yoldan eskisine dönebilirim denedim oldu ama güncel sürümde yeni çıkan oyunlar için iyileştirmeler yer alıyor. Yardım eder misiniz? Sizce sürücü mü sorunlu?
oyunu pencere modunda açınca kasma olmuyor her çözünürlükte fps yüksek ama tam ekran aktif edince kasmaya başlıyor 30 fps altına düşüyor
oyunu pencere modunda açınca kasma olmuyor her çözünürlükte fps yüksek ama tam ekran aktif edince kasmaya başlıyor 30 fps altına düşüyor

Aynı sorun bende de oluştu. Dün akşam BIOS güncelledim ardından ekran kartını güncelledim ve video izleyip kapattım bilgisayarı oyun oynamadım. Sabah uyandığım zaman War Thunder oynamak istediğimde oyun 2 veya 3 saniye yüksek fps'te daha sonra 1 fps'te çalışmaya devam ediyordu. Her alt tab yaptığımda aynısı oluyordu. Daha sonra ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip temizce tekrardan yükledim sorun çözüldü. Ama akşam saat 6 gibi War Thunder oynamak istediğimde yine aynı sorun oluştu. Ben de acaba sorun oyunda mı diye düşündüm ve bilgisayardaki bütün oyunları tek tek açıp denedim. Rainbow Six Siege hariç diğer hiçbirinde sorun olmadı. Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bıraktığımda War Thunder'da değişen bir şey olmadı ama Rainbow Six Siege düzeldi. Şu an War Thunder'ı pencereli oynuyorum belki gelecekte düzelir kendiliğinden fazla kurcalamayacağım ben. Bazı kişiler monitör Hz ayarı değiştirerek düzeltmiş ama benim War Thunder düzelmek istemiyor. Bu yüzden düzelene kadar böyle devam edeceğim nasıl olsa bir oyun zaten eğlenmeye bakmak lazım eğer para kazanılmıyorsa bu işten. Konuyu biraz saptırdım ama eğer bu tarz sorunlardan canını sıkan varsa sıkmasın gerek yok değmez.

Anakart sitesinden BIOS ve diğer sürücü güncellemeleri eksiksiz yapın.
Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri alın.
Windows 10 "tam ekran iyileştirmelerini" devre dışı bırakın. Bunu yapmak için oyunun çalıştırıldığı dosyaya sağ tıklayıp özellikler demeniz gerekiyor. Bu uygulama dosyası oyunun çalıştığı dosya olacak. (GTAV.exe, Rainbowsix.exe)
Genelde uygulama dosyaları'nın boyutu yüksek olur. Oyunlar da geçen başlatıcı ya da oyun içi tarayıcı dosyaları ile karıştırmayın.

MSI Afterburner yazılımı ile oyun içi CPU, GPU, bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaşın.
Oyun esnasında arka planda çalıştırdığınız tüm uygulamaları belirtin.

Sağ ol işe yaradı.

Bu sorundan müzdariptim tam ekran iyileştirmesi nasıl kapanır diye internete yazdım. Bir şeyler yaptım ve düzeldi gerçekten işe yarıyor, bilgisayarınız iyise ve fps sabit olsa bile takılma yaşıyorsanız mutlaka internete yazın ve yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı