Görev yöneticisinde exlorer.exe programını bulamıyorum.Buradaki çözümü denediniz mi?Çözüldü: Tam ekranda görev çubuğu gözüküyor
YouTube'da videoyu tam ekrana aldığımda taskbar gözüküyor. Bu sabahtan beri var sorun. Nasıl düzeltirim?www.technopat.net
Windows Gezgini diye geçer üstüne bastığınızda direkt yeniden başlat butonu çıkar.Görev yöneticisinde exlorer.exe programını bulamıyorum.
işe yaramadı... sadece anlık olarak hızlıca git gel yapıyor. Ve eskiden çok nadir oluyordu, ancak son bir kaç gündür çok fazla oluyor.Windows Gezgini diye geçer üstüne bastığınızda direkt yeniden başlat butonu çıkar.
Ama bu sorun yeniden başlatma sonrası bile geçmiyorsa bu yol işe yaramaz.
Görev çubuğu bir penceredir ve "WS_EX_TOPMOST" yani daima üstte olarak ayarlı. Siz bir programı tam ekran yaptığınızda DWM devreye girer ve oyunu yada videoyu üstte gösterir. Burada kuracağım cümleler biraz karmaşık olabilir siz sonuca odaklanın.işe yaramadı... sadece anlık olarak hızlıca git gel yapıyor. Ve eskiden çok nadir oluyordu, ancak son bir kaç gündür çok fazla oluyor.
Herhangi farklı çalışan bir şey görmedim, hep her şeyi kapatıp izliyorum. Hep ilk açtığım zaman değil de bazen bir beş dk sonra falan başlıyor. Ama programları kontrol ettim, bir şey açık görünmezken bile oluyorGörev çubuğu bir penceredir ve "WS_EX_TOPMOST" yani daima üstte olarak ayarlı. Siz bir programı tam ekran yaptığınızda DWM devreye girer ve oyunu yada videoyu üstte gösterir. Burada kuracağım cümleler biraz karmaşık olabilir siz sonuca odaklanın.
Bunun ilk suçlusu DWM gibi duruyor olabilir ancak Windows 10'da Windows 11'de olduğu gibi bu tarz DWM hataları yok denecek kadar az o yüzden arka planda çalışan bir programı suçlu bulmanız gerekiyor. Çünkü eğer bir program bir pencere oluşturup yaptığı işlemi direkt tamamlarsa ve bu nedenle yada başka (kötü amaçlı olabilir) bir nedenle pencereyi kapatırsa siz pencereyi görmezsiniz ancak pencere üst kısımda olarak geçeceği için o milisaniyelik süre zarfında Windows sizi o pencereye görev çubuğu ile birlikte götürecektir. Haliyle pencere kapanınca Windows en son kapatılan pencereden önce seçilen pencereye yani oyun yada video penceresine geri götürecek ve tam ekran olmasından kaynaklı olarak DWM onu görev çubuğunun üzerine getirecektir.
Günlük kullandığınız bir program olabilir eğer video oynattığınızda hemen bir kaç saniye sonra oluyorsa teker teker soruna neden olan programı test etmeye çalışmanız lazım.
Ek olarak bu bir pencere oluşturma işlemi değil pencere geçiş işlemi de olabilir ve bundan ya DWM sorumludur yada yine başka bir program sorumludur. DWM'i elediğimiz için öncelikli olarak arka planda bir program aramanızda tekrardan fayda var.
Maalesef başka bir olasılık yok. İsterseniz Autoruns programı ile (Yönetici izni vererek) "Logon", "Scheduled Tasks" ve "Services" bölümlerinde gereksiz olan programları devre dışı bırakın. Özellikle "Scheduled Tasks" yani Görev Zamanlayıcılarını ayıklayın çünkü eğer videoyu açtıktan 5 dakika sonra oluyorsa o sırada bilgisayar kısmen boş durduğu için bir görevi çalıştırıyor olabilir.Herhangi farklı çalışan bir şey görmedim, hep her şeyi kapatıp izliyorum. Hep ilk açtığım zaman değil de bazen bir beş dk sonra falan başlıyor. Ama programları kontrol ettim, bir şey açık görünmezken bile oluyor
SFC /scannow komutunu girip işe yaramayacağını doğrulayabilirsiniz Autoruns programını indirip denedikten hemen sonra sonucu paylaşcağım. TeşekkürlerMaalesef başka bir olasılık yok. İsterseniz Autoruns programı ile (Yönetici izni vererek) "Logon", "Scheduled Tasks" ve "Services" bölümlerinde gereksiz olan programları devre dışı bırakın. Özellikle "Scheduled Tasks" yani Görev Zamanlayıcılarını ayıklayın çünkü eğer videoyu açtıktan 5 dakika sonra oluyorsa o sırada bilgisayar kısmen boş durduğu için bir görevi çalıştırıyor olabilir.
Bunun uğraştırıcı olduğunun farkındayım ancak bu bilgisayarınızın genel performansını da arttıracağı için bir motivasyon olabilir. Onun dışında içiniz rahat etmediyse cmd'deSFC /scannowkomutunu girip işe yaramayacağını doğrulayabilirsiniz![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.