Tanımadığım kişilerin bana hakaret etmesi

Yalnızca görünümde değil, yürüyüşte, jestlerde vb insan zihninde bir tür tarayıcı var diyebiliriz, içgüdüsel olarak anlıyorlar. Yani sizin elde boynuz sırtta kanat gezmenize gerek yok maalesef hakarete uğramak için. Hem siz hiçbir şey yapmasanız bile bağlı bulunduğunuz sosyal grup ister istemez toplumun çoğunda nosferatu görmüş etkisi yaratacaktır.
Size de buna karşı en samimi tavsiyem, fiziksel ve psikolojik anlamda daha güçlü olmaya çabalamanızdır. Toplumun kırdığı pek çok şeyin yarattığı hasarı, kendi fiziksel hayatınızı düzenleyerek daha az hale getirebilirsiniz.
Sağlıklı beslenmeye başlar ve ister istemez bir savunma sporuna giderseniz bu tip şeylere daha az maruz kalacağınızı düşünüyorum, zira büyük ihtimalle av gibi/saldırılan olarak hissetme duygunuzu bir nebze güven duygusu ile sarabilirsiniz. Ve spordaki dopaminin verdiği hislerle size karşı verbal saldırıda bulunan kişilere karşı daha sert çıkarak bunların zaman içinde tekrarlanma sıklığını düşürürsünüz diye umuyorum.
Kaldı ki her düşük yaratık için üzülecek olsaydık, her yaptığımız şey için özür dileyecek olsaydık bu Dünya'nın sonu gelmezdi, sizin varlığınızı Hindistan'da dana eti yenmesine gösterilen bir tepki düşünün lütfen. Sorun sizde değil, kültürel yapının bağnaz ve gereksiz spritüel evrilen inançlarının sorunu, sorun et yemek ya da trans olmak değil, yanlış yerde yanlış eylemle var olmak.
O yüzden mümkün olduğu kadar gücünüzü toplamaya, bir veya birkaç dost bulmaya, hiç yoktan sorumluluğunu alabileceğiniz bir şeylere bakmanızı tavsiye ederim ki yaşama bağlılığınızı sarsmasın bu mağara yaratıkları.
Kendinize lütfen çok dikkat edin, umarım bu tip olayları tekrar yaşamazsınız.
 
Sene 2021, bu devirde insanların %80'ini mümkün mertebe ciddiye almamaya çalışın.

Bu gibi durumlarda, değindiğiniz söylemleri eden kişiyi tanımak adına muhakeme yetinizi geliştirmeye çalışın lâkin efor harcamayacak şekilde; düşünme, kafa yorma gereksinimini kendinizde hissetmeden, sadece sezebileceğiniz şekilde anlamaya yönelik elle tutulabilir bir sonuca varmaya çalışın.

Sonucunda ise o tip insanlara itibar etmenin ne denli gereksiz ve akıl kârı olmayan bir davranış olduğunu anlamış olacaksınız.
 
Son düzenleme:
Tipinizi, ben de erkeğe benzettim ama kadın da denebilir. Yine de iki seçenek arasında kalsam erkek derdim. Saç uzunluğu önemli faktör.
Toplumun ne dediğini boşverin. Çok kafaya takacaksanız da daha kadınsı giyinin, saçınızı uzatın, oje, ruj gibi aletleri kullanın.
 
İnsanların dediklerini önemsememeyi öğrenmen lazım. Şebnem Ferah'ın bir şarkısında dediği gibi:

Korkuyor musun senden farklı olan her şeyden?
Korktuğun şey kendi içinde büyüyecek.

İşte bunu yapanlar kendilerinden görmediklerine karşı tahammülü olmayan o korkaklar, buna devam ettikleri sürece de sen hiçbir şey yapmasan bile bu onların içlerinde büyüyecek. Sadece varlığın bile bunlara hak ettikleri iyi bir ceza olacak zaman içinde. Sen hiçbir şeyi kafana takma, bırak onlar kafalarına takıp morallerini bozsun.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, o kadın “pislik” dediğinde giyimim bu şekildeydi:
Belli mi oluyor LGBT birey olduğum?

Eki Görüntüle 974460
Farklı birisine demiş olabilir. Mesela birkaç dakika önce telefonda konuştuğu birisine. Bunun psikolojide bir adı vardı ama hatırlamıyorum. Sanki herkes size bakıyormuş gibi hissetmek her denileni üstüne alınmak gibi. Galiba ondan var sizde.

Edit: Buymuş
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı