Tanrı insanları neden yarattı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

19237539300

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2020
Mesajlar
3.092
Makaleler
4
Çözümler
137
Tanrı - eğer var ise - insanları neden yarattı? İnsanları imtihan etmek için yarattığı doğru ise, Tanrı geleceği bilmiyor mu? Yani geleceği biliyorsa neden bizi sınasın?

Tanrı o kadar yüce bir varlık ise, neden hiçbir vasfı olmayan, yoktan var edemeyen, geleceği bilmeyen biz küçük insanların ona kulluk etmesine ihtiyaç duysun ki?

Neden durduk yere insanları yarattı? Ortada hiçbir şey yokken aniden aklına insanları yaratmak mı geldi? Bizi yaratmadan önce sonsuz boşlukta ne yapıyordu? Amacı insanları yaratıp kendini eğlendirmek miydi?


Sizce sonucu belli bir sınavın yapılmasının amacı ne?


Neden? Neden? Neden? Bir cevabı olmalı.

Yoksa "Tanrı" insanların bir yaratıcıya inanma ihtiyacından doğan bir uydurmaca mıydı?


Herkesi birbirine saygı duyarak, objektif olarak, seviyeli bir tartışmaya davet ediyorum.

Teşekkürler.
 
Hepimiz Detroit oyununu biliyoruz. Oyunu yapan yapımcılar sonucu bilmiyor mu? Oyunun nasıl işleyeceğini bilmiyor mu? Ya da oyunu neden yaptılar? Oyunda kendi seçimlerinizi yapıp bir sonuca varıyorsunuz. Ama o oyun yapımcıları sonucu bildiği için sizin seçimlerinize karışmış olmuyorlar.
 
Tanrı, insanın korkusundan varolmuştur diyorum ve gelecek yorumlara göz atıyorum ;)
Son zamanlar bu olayı bende ciddi ciddi düşünmeye başladım. Geçenlerde Kuran-ın Türkçe Mealini okudum ve... Ne bileyim hani insan içinden cidden bu mu tanrının kitabı? Demiyor değil.😀
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı