Tanrı neden meleklere ihtiyaç duyar?

Zaten din inanç meselesidir. Kesin bir şey olsa herkes Müslüman olurdu.

E o zaman dinlerin hiçbir anlamı kalmadı. Sen diyorsun ki inanmak yeter inanmıyorsan saçma. O zaman ne kaldı geriye. Hiçbir şey kanıtlayamıyor hiçbir şeyi açıklayamıyorsun sadece elinde inanç var. O zaman maymuna tapmak hiç de komik değil.

Kutsal kitaplarda Tanrı'nın kudretli, her şeye gücü yeten bir ilah olarak tanımlanmasına rağmen melek yaratıp işlerini ona yaptırması bana garip geldi, okuldaki din kültürü hocamdan da tatmin edici cevap alamadım ben de sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Dostum dinler kandırmaca zaten çok linç etmek isteyen olacaktır fakat gerçek bu eskideki adamların uydurduğu saçma şeyler.

E o zaman dinlerin hiçbir anlamı kalmadı. Sen diyorsun ki inanmak yeter inanmıyorsan saçma. O zaman ne kaldı geriye. Hiçbir şey kanıtlayamıyor hiçbir şeyi açıklayamıyorsun sadece elinde inanç var. O zaman maymuna tapmak hiç de komik değil.

Neyi kanıtlayamıyorsun kardeşim saçma saçma konuşma. Din kesin bir şey değil ki? İnanmak istiyorsan en ufak şey bile mucize diyorum sana. Zaten kesin bir kanıtı olsa herkes Müslüman olurdu diyorum ne anlatıyorsun burada.

Dostum dinler kandırmaca zaten çok linç etmek isteyen olacaktır fakat gerçek bu eskideki adamların uydurduğu saçma şeyler.
Aynen dostum. Evren nasıl oluştu peki?

Neyi kanıtlayamıyorsun kardeşim saçma saçma konuşma. Din kesin bir şey değil ki? İnanmak istiyorsan en ufak şey bile mucize diyorum sana. Zaten kesin bir kanıtı olsa herkes Müslüman olurdu diyorum ne anlatıyorsun burada.

Aynen dostum. Evren nasıl oluştu peki?

Buraya yazarakmı anlatayım? Anlamayan birine ne anlatsan anlamaz zaten boşa çaba zarfetmem saçma olur.

Kendin diyorsun kesin bir şey değil kişinin kendi inanç kapasitesine bağlı. E bu dini anlamsız kılar kilmazda İslam'i kılar hiçbir gecerliligi yok ben öyle anlıyorum ama sen yazdıklarinla celisiyorsun.

Dediğim gibi boşa yormaktan başka bir şey yapmış olmam boş iş.

Sen bilirsin ahbap.

Kendin diyorsun kesin bir şey değil kişinin kendi inanç kapasitesine bağlı. E bu dini anlamsız kılar kilmazda İslam'i kılar hiçbir gecerliligi yok ben öyle anlıyorum ama sen yazdıklarinla celisiyorsun.

Ben yazdıklarım la ne zaman çeliştim. Diyorum ki eğer müslümansan, zaten her kanıta inanırsın. Ama Müslüman değilsen, her kanıtı yalanlarsın. Çünkü bu inanç işi. Ben sana ne desem yok öyle yok böyle diyebilirsin, çünkü kesin bir şey değil bu. Kesin olsaydı herkes Müslüman olurdu.

Lütfen anlatır mısın? Çünkü açıklayamayacağını biliyorum kendi inanışına göre.
İnsan aklı her şeye yetmez açıklayamadığımız şeylerin sorumluluğunu Tanrı'lara yüklüyoruz her nasıl biz bu evrenin nasıl oluştuğunu açıklayamıyorsak sen de Tanrı'nın varlığını kanıtlayamayacaksın, bizim kapasitemizi aşan bir durum bu.

Ben yazdıklarım la ne zaman çeliştim. Diyorum ki eğer müslümansan, zaten her kanıta inanırsın. Ama Müslüman değilsen, her kanıtı yalanlarsın. Çünkü bu inanç işi. Ben sana ne desem yok öyle yok böyle diyebilirsin, çünkü kesin bir şey değil bu. Kesin olsaydı herkes Müslüman olurdu.

Diyorsun ki mucizeler var onlar yaratıcı olduğunu kanıtlar ama sonra diyorsun ki Müslüman isen inanırsan her şey mümkün. Şimdi kanıt var mı varsa ne bu ilizyon mu görmek istersen görürsün istemezsen görmezsin? Bende bu yüzden maymunada inanmak komik değildir dedim çünkü ona da inanırsan birçok mucizeyi açıklayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı