Aristoteles'e göre insan takdir edilmeye kendini mecbur hisseder. "Ki ben de öyle düşünüyorum." Belki Tanrı'da kendini böyle bir durumda bulmuştur.Neden muhtaç olsun ki ?
Aristoteles'e göre insan takdir edilmeye kendini mecbur hisseder. "Ki ben de öyle düşünüyorum." Belki Tanrı'da kendini böyle bir durumda bulmuştur.Neden muhtaç olsun ki ?
Mükemmel bir varlık hiç bir şey istemez; istemek, arzu etmek insanlara özeldir. Tanrı bir şey isteyebilir dersen, ona insanların bir özelliğini yüklemiş oluyorsun. Tanrıyı insanlaştırmış oluyorsun. Tanrı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.Biz bunu anlayacak akla sahip değiliz ve tanrı istemediği sürece olmayacağız.
Haklısınız hocam zaten ben de onu anlatmaya çalıştım ama o detayı kaçırmışım.Mükemmel bir varlık hiç bir şey istemez; istemek, arzu etmek insanlara özeldir. Tanrı bir şey isteyebilir dersen, ona insanların bir özelliğini yüklemiş oluyorsun. Tanrıyı insanlaştırmış oluyorsun. Tanrı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.
Çünkü din ve tanrı önceden mitoloji ile açıklanabilen zor konuların farklı yöntemlerle açıklanmasıdır. Yani din ve tanrı insanların asla net olarak açığa çıkartamayacağı kavramlar. Çoğu dine göre ise insanlar dogmalarla bunları sorgulamamalılar.Kutsal kitaplarda tanrının kudretli, her şeye gücü yeten bir ilah olarak tanımlanmasına rağmen melek yaratıp işlerini ona yaptırması bana garip geldi, okuldaki din kültürü hocamdan da tatmin edici cevap alamadım ben de sizin düşüncelerinizi merak ettim.
Sen bana Tanrı'nın varlığını kabul ettirdin mi de Tanrı mükemmeldir, hiçbir şey istemez diyorsun? Tanrı'nın varlığını inkar etmek ne kadar muamma ise, Tanrı'nın varlığı da muammadır.Mükemmel bir varlık hiç bir şey istemez; istemek, arzu etmek insanlara özeldir. Tanrı bir şey isteyebilir dersen, ona insanların bir özelliğini yüklemiş oluyorsun. Tanrıyı insanlaştırmış oluyorsun. Tanrı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.
Eğer tanrı kimseyi yaratmasaydı kimin ne yapıp ne yapmayacağını bildiği için cennet veya cehenneme yollasaydı kimse karşı çıkmayacak mıydı?
Melekleri yaratmadaki amacı nedir o zaman?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.