Mesela orta çağ kiliselerinden bahsederken, kendilerini Tanrı'nın elçisi olarak gördüklerini söyleyip, İslam'da böyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Ben bunu her gittiğim ortamda konusu açıldığında yanlış olduğunu söylerim. Şu an ki durumu göz önüne almıyor mesela...
Hristiyanlıkta, bir beşerin günahı affetme yetkisine sahip olması orta çağda da, günümüzde de devam etmekte...
Kendisine bu yetkiyi bahşeden sistemin unsuru doğal olarak kendisini "Tanrının Elçisi" sıfatını yakıştırıyor. İster ben elçiyim desin ister demesin. Havarilerden sonra gelenler, onların halefi İncilde de apaçık beyanla sabit , bizzat bu yetkiye sahip zaten. Ve halende hristiyanlarda müslümanlarda olduğu gibi "son elçi" terimi yok. Elçilik halen devam ediyor. Adana Kilise diye bir kanal vardı (ismini karıştırıyor olabilirim) Bu konudan uzunca bahsediyordu. Buradaki yanlış olan nedir, eksik bildiğim bir yer var ise açıklarsan sevinirim.
Ama şöyle bir durum var, herkesin yapacağı gibi olayları kendi yönüne doğru çekmiş.
Bunu belki izlediğim videoların yarısında da vurguluyor. Eğer bir insan kendince bir ideolojiyi benimser ise onun objektiflik nazarı kapanmıştır. Objektif olmak için ergenliğe girmemiş bir çocuk gibi olmak gerekir. Örneğin ben müslümanım, sana her ne kadar objektif bir yorum yapmaya çalışsam dahi benimsediğim ideolojiye ters düşemeyeceği için bu objektiflik sayılmaz, mantıken sayılamaz. Her halükarda karşı tarafta bunu objektiflik saymaz. O yüzden "kendi yönüne çekmiş" cümlesi "her insan için kasten yapılacak" bir durum değil.
Bu arada tavsiyemi benimseyip, Altay Cem Meriç'i dinlediğiniz için teşekkür ederim.
Altay Cem Meriç isimli kullanıcımızı biraz izleyip, okudum, araştırdım.
İzlediğin video nedir?
Ayriyeten hâlen sorgulayan biri olarak birlikte araştırabiliriz. Numaramı verebilirim, birbirimize yardımcı olabileceğimize inanıyorum. Aklındaki soruları sorarsın, bende sana sorarım. Piyasada İslamofobiden kurtulupta amacı gerçekten öğrenmek olan, birbriine inanç dayatmayan istişare edebilecek insan bulamıyorum. Amacım her düşünceye sahip insanlardan bilgi kapmak lakin karşındaki sanırsın "kafasına vurarak zorla müslüman ol" dermişcesine bir tepki veriyor.
@237920 Dostum sorunun cevabına yakın bir mevzu, bunu anlarsan "sebep" mevzusunu da anlarsın.