Tanrıdan korkmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ali'nin sözü, saçmalıktan ibaret. Senin inandığın tanrı, birinin ona inanıp inanmadığını anlayamıyor mu? Bir kişi inanmıyorsa ama ya varsa diye inanıyor gibi yapıyorsa tanrıyı mı kandırmış olur kendini mi?
Ki onların dediği doğrudur yazmış ya hocam.
Din hocana ateistim de bakalım, önceki yıllarda dinden bırakıyordu beni az kalsın. Ben satanistim de sokakta, insanlar seni linç eder.
Din hocası farklı, sokaktaki insanlar farklı dostum.
Ben sokaktaki insanlardan bahsediyorum, mesela röportaj için birisine soruldu dini inancınız nedir diye, ateistim dedi. Sokaktaki insanlar onu taşlar mı sizce? Bundan bahsediyorum.
 
Biraz dini bir konu olacak umarım kimse birbirine hakaret etmez.

Ben Tanrıdan korkmuyorum asla. İnsanlara irade vermiş. Onlar bu irade ile birbirlerine zarar veriyor. Tanrı bir ruh vermiş. Ve bize karışmıyor. Savaşlar olmazdı herhalde karışacak olsa. Belirli bir düzen yok evrende. Ama bir başlangıç olabileceği fikri beni bir yaratıcıya inandırdı.

Dinleri kullanan kişiler, korku imparatorlukları ile genelde bu masum insanları kullanıyor. Neden bu kadar üstün bir şeyden korkayım ki? Ben seviyorum onu, kalbimde yaşıyor. Özgürüm, her asır değiştirilen bence saçma olan kanunlara göre yaşamıyorum. İnsanların kendi vicdanın da ahlaklı olmasını istiyorum sadece. Belirli bir dine ihtiyaç duymadan.

Ama bunları söyleyince linç yiyeceğim. Olsun neyse.
diğer dünyada Allah gösterir :)
 
Artı olarak bence doğru din diye bir şey yok bütün dinler doğru bence.
Bütün dinler nasıl doğru olabilir açıklar mısınız? Mesela reenkarnasyonun olduğu bir dinle ölümden sonra yaşamın olduğu bir din aynı anda nasıl doğru olabilir?
 
Bence gerçek İslam bu İslam değil asla olamaz.
Çünkü Allah'ın yasak şeyler sonucunda asıp kesen bir varlık olsaydı insanlara irade koymazdı. Artı olarak bence doğru din diye bir şey yok bütün dinler doğru bence.
konuşmak için konuşma. Nasıl her din doğru olabilir?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı