Tanrıdan korkmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İrademizin var olduğunu biliyorum.
Ben insanlar Allah'a şirk koşsalar dahi onlara sonsuz cehennem vermenin Allah gibi merhametlinin en merhametlisi olan bir varlık için çok merhametsiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Dünyada 1 milyar civarı Hindu var. Bunların hepsi iyi insan kötü insan bakılmaksızın sonsuza kadar cehennemde yanacak. Tek sebebi inandıkları dinin tek tanrılı olmaması. Gerçekten siz bu insanların sonsuza kadar cehennemde yanmasında hiçbir problem görmüyor musunuz?

Bakın başka bir örnek vereyim. Bir insan düşünün hayatı boyunca aklınıza gelebilecek her haltı (taciz, tecavüz, çocuk istismarı vb.) yemiş olsun. Bu insanın sonsuz acı çekmesi yerine iradesinin alınması daha merhametli olmaz mı sizce?
Siz bu her haltı yemiş insanın sonsuz acıyı hak ettiğini düşünebilirsiniz, ben de öyle düşünüyorum ama Allah'ın (kusursuz ve en merhametli olan varlık) kendi elleriyle verdiği iradeyi bu insandan geri almak yerine onu sonsuz acıya maruz bırakması, onun söylendiği kadar merhametli olmadığı anlamına gelir.
Ha sırf Allah'a inanıyor diye bir süre cehennemde yanıp cennete geçecekse burda daha büyük bir sorun var demektir çünkü aralarında hayatında hiç kötülük yapmamış insanların bulunduğu hindular sonsuza kadar acı çekerke bu her haltı yemiş insan sınırlı bir süre kalması çok adaletsiz olur.
Madem öyle neden müslüman olmuyor? Bu soruya sayfalarca cevap verebilirsiniz. Ama cevabınızı merak ediyorum öyle devam edeceğim.

Madem öyle neden müslüman olmuyor?
Yani sizce Hindu olduğu için birçok iyi insanın merhametlinin en merhametlisi Allah tarafından sonsuza kadar yakılacak olmasında bir sorun yok ama Hinduların Müslüman olmamasında sorun var öyle mi? Dünyada binlerce din ve inanç var, hepsi kendine inanmayana acı vaat ediyor. Yani siz neden müslümansanız onlar da o yüzden Hindu.

Yani sizce Hindu olduğu için birçok iyi insanın merhametlinin en merhametlisi Allah tarafından sonsuza kadar yakılacak olmasında bir sorun yok ama Hinduların Müslüman olmamasında sorun var öyle mi? Dünyada binlerce din ve inanç var, hepsi kendine inanmayana acı vaat ediyor. Yani siz neden müslümansanız onlar da o yüzden Hindu.

Tamamdır. Cevabın için teşekkürler. Birincisi, olaya yanlış taraftan bakıyorsunuz. Hindu olmaları onların seçimi, ama Hindistan da doğmaları değil. Hindu olmaları onların seçimi olmalarından dolayı tabii ki de cezaya çarptırılacaklar. Yani olaya o kadar mantıksız bir yerden bakıyorsunuz ki. Bakış açınıza göre insanlar doğduklarında çevrelerindeki din ne ise ölene kadar o dine mensup olmaları gerekirmişcesine düşünüyorsunuz.
Ama eğer Müslüman'lık doğru değilse hinduizm doğru ise, öldükten sonra biz acı çekeceğiz.
Aslında mesajınız çelişkilerle dolu ama umarım anlamışsınızdır.

Tanrıya insansı özellik veren zeki arkadaşlarımızdan birisi daha..
Ben tanrıya insansı özellikler vermiyorum. İnsansı özellikler veriyor olsam Allah'tan başka tanrıya inananların sonsuza kadar yanmasına bir şey demezdim. Çünkü kendi görüşünden olmayanı dışlamak hatta bazen onlara acı çektirmek insanlarda bulunan çok büyük bir zayıflıktır. Ve bunun tanrıda bulunmaması gerekir çünkü o kusursuzdur.

Hocam siz yahudilik diye bir dinin varlığından haberdarsınız değil mi sizce o insanlar müslümanlıktan haberdar değil mi?
1)Ayrıca cennet be cehennemin 7 katmanı olduğu rivayet edilir yani dünyada ufak günahlar işlemiş biriyle hitlerin aynı yere girmeyeceğini belirtilir.
2)Cehennemden çıkış olduğu rivayet edilir yani bir insan Allaha şirk koşmayıp kendini öldürmediği sürece cehennemden çıkış vardır (rivayet olarak)
3)şimdi diyeceksiniz büyük bir ihtimalle bir insan Allaha şirk koştu sonra doğru yolu bulup Müslüman oldu o zaman ne olacak kesin cehenneme mi gidecek tabii ki de hayır bir insan geçişte bir sürü günah işlemiş olabilir ama burada ayet paylaşmak yasak olduğu için paylaşmıyorum ama kuranın pek çok yerinde Allah'ın sonsuz affedici olduğu belirtiliyor tek bir istisna dışında o da insanın bilerek kendini öldürmesi bu hem Allaha şirk oluyor (Allah'ın yarattığı canı kendi başında aldığın için hem de ölen biri tevbe edemediği için mantık olarak cehenneme gidiyor)

Ben tanrıya insansı özellikler vermiyorum. İnsansı özellikler veriyor olsam Allah'tan başka tanrıya inananların sonsuza kadar yanmasına bir şey demezdim. Çünkü kendi görüşünden olmayanı dışlamak hatta bazen onlara acı çektirmek insanlarda bulunan çok büyük bir zayıflıktır. Ve bunun tanrıda bulunmaması gerekir çünkü o kusursuzdur.
Hocam siz gerçekten olayı çoooooook mantıksız yerlere çekiyorsunuz. Din insanın kendi seçimidir. İnsanın kendi seçimlerinden dolayı ceza almasından daha mantıklı tek birşey söyler misiniz lütfen.

Yani sizce hindu olduğu için birçok iyi insanın merhametlinin en merhametlisi Allah tarafından sonsuza kadar yakılacak olmasında bir sorun yok ama hinduların Müslüman olmamasında sorun var öyle mi? Dünyada binlerce din ve inanç var, hepsi kendine inanmayana acı vaat ediyor. Yani siz neden müslümansanız onlar da o yüzden hindu.

Müslüman'lık şu an tüm dünyaya yayılmış. Elbette ceza çekecek lakin iyi bir hindu ile kötü bir hindu aynı cezayı çekmeyecek.

Tamamdır. Cevabın için teşekkürler. Birincisi, olaya yanlış taraftan bakıyorsunuz. Hindu olmaları onların seçimi, ama Hindistan da doğmaları değil. Hindu olmaları onların seçimi olmalarından dolayı tabii ki de cezaya çarptırılacaklar. Yani olaya o kadar mantıksız bir yerden bakıyorsunuz ki. Bakış açınıza göre insanlar doğduklarında çevrelerindeki din ne ise ölene kadar o dine mensup olmaları gerekirmişcesine düşünüyorsunuz.
Ama eğer Müslüman'lık doğru değilse hinduizm doğru ise, öldükten sonra biz acı çekeceğiz.
Aslında mesajınız çelişkilerle dolu ama umarım anlamışsınızdır.
Bakın onlara göre kendi dinleri doğru size göre sizinki. Onlar da size neden hindu olmadığınızı sorabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı