Tanrının bir kişiliği olsaydı nasıl olurdu?

TR olduğu doğrudur. Yanıldığınız nokta, kelime anlamının bilinmeden bazı cahillerin Allah sıfatında kullanmasıdır. Oysa ki tanrı kelimesi, farklı yaratanların (cahiliye döneminde, gök Türk vb. dönemlerde uydurma yaratıcılar) yerine kullanılmış bir kelimedir.

Tanrı'nın 2 anlamı var aslında. Senin dediğin bir de " kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, yaradan ". Ayrıca Allah kelimeside arapça kelimedir ve türkçesi tanrıdır. Yabancıların tanrılarının adlarını söylemektense unvanını söylemeside "biz kimiz ki tanrının adını ağzına alıyorz" bu yüzden unvanı yani god (tanrı) derler. (Nereden biliyorsun diyorsan TDK'dan araştırdım)

Böyle bir şey manipülasyona girmez mi? Gücü kullanarak yaşanılanı çarpıtmak. Bu da pek adil değil gibi.
Biz insanlar için evet. Ama bizim ne haddimize? Adalet dediğimiz şeyi Tanrı değil biz yarattık.

Böyle bir şey manipülasyona girmez mi? Gücü kullanarak yaşanılanı çarpıtmak. Bu da pek adil değil gibi.

Farklı bir şey hatırlar gibi değil. Çarpıtmak gerçek anlamından saptırmak olur. O da acıyı sevinçle hatırlamak gibi mesela. Benim dediğim ise hakkında ya hiçbir şey hissetmeden ya da %1'ini hissederek hatırlamak gibi.

Kutsal kitaplar gayet yaratıcı tarafından gönderilmiş kuralları içermiyor mu? Tamamına yakını bu zaten. Kurallar, ödüller, cezalar...
İçerdiğini Tanrı bizzat size mi söyledi? O zaman ben size bilmediğiniz bir dilde kitap yazıp bunun Tanrı tarafından gönderildiğini size kekleyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı