Konuyu farklı yerlere çekmeyin, konu tanrının kişiliği. Yokluğu veya varlığı değil.
Böyle devam ederseniz konu kilitlenir.
Aslında o konularında amacı buydu lakin...Katılıyorum. Yokluğu veya varlığı hakkında tartışmak isteyenler konu açabilir.
@General Pong Krell
Kuran ile ilgili yazdığın şeyleri biliyorum. Müslümanken dindar bir nurcuydum ben. Dini bilgim konusunda şüphen olmasın. Mesele bu değil, uzun uzun yazdığım o yazıda hayatı yaratmanın sorumluluklarından bahsettim ve tanrının bu yarattıklarından dolayı iyi olamayacağını söyledim. Tanrının Kuran'da hayatı neden yarattığı hakkındaki sözleri yeterli değil, o sözler benim sorularıma cevap değil maalesef...
Tanrının aklımızın alamayacağı bir varlık olduğunu söylüyorsun ve onu yargılamayacağımızı ima ediyorsun. Kusura bakma, bu hayata atıldıysam ve nedenini bulmaya çalışıyorsam, bende mevcut olan bu kıt aklımla bu soruya cevap bulmaya çalışmaktan başka yolum yok.
Ayrıca kanıtlanabilir.
Gece camdan dışarı gökyüzüne baktığında gördüğün yıldızların milyonlarca yıl önceki halini görüyorsun çünkü okadar uzaktalarki ışıklarının ulaşması milyonlarca yıl sürüyor ki göremediğin kat trilyonlarca yıldız var. Bukadar büyük bir evrende yaşıyoruz bunun kendi kendine olduğuna inanabilen gerçekten çok tuhaf biridir.
Bunun dışında da, kuran 1500 yıl kadar önce indirilmiştir fakat günümüzdeki çoğu yeni keşif kuran da yazmaktadır.Bu videodada arkadaş çok güzel açıklamış.
Dostum hayatı yaratmasının sebebi o tırnak içindeki cümle.
Bir de rica etsem bu videoyu izleyebilir misin bir şey kaybetmezsin.
Cevabı olmayan hiçbir soru yok mersk
Bir tanrının yokluğunu nasıl kanıtlayabiliriz çok merak ettim. Anlatabilir misiniz?
Kendi subjektif boyutunla evreni kıyaslayarak, büyüklük üzerinden evrenin plan dahilinde yaratıldığına varmak tuhaf diyemeyeceğim kadar akılsız bir eylem.
Sonsuz büyüklükte bir evrende yeteri kadar zaman içinde yaşanması mümkün her olay sonsuz kere yaşanacaktır. Evren ve içindekilerin kompleks yapıya sahip olması bunu değiştirmiyor.
Başlıkta 'evrimci ateist' yazmasından videonun ne kadar saçmasapan olduğu belli oluyor. İnandığı şey uğruna bilime dahi karşı bir insanın soyut şeyler hakkındaki düşüncelerini nasıl değiştirebilirsin ki?
@General Pong Krell bu tür videoları bazen ibret olsun diye izliyorum. Gerçekten de komediden ibaret.
O uzun yazıyı daha dikkatli okuyun ve argümanlarıma karşı gerçek fikirlerle gelin. Bu hayatın yaratıcısını bir cani olmaktan kurtaracak argümanları bulmak gerçekten de çok zor biliyorum ama yapmanız gereken bu.
Bunu zaten bir konuda aciklamislardi. Siz bildiginiz yoldan gitmeye devam edin. Tanri eger bir insan olsaydi egosu tavan yapacak, karsisina cikan her seyi buyuk ihtimalle yok edecekti.Bilimin yeni keşiflerinin 1400 yıl önce yazılan bir kitapda anlatılmasının size komedi olarak gelmesi size nasıl fikirlerle gelirsem geliyim inancınızın değişmeyeceğini tescilliyor.
Arkadaşlar ben size zaten tanrının olduğunu ve bir kişiliğe sahip olduğunu söylemiyorum.
Gözlemleriniz ile tanrıya nasıl bir kişilik uyduruyorsunuz?
Yeri gelir, kuran bilimsellikten bahsetmez, kuran bilim kitabı değil. Yeri gelir, kuran bunu zaten biliyordu, peşinden koştuğunuz bilimin dahi bunlardan yeni yeni haberi oluyor. Bu kişilere ne denir şimdi?Bilimin yeni keşiflerinin 1400 yıl önce yazılan bir kitapda anlatılmasının size komedi olarak gelmesi size nasıl fikirlerle gelirsem geliyim inancınızın değişmeyeceğini tescilliyor.
"Şimdi onları bırak; yesinler, eğlensinler, boş ümitleri onları oyalaya dursun. Akıbetlerinin ne olacağını yakında öğrenecekler." (Hicr-3)
Saygılar., D.